διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια

Ιδέες για να διακοσμήσεις με λουλούδια μικρό μπαλκόνι!

by ediva

Τώρα που μπήκε και επίσημα η άνοιξη, είναι καιρός να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε έναν μικρό παράδεισο χαλάρωσης με φυτά. Αν το μπαλκόνι του σπιτιού σου δεν είναι μεγάλο, μη στεναχωριέσαι. Έχω βρει τις πιο υπέροχες ιδέες για το σπίτι, για να διακοσμήσεις με φυτά και λουλούδια μικρό μπαλκόνι!

Υπάρχουν εκατοντάδες συνδυασμοί χρωμάτων, λουλουδιών, στυλ, κλπ. Σου προτείνω, πριν επιλέξεις τί τελικά θα κάνεις στο δικό σου μπαλκόνι, να κάνεις πλάνο του χώρου σε ένα χαρτί. Θα έχεις μια εικόνα του τελικού αποτελέσματος μπροστά σου. Έτσι, θα κάνεις τη μεταμόρφωση του μικρού σου μπαλκονιού παιχνιδάκι.

Πώς να στολίσεις το μικρό σου μπαλκόνι με λουλούδια & φυτά!

 

1. Γλαστράκια κρεμασμένα σε τοίχο/ραφάκια τοίχου

Μια απίστευτη ιδέα για να διακοσμήσεις με φυτά ή λουλούδια μικρό μπαλκόνι είναι να εκμεταλλευτείς τον χώρο που σου προσφέρει ο πλαϊνός τοίχος. Έτσι, όχι μόνο ομορφαίνεις το μπαλκονάκι σου, αλλά γλιτώνεις και χώρο, καθώς δεν ξοδεύεις ούτε εκατοστό του πατώματος τοποθετώντας εκεί γλάστρες!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλεις τα αγαπημένα σου λουλούδια με αυτό το σκεπτικό. Ένας είναι να  αγοράσεις/ φτιάξεις ραφάκια όπου θα τοποθετήσεις τα γλαστράκια. Ένας άλλος είναι να τα κρεμάσεις χωρίς ράφια στήριξης, στο διαχωριστικό, αν είναι τέτοιου τύπου όπως της φωτογραφίας.

Δες επίσης: 5 Φυτά για το μπαλκόνι σου που είναι εύκολο να διατηρήσεις!

μικρό μπαλκόνι ραφάκια με γλαστράκια γλαστράκια τοίχου σε ραφια διακόσμηση μικρού μπαλκονιού με γλαστράκια σε τοίχο ραφάκια τοίχου με γλάστρες

γλαστράκια που κρέμονται

2. Ζαρτινιέρες εσωτερικές/εξωτερικές

Οι ζαρτινιέρες είναι μια από τις πιο κλασσικές λύσεις διακόσμησης μπαλκονιών. Ανάλογα με το μέγεθος του δικού σου χώρου μπορείς να βρεις τη ζαρτινιέρα που είναι καταλληλότερη. Για παράδειγμα, υπάρχουν ζαρτινιέρες που “κοιτάζουν” προς το εσωτερικό του μπαλκονιού. Έτσι, απολαμβάνεις άμεσα όλα τα χρώματα και την εικόνα των λουλουδιών που θα τοποθετήσεις μέσα.

Στην περίπτωση που θες να εξοικονομήσεις έξτρα χώρο, μπορείς να επιλέξεις εξωτερικές ζαρτινιέρες για να διακοσμήσεις με λουλούδια μικρό μπαλκόνι. Είναι οι ζαρτινιέρες που κρέμονται από την έξω πλευρά από τα κάγκελα του μπαλκονιού σου! Τέλος, υπάρχουν και αυτές που τοποθετούνται πάνω στο κάγκελο, ούτε προς τα έξω ούτε προς τα μέσα δηλαδή.

χρωματιστή ζαρτινιέρα

ζαρτινιέρες που κρέμονται έξω από κάγκελο μικρό μπαλκόνι λουλούδια ζαρτινιέρες λουλούδια πάνω στο κάγκελο μικρό μπαλκόνι

3. Γλαστράκια που κρέμονται από ταβάνι

Μια άλλη απίθανη ιδέα για να διακοσμήσεις με λουλούδια μικρό μπαλκόνι είναι να αξιοποιήσεις το ταβάνι! Καλά άκουσες! Δεν είναι απαραίτητο να ομορφύνεις το μπαλκόνι σου με τους παραδοσιακούς τρόπους.

Μπορείς να βρεις στην αγορά “σειρές” με πολλά κρεμαστά γλαστράκια στη σειρά. Ανάλογα, φυσικά, και με το ύψος που έχει το μπλακόνι σου, διαλέγεις τα κατάλληλα για σένα. Προτίμησε ωστόσο μικρά σε μέγεθος κρεμαστά γλαστράκια, ώστε να μην κουράζεται το μάτι με το που βγαίνεις στο μπαλκόνι.

