anakainish mpaniou

10 Ιδέες για ανακαίνιση του μπάνιου με στυλ & οργάνωση!

by ediva

Η ανακαίνιση του μπάνιου πολλές φορές είναι επιτακτικός παράγοντας, ειδικά σε ένα παλιό σπίτι. Λόγω της συνεχούς χρήσης τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν είναι πολλά, όπως να βγει υγρασία στους τοίχους, να χαλάσουν οι σωληνώσεις ή τα πλακάκια.

Πολλές φορές όμως χρειάζεται μια ανανέωση, ακόμα και όταν όλα λειτουργούν καλά διότι πολλές φορές δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η χρησιμότητα του αποθηκευτικού χώρου στο μπάνιο και εννοείται πως τα περισσότερα μπάνια είναι απλά χρηστικά και δεν έχουν κανένα ίχνος διακόσμησης.

Πλέον γνωρίζουμε όμως καλά, πως κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας πρέπει να φροντίζεται ιδιαιτέρως και να μας παρέχει την άνεση που χρειαζόμαστε. Φυσικά μπορούμε να ανακαινίσουμε το μπάνιο κάνοντας μικρές χρήσιμες αλλαγές ή να κάνουμε μια ριζική ανακαίνιση και να το μετατρέψουμε σε έναν εντελώς νέο χώρο.

Πάμε να δούμε πως μεταμορφώθηκαν κάποια μπάνια για να πάρουμε ιδέες για τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στο δικό μας σπίτι.

 

Πώς να ανακαινίσω το μπάνιο του σπιτιού μου

 

Ανεπαρκής χώρος

Πριν

mikro mpanio

Αυτό το μπάνιο είναι όπως πολλά κλασσικά μπάνια, δεν έχει σχεδόν καθόλου αποθηκευτικό χώρο, ενώ και το πλακάκι πίσω από τον νιπτήρα είναι σπασμένο, προφανώς λόγω κάποιου προβλήματος με τα υδραυλικά.

Μετά

monterno gri mpanio

Η μεταμόρφωση είναι τεράστια. Ακόμα και ένα τόσο μικρό μπάνιο μπορεί να γίνει αρκετά μοντέρνο και χρηστικό. Το μόνο που χρειάστηκε είναι ένας καινούριος νιπτήρας με ντουλάπι, το οποίο είναι στο χρώμα του γραφίτη και ένα αντίστοιχου χρώματος ράφι τοίχου. Επίσης, στον καθρέφτη μπήκε ένα πλαίσιο που δίνει την αίσθηση του τούβλου και αλλάζει τελείως την όψη.

Δες επίσης 12 Διακοσμήσεις μπάνιου με LED φωτισμό!

Ανακαίνιση απλού μπάνιου σε vintage

Πριν

mikro mpanio me ntouz

Αυτό θα μπορούσε να είναι το μπάνιο του σπιτιού των φοιτητικών σου χρόνων. Δεν έχει χώρο και έτσι τα προσωπικά αντικείμενα κάνουν παρέλαση πάνω στο καζανάκι και σε ένα μικροσκοπικό ράφι σε σχήμα καρδιάς. Όταν όμως μπαίνεις σε μια άλλη φάση της ζωής σου, χρειάζεσαι κάτι τελείως διαφορετικό.

Μετά

monterno mpanio me ntouziera

Όλα τα πράγματα βολεύτηκαν σε ένα μόνο ντουλάπι κάτω από τον νιπτήρα και έτσι ο τοίχος έμεινε κενός για κάποιο διακοσμητικό, όπως ένα κάδρο. Τέλος, η παλιά κουρτίνα στη ντουζιέρα, απ’ την οποία περνούν πολλά νερά έδωσε τη θέση της στο τζάμι, που κρατά τον χώρο καθαρό και είναι αρκετά πιο μοντέρνο.

Αλλαγή ντουζιέρας

Πριν

gwniakh ntoyziera

Μια γωνιακή ντουζιέρα μπορεί να φαίνεται βολική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις πιάνει αρκετό χώρο, κόβοντας το δωμάτιο και δεν βολεύει ούτε αυτόν που κάνει μπάνιο, αλλά ούτε και στην κατανομή του χώρου.

Μετά

mpanio me megalh ntouziera

Έτσι η μπανιέρα άλλαξε, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν οι σωληνώσεις και η βρύση. Στον τοίχο μπήκαν καφέ πλακάκια και στην άκρη τοποθετήθηκε κρεμάστρα για τις πετσέτες, ενώ επίσης και το έπιπλο του νιπτήρα είναι στο ίδιο χρώμα με τα πλακάκια.

