ιδέες δημιουργικής απασχόλησης για νήπια

7 Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης για νήπια που θα τα βοηθήσουν στο σχολείο!

by ediva

Όταν είμαστε κοντά σε παιδιά, πάντα θέλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο και παράλληλα να τα προστατέψουμε από τις κακές επιρροές. Το παιχνίδι είναι μέσα στο πρόγραμμα και όλοι μας χρειαζόμαστε ιδέες δημιουργικής απασχόλησης για νήπια, που θα χαρίσουν γέλιο και χαρά.

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας αυτών των παιχνιδιών θα βοηθήσει να μικρά παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες αλλά και να χειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματα τους και με τους συνομήλικους αλλά και τους μεγαλύτερους. Ας γνωρίσουμε μερικές ιδέες παρακάτω.

7 Επιλογές δημιουργικής απασχόλησης για νήπια!

 

Βιβλία για νήπια

βιβλια για παιδια νηπια

Τα βιβλία μπορούν να γίνουν ένας από τους καλύτερους φίλους των παιδιών, ειδικά αν έχουν σελίδες με κίνηση που τα κάνει να χαίρονται να παίζουν και να αλληλεπιδρούν μαζί του. Μπορεί να έχουν μεγάλα γράμματα για να μάθουν να εκφωνούν τα φωνήεντα αλλά και τα σύμφωνα με τη βοήθειά σου. Θα βρεις μια τεράστια ποικιλία που θα το βοηθήσει να αναπτύξει δεξιότητες γραφής και όχι μόνο.

Ζωγραφική με πινέλο

κοριτσι ζωγραφιζει με πινελο

 

Η ζωγραφική με πινέλο είναι μια πολύ όμορφη ιδέα δημιουργικής απασχόλησης για νήπια, αφού μπορούν να αναπτύξουν τη φαντασία τους μέσα από ένα κομμάτι χαρτί και μέσω των χρωμάτων αλλά και να μάθουν πως να κάνουν υπομονή και να ζωγραφίζουν μέσα στα πλαίσια της εικόνας, κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο αργότερα στο σχολείο όσον αφορά τη ζωγραφική και τη γραφή.

Μπορείς να δεις επίσης 5 Πρακτικοί τρόποι για να οργανώσεις τα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο!

Φτιάχνουμε τραγουδάκια

κοριτσακι τραγουδαει

Βοήθησε το παιδί να τραγουδήσει τους δικούς του στίχους, να τους ηχογραφήσει και να ακούει τη φωνή του. Έτσι μπορεί να ξεχωρίζει το πως εκφέρει τις λέξεις ώστε την επόμενη φορά να είναι καθαρότερη η ομιλία του.

Μαγειρεύουμε μαζί

παιδι μαγειρευει με μαμα

Η μαγειρική μαθαίνει στα παιδιά την πειθαρχία, την υπομονή και την τάξη. Έτσι το παιδί θα γνωρίζει πως για να ασχοληθείς με κάτι θα πρέπει να σου αρέσει πολύ, να το κάνεις με προσοχή και έπειτα να συμμαζεύεις ώστε να έχεις χώρο να συνεχίσεις με άλλη απασχόληση.

Μπορείς να δεις ακόμα 5 Τρόποι για να φάνε τα παιδιά περισσότερα φρούτα και λαχανικά!

Μαθαίνω παίζοντας με κάρτες

καρτες με αριθμους

Οι κάρτες με λέξεις, με γράμματα, με ζωάκια ή αριθμούς είναι μια τέλεια απασχόληση για τα παιδιά, καθώς μαθαίνουν με δημιουργικό τρόπο πολλά πράγματα. Άφησε το να τι διαβάσει, μελετήσει μόνο του και έπειτα κάνε ερωτήσεις γύρω από αυτό το αντικείμενο. Δες επίσης 6 Παιχνίδια για μωρά που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου!

Σωστή διατροφή με παραδείγματα

σωστη διατροφη παιδιωνν

Το να τρέφεται σωστά ένα παιδί από τη νηπιακή ακόμα ηλικία, είναι κάτι εξαιρετικά ουσιώδες καθώς θα μάθει να μένει υγιές σε όλη του τη ζωή. Πλέον στα περισσότερα σχολεία υπάρχει κάποιος διατροφολόγος όπου τα επισκέπτεται και μαθαίνει στα παιδιά τα οφέλη της σωστής διατροφής. Φτιάξε μια λίστα με τροφές που πρέπει να τρώει και άλλες που καλό είναι να αποφεύγει και μέσω ενός παιχνιδιού κάνε το να τις γνωρίσει καλύτερα.

Υγιεινή χεριών-δοντιών σαν παιχνίδι

κοριτσακι πλενει τα δοντια

Η υγιεινή των χεριών και των δοντιών σε ένα παιδί πρέπει να είναι καθημερινή ρουτίνα που το παιδί αυτόματα θα κάνει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παραδείγματα όπως “Ο σοκολατίξ τρώει σιγά σιγά τα δοντάκια σου όταν τον αφήνεις όλο το βράδυ εκεί”,  και έτσι το παιδί να γνωρίσει πως υπάρχουν και βλαβερά στοιχεία στον οργανισμό που αν δεν προσέξει για να τα εξαφανίσει μπορεί να το βλάψουν.

Μπορείς να δεις εδώ 14 Φανταστικές ιδέες για DIY παιδικές κατασκευές από χάρτινη κούτα!

Αυτές οι ιδέες δημιουργικής απασχόλησης για νήπια, θα βοηθήσουν το παιδί να μάθει περισσότερα πράγματα για εκείνο και εσένα να του περάσεις κάποια στοιχεία που θα του φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στην καθημερινότητά του αλλά και στο σχολείο αργότερα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts