διακοσμήσεις κάγκελα μπαλκονιού

6 Ιδέες για να διακοσμήσεις τα κάγκελα του μπαλκονιού!

by tzinav

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία στη βεράντα μας είναι τα κάγκελα. Αν όμως μένεις σε ένα παλιό κτίριο τότε είναι πιθανό τα κάγκελα της βεράντας σου να δείχνουν παλιομοδίτικα, πράγμα που πιθανότατα χαλάει την τελική εικόνα. Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί τρόποι να διακοσμήσεις τα κάγκελα του μπαλκονιού και μάλιστα χωρίς απαραίτητα να σου κοστίσουν μια περιουσία.

Πράγματι, μια από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις για ένα κομψό μπαλκόνι είναι να ομορφύνεις τα παλιά κάγκελα με πινελιές διακόσμησης. Ανακάλυψε λοιπόν 6 ιδέες για να διακοσμήσεις τα κάγκελα του μπαλκονιού!

Πώς να ομορφύνεις τα κάγκελα της βεράντας!

 

1. Πέργκολα με τεχνητό φύλλωμα

Αν επιθυμείς μια ολική αλλαγή στα κάγκελα σου τότε πρέπει να επιλέξεις μια πέργκολα με τεχνητό φύλλωμα. Μια τέτοια επιλογή θα μεταμορφώσει τελείως όλο το μπαλκόνι και θα το κάνει να μοιάζει με όαση. Έτσι, θα αναβαθμίσεις ακόμα και τα πιο παλιά κάγκελα και δε θα χρειάζεται πια να ανησυχείς για την εικόνα τους!

Δες επίσης: 6 Όμορφοι τρόποι να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι!

2. Καλαμωτή στο μπαλκόνι

Μια ανάλογη αλλά πιο οικονομική λύση από το τεχνητό φύλλωμα είναι και η καλαμωτή για τα κάγκελα σου. Ντύνοντας με μια καλαμωτή τα κάγκελα θα καλύψεις οποιαδήποτε ατέλεια και θα αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Θα βρεις στην αγορά μεγάλη ποικιλία σε καλαμωτές για να διαλέξεις την ποιότητα της αρεσκείας σου.

Δες επίσης: 7 Ιδέες διακόσμησης για ένα πανέμορφο μπαλκόνι!

3. Κρεμαστά ράφια

Τα ράφια στο μπαλκόνι είναι μια τέλεια κίνηση! Αν όμως θέλεις να καμουφλάρεις τα άχαρα κάγκελα τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ράφια που κρέμονται από τα κάγκελα. Ειδικά μάλιστα αν τα διακοσμήσεις με μικρά γλαστράκια το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να κάνεις εντυπωσιακό ένα μεγάλο μπαλκόνι!

4. Φωτάκια στα κάγκελα

Τα φωτάκια είναι μια καλή ιδέα για οποιοδήποτε σημείο του μπαλκονιού. Ειδικά όμως αν τα τυλίξεις γύρω από τα κάγκελα τότε θα δημιουργήσεις μια ρομαντική ατμόσφαιρα καμουφλάροντας το σημείο που θέλεις. Σίγουρα δεν είναι μια λύση που θα μεταμορφώσει τα κάγκελα αλλά θα τα ομορφύνει χωρίς αμφιβολία.

Δες επίσης: Υπέροχες ιδέες φωτισμού για ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι!

5. Γλάστρες και φυτά στα κάγκελα του μπαλκονιού

Ένας τρόπος με τον οποίο αφενός θα «κρύψεις» τα κάγκελα και αφετέρου θα δώσεις χρώμα στη βεράντα είναι να κρεμάσεις γλάστρες στα κάγκελα. Υπάρχουν υπέροχες ζαρντινιέρες στις οποίες  μπορείς να φυτέψεις χρωματιστά λουλούδια. Ακόμα, ένα αναρριχώμενο φυτό καθώς μεγαλώνει θα καλύπτει τα κάγκελα σου οπότε είναι μια έξυπνη επιλογή.

Δες επίσης: Πώς να μεταμορφώσεις το πάτωμα του μπαλκονιού!

6. Αυτοσχέδιο μπαρ- τραπεζάκι στα κάγκελα

Αν έχεις ένα μικρό μπαλκόνι τότε η πιο χρήσιμη κίνηση είναι να χρησιμοποιήσεις τα κάγκελα για να στερεώσεις ένα τραπεζάκι ή ένα μπαρ. Έτσι, θα αξιοποιήσεις τα κάγκελα σου και θα απελευθερώσεις χώρο από την κυρίως βεράντα, κάνοντας την έτσι να μοιάζει μεγαλύτερη απ’ ότι είναι!

Related Posts