Πρόβλημα με τα πλακάκια

Πριν

palio mpanio

Όλοι όσοι μένουν σε ένα παλιό σπίτι έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή με τα πλακάκια, λόγω της υγρασίας. Αυτή όμως είναι και μια καλή ευκαιρία για μια ανακαίνιση, χωρίς να πετάξουμε αυτά που έχουμε.

Μετά

prasino mpanio

Τα πράσινα πλακάκια διατηρήθηκαν, αλλά μπήκαν και λευκά για να φωτιστεί ο χώρος, όπως επίσης και στο παράθυρο διατηρήθηκαν οι ίδιοι τόνοι, με μία κουρτίνα η οποία διατηρεί την ιδιωτικότητα του χώρου, αλλά παράλληλα επιτρέπει στο φως να μπει στο χώρο. Τέλος, προστέθηκε μια κρεμάστρα για τις πετσέτες και διάφορα διακοσμητικά.

Μικρές αλλαγές με μεγάλα αποτελέσματα

Πριν

aplo mpanio

Πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να αλλάξει τελείως ο χώρος. Ένα μπάνιο απλό και χωρίς χρώμα είναι αδιάφορο, αλλά και εύκολο να αλλάξεις την εικόνα του.

Μετά

mpanio me styl

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια χρωματιστή κουρτίνα και μερικά διακοσμητικά στον χώρο, όπως και ένα φωτεινό χρώμα στον τοίχο. Δες ακόμα 12+1 Ιδέες για να προσθέσεις χρώμα στο μπάνιο σου!

Παλιό και χωρίς οργάνωση μπάνιο

Πριν

palio adiaforo mpanio  xalasmeno mpanio

Αυτό το μπάνιο είναι αρκετά μικρό με αποτέλεσμα το μοναδικό έπιπλο που έχει για αποθήκευση να μην χωράει πολλά πράγματα και έτσι το χαρτί έχει καταλήξει να είναι στη μέση και προφανώς καθόλου καλαίσθητο. Όπως και το δεύτερο, το οποίο είναι αρκετά παλιό και χωρίς κανένα ντουλάπι.

Μετά

kainourio mpanio  mpanio me psifidwto

Εδώ έγινε μια ριζική αλλαγή και το μπάνιο μοντέρνο. Ο τοίχος του ντουζ επενδύθηκε και έγινε σαν ψηφιδωτό και τα έπιπλα είναι από ξύλο. Επίσης μπορείς να βάλεις το ψηφιδωτό και στην μπανιέρα και να διατηρήσεις απλά τα έπιπλα.

Παλιό ροζ μπάνιο

Πριν

palio xalasmeno mpanio

Αυτό το μπάνιο είναι ξεκάθαρα μιας περασμένης αισθητικής και φαίνεται ετοιμόρροπο.

Μετά

anakainismeno mpanio

Μετά την ανακαίνιση μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο και άκρως χαλαρωτικό μπάνιο που μοιάζει με σπα. Μετά την ριζική ανακαίνιση, μπήκε ένα καινούριο έπιπλα νιπτήρα και μικρά ράφια στους τοίχους για διάφορα διακοσμητικά και είδη προσωπικής υγιεινής.

Παλιό ξύλινο μπάνιο

Πριν

kseperasmeno mpanio

Ακόμα ένα παλιό μπάνιο με ξύλο, το οποίο προφανώς χρονολογείται πολλά χρόνια πριν. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να αλλάξει τελείως.

Μετά

neaniko mpanio

Έτσι, το μπάνιο μετατράπηκε σε ένα εντελώς νεανικό χώρο, χωρίς πολλές πολυτέλειες. Τα είδη υγιεινής μπορεί να είναι καινούρια, αλλά παράλληλα απλά και να δώσεις τον τόνο που θέλεις με την κουρτίνα, τα χρώματα στους τοίχους και τα διακοσμητικά.

Νιπτήρας χωρίς οργάνωση

Πριν

anorganwto mpanio

Ακόμα και αν στο χώρο του μπάνιου υπάρχουν ντουλάπια πολλές φορές δεν είναι αρκετά για να έχουμε την οργάνωση που θέλουμε, καθώς μπορεί να μην μας βολεύουν.

Μετά

ananewsh nipthra mpaniou

Διάλεξε ένα έπιπλο για τον νιπτήρα, το οποίο έχει φινέτσα, αλλά και τον χώρο που χρειάζεσαι για όλα τα απαραίτητα. Ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με έναν καθρέφτη με πλαίσιο και διακριτικά φωτάκια.

Related Posts