εντυπωσιακό μπαλκόνι

6 Όμορφοι τρόποι να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι!

by tzinav

Τώρα που έχει έρθει η άνοιξη θέλουμε να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στο μπαλκόνι μας. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να το έχουμε διαμορφώσει κατάλληλα. Ευτυχώς, το να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι δεν είναι απλά ένα όνειρο, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα με μερικές προσαρμογές.

Είναι αλήθεια ότι η βεράντα χρειάζεται μερικές πινελιές διακόσμησης και θα δείχνει ονειρική. Ανακάλυψε 6 όμορφους τρόπους να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι!

Πώς να διακοσμήσεις τη βεράντα για να δείχνει άψογη!

 

1. Διακόσμησε με όλων των ειδών τα φυτά

μπαλκόνι γεμάτο φυτά εντυπωσιακό μπαλκόνι

Το βασικότερο ίσως στοιχείο ενός όμορφου μπαλκονιού είναι τα φυτά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείπουν από το δικό σου! Τοποθέτησε λοιπόν γλάστρες και κασπό με όλων των ειδών τα φυτά, από μεγάλα και εντυπωσιακά μέχρι γλαστράκια με λουλούδια που θα δώσουν χρώμα. Μια καλή ιδέα αποτελούν και τα αναρριχώμενα φυτά που θα κάνουν το μπαλκόνι σου καταπράσινο πολύ γρήγορα.

Δες επίσης: 5 Οικονομικοί τρόποι να ανανεώσεις το μπαλκόνι σου!

2. Κρέμασε μια αιώρα

αιώρα βεράντα

Σίγουρα οι καρέκλες ή οι καναπέδες είναι καλές λύσεις για καθίσματα στο μπαλκόνι σου. Μια αιώρα όμως δίνει άλλο αέρα στη βεράντα, καθώς την κάνει να θυμίζει ένα εξωτικό μέρος. Αν λοιπόν υπάρχει χώρος, δεν υπάρχει λόγος να μην αποκτήσεις μια αιώρα που αφενός θα είναι ότι πρέπει για χαλάρωση και αφετέρου θα δώσει άλλη πνοή στο μπαλκόνι.

Δες επίσης: 6 Tips διακόσμησης μπαλκονιού για ονειρεμένες βεράντες!

3. Διακόσμησε με λαμπάκια

βεράντα φωτάκια καναπές

Μια εύκολη αλλά και πολύ όμορφη λύση φωτισμού για το μπαλκόνι είναι τα λαμπάκια που θα δώσουν στο χώρο μια ρομαντική και ανέμελη πινελιά. Το καλό είναι ότι μπορείς να τα κρεμάσεις από οπουδήποτε θέλεις, είτε γύρω από τα κάγκελα του μπαλκονιού είτε από τον τοίχο. Έτσι, θα δώσεις μια ρομαντική διακόσμηση στη βεράντα!

Δες επίσης: 7 Ιδέες διακόσμησης για ένα πανέμορφο μπαλκόνι!

4. Κρέμασε ράφια

ράφια μπαλκόνι φυτά εντυπωσιακό μπαλκόνι

Η χρησιμότητα των ραφιών δεν περιορίζεται στο εσωτερικό του σπιτιού αλλά μπορούν άνετα να κρεμαστούν και στους τοίχους του μπαλκονιού σου.  Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά αν έχεις ένα μικρό μπαλκόνι. Το πιο σύνηθες είναι να χρησιμοποιήσεις τα ράφια για να διακοσμήσεις με φυτά και λουλούδια. Μπορείς όμως να τα γεμίσεις και με άλλα διακοσμητικά στοιχεία για να δώσεις στυλ στη βεράντα.

5. Στρώσε ένα χαλάκι

βεράντα άσπρο χαλί

Ένα χαλάκι στο μπαλκόνι είναι μια μοντέρνα πινελιά που θα το κάνει να δείχνει πιο περιποιημένο και πιο στιλάτο. Ειδικά αν το πάτωμα στο μπαλκόνι σου είναι παλιό τότε με ένα όμορφο χαλί ή κιλίμι θα το καμουφλάρεις. Άσε που με ένα απλό τίναγμα του χαλιού το μπαλκόνι θα καθαρίζεται πιο εύκολα.

Δες επίσης: 10 Ιδέες για να βάλεις κουρτίνες στο μπαλκόνι!

6. Βάλε χρώμα στη βεράντα

χρωματιστή βεράντα πολλά φυτά

Το να βγαίνουμε στη βεράντα θα πρέπει να μας φτιάχνει τη διάθεση. Και συνήθως το χρώμα σε ένα χώρο έχει την ικανότητα να αναπτερώνει το ηθικό και να επιδρά θετικά στην ψυχολογία. Φρόντισε λοιπόν να βάλεις χρώμα στο μπαλκόνι σου! Αυτό μπορείς να το πετύχεις με πολλούς τρόπους: με λουλούδια, με πολύχρωμες γλάστρες, με έπιπλα μπαλκονιού σε κάποιο ζωηρό χρώμα ή ότι άλλο εσύ θέλεις.

Related Posts