Δες επίσης: 5 Οικονομικοί τρόποι να ανανεώσεις το μπαλκόνι σου!

κρεμαστά γλαστράκια

4. Εξατομίκευση με λουλούδια ενδιάμεσου τοίχου

Αν και αναφέραμε ήδη ιδέες για ραφάκια στον ενδιάμεσο τοίχο που χωρίζει το μπαλκόνι από του διπλανού σου, υπάρχει κι άλλη όμορφη ιδέα! Μπορείς να εξατομικεύσεις τον τοίχο με φυτά και λουλούδια ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Μπορείς για παράδειγμα να φτιάξεις έναν αυτοσχέδιο επιτοίχιο κήπο με διάφορα λουλούδια αναμεμιγμένα μεταξύ τους. Άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσεις ένα αναρριχώμενο φυτό που θα καλύψει όλο τον τοίχο. Τέλος να κάνεις έναν τοίχο από μπαμπού και να στολίσεις με φοινικοειδές λουλούδι μπροστά του.

κήπος τοίχου με ανάμεικτα φυτά μικρό μπαλκόνι παλέτα λουλούδια μικρό μπαλκόνι τοίχος μπαλκονιού με αναρριχώμενο τοίχος μπαμπού φοίνικας

5. Πράσινη γωνίτσα με λουλούδια

Μια όμορφη και πρακτική λύση για όσους έχουμε πολύ μικρό μπαλκόνι είναι οι αυτοσχέδιες πράσινες γωνίες. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μια γωνία του μπαλκονιού σου στην οποία και μόνο θα βάλεις φυτά/λουλούδια.

Θα είναι πολύ λίγα και μικρά σε μέγεθος. Ανάμεσά τους, μπορείς να ρίξεις μερικά λευκά βοτσαλάκια για να δώσεις την αίσθηση του κηπάκου και να το οριοθετήσεις!Είναι πολύ cozy και στυλάτο!

Δες επίσης: 18 Υπέροχες ιδέες για τη διακόσμηση ενός μικρού μπαλκονιού!

γωνία με λουλούδια σε μικρό μπαλκόνι

6. Μικρές γεωμετρικές κατασκευές/επιπλάκια με λουλούδια

Μπορείς να βρεις στο εμπόριο επιπλάκια και να τα χρησιμοποιήσεις σαν γλάστρες, ακόμη κι αν δεν πωλούνται ως τέτοιες! Μία πολύ μοδάτη επιλογή είναι να βρεις γεωμετρική κατασκευή σε κυβάκια διαφόρων μεγεθών που ενώνονται προς τα πάνω και να βάλεις σε καθένα διαφορετικό χρώμα λουλουδιού.

Άλλη όμορφη ιδέα είναι να πάρεις ένα παλιό επιπλάκι με ροδάκια και να το χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο. Βρες μικρά χρωματιστά γλαστράκια και στόλισέ τα πάνω σε κάθε ράφι. Έτσι, χρωματίζεις με τα λουλούδια το μικρό μπαλκόνι σου και αξιοποιείς και ένα επιπλάκι που μπορεί αλλιώς να πετούσες.

επιπλάκι κυβάκια λουλούδια

μικρό καρότσι με λουλούδια μικρό μπαλκόνι

7. Γυάλινα βάζα με χύμα λουλούδια

Αν το μπαλκόνι σου είναι τόσο μικρό που δε σε “παίρνει” χωροταξικά να βάλεις καμία γλάστρα ή ζαρτινιέρα, υπάρχει λύση. Αντί να βάλεις κάποια κατασκευή ή να αναπαράξεις κάποια από τις πιο πάνω ιδέες, κάνε το εξής:

Βρες σε κάποιο κατάστημα 4-5 γυάλινα στρογγυλά βάζα διαφορετικών μεγεθών. Αγόρασε έναν όμορφο δίσκο. Τοποθέτησε τα βάζα πάνω στη σειρά και βάζε σε έκαστο διαφορετικά χύμα λουλούδια κάθε φορά. Το ακόμη πιο καλό είναι ότι κάθε βδομάδα μπορείς να βλέπεις άλλα χρώματα και αρώματα στο μπαλκόνι σου!

Δες επίσης: 10+1 Ιδέες για να διακοσμήσεις το μικρό μπαλκόνι σου!

βάζα με διαφορετικά λουλούδια μικρό μπαλκόνι

Ό, τι κι αν επιλέξεις από τα παραπάνω, να δεις ότι θα ευγνωμονείς που έφτιαξες έναν υπέροχο και λουλουδάτο χώρο στο σπίτι σου για να χαλαρώνεις τα ανοιξιάτικα απογεύματα. Καλή επιτυχία!

Related Posts