μικρά τατουάζ τι σημαίνουν

10 Ιδέες για ένα μικρό τατουάζ με μεγάλη σημασία

by ediva

Είτε θέλετε ένα τατουάζ στο λαιμό, το χέρι, τον ώμο, τον αστράγαλο. Είτε προτιμάτε το τατουάζ σας να είναι πολύχρωμο, μαύρο, μικρό, μεγάλο. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Είτε είστε μεγάλες φαν της τέχνης του τατουάζ και έχετε ήδη πολλά, είτε έχετε μια πιο μίνιμαλ λογική και προτιμάτε λίγα και καλά, ένα μικρό tattoo είναι πάντα μια καλή ιδέα. Όμως, όσο μικρό κι αν είναι το μέγεθος του σχεδίου που θα επιλέξετε, δε σημαίνει πως ισχύει το ίδιο και για τη σημασία του. Αντιθέτως, τις περισσότερες φορές, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.  Μπορούμε να εκφράσουμε ό,τι θέλουμε, ένα κομμάτι του χαρακτήρα μας, μια έντονη ανάμνηση και τόσα άλλα, μέσω ενός μικρού συμβόλου πάνω στο σώμα μας. Εδώ, λοιπόν, θα δούμε μαζί, 10 υπέροχες ιδέες για ένα μικρό τατουάζ με μεγάλη σημασία.

Τι να επιλέξεις, αν θες να κάνεις ένα μικρό τατουάζ, που όμως να συμβολίζει κάτι μεγάλο

 

Ημισέληνος

ημισέληνος φεγγάρι τατουάζ

 

Ημισέληνος ή αλλιώς μισοφέγγαρο. Εκτός από όμορφο είναι και πολυδιάστατο. Συμβολίζει τη θηλυκότητα, τη μητρότητα, τη γονιμότητα αλλά και τη δημιουργικότητα. Πολλές γυναίκες το επιλέγουν επειδή αγαπούν τη νύχτα και το σκοτάδι, είτε με την κυριολεκτική, είτε με μια πιο μεταφορική έννοια.  Επίσης, είναι μια πολύ καλή επιλογή και για εσάς που ξεκινάτε μια καινούρια φάση στη ζωή σας.

Δες επίσης: 30 Όμορφα γυναικεία τατουάζ μισοφέγγαρο!

Κοχύλι

κοχύλι τατουάζ ταττού

Εκτός από το προφανές, την αγάπη για τη θάλασσα, αυτό το μικρό σχεδιάκι έχει και πολλές άλλες σημασίες. Ταυτίζεται και αυτό με τη θηλυκότητα και τη γονιμότητα αλλά ο συμβολισμός του δε σταματάει εκεί. Λόγω της κατασκευής του, του σκληρού περιβλήματος που προστατεύει το μαργαριτάρι στο εσωτερικό του, δηλώνει προστασία και δύναμη. ‘Ετσι μπορεί να το επιλέξει κάποια που θέλει να δείχνει δυνατή και σκληρή, ενώ μέσα της δεν είναι. Μια ακόμη ερμηνεία για το όμορφο κοχύλι, είναι η ευημερία.

Δες επίσης: 29 Καλοκαιρινά σχέδια για τατουάζ που πρέπει να δεις!

Άγκυρα

άγκυρα τατουάζ ερμηνεία σημασία

Επίσης ιδανικό για τους λάτρες της θάλασσας. Επίσης, όμως, οι συμβολισμοί δε σταματούν εδώ. Ελπίδα, αφοσίωση, ασφάλεια, είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Αν ψάχνετε κάτι, που να υποδηλώνει σταθερότητα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αναταραχών στη ζωή σας, η άγκυρα είναι μια πολύ καλή ιδέα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σαν φόρος τιμής σε κάποιο μέλος της οικογένειας που είναι/ήταν ναυτικός, αλλά συνδέεται και με τον Χριστιανισμό.

Δες επίσης: 21 Μοναδικά γυναικεία τατουάζ στο λαιμό!

Χάρτινο αεροπλανάκι

χάρτινο αεροπλανάκι τατουάζ σημασία

Εδώ έχουμε μια πιο πρωτότυπη επιλογή, το χάρτινο αεροπλανάκι, που όλοι φτιάχναμε σαν παιδιά. Η κύρια ερμηνεία του έγκειται ακριβώς σε αυτό. Σε αυτή την απλοϊκή και παιδική εικόνα, η οποία, όμως, είναι στην ουσία πολύ διαφορετική. Εκτός από τα προφανή νοήματα, λοιπόν, της ελευθερίας, της παιδικότητας, της ξεγνοιασιάς, έχουμε το κουράγιο και το θάρρος για τη ζωή. Τον πόνο και την ανάμνηση αρνητικών συναισθημάτων και καταστάσεων, που μας κρατούσαν πίσω. Αν, λοιπόν, έχετε σαν στόχο, να ανησυχείτε λιγότερο και να χαίρεστε περισσότερο τη ζωή, τότε βρήκατε το επόμενο σας tattoo.

Δες επίσης: 32 Πανέμορφα σχέδια για γυναικείο τατουάζ καρπού!

Καρδιά

καρδιά τατουάζ σημασία ερμηνεία τατού

Σειρά έχει το απόλυτο γυναικείο σύμβολο, που αποτελεί και πολύ συχνή επιλογή τατουάζ, η καρδιά. Εκτός από τον έρωτα την αγάπη, αντιπροσωπεύει και τη φιλία, τη ψυχή αλλά και τη ζωή την ίδια. Επιπλέον, μπορεί κάποια να το επιλέξει για να τιμήσει αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή. Τέλος, είναι πολύ καλή ιδέα για matching tattoo με κάποιον που αγαπάτε.

Δες επίσης: 20+1 Γυναικεία τατουάζ με καρδιές!

Άνθος λωτού

άνθος λωτού λωτός τατουάζ σημασία

Ένας από τους κύριους λόγους, για να επιλέξει, κάποια, να κάνει τατουάζ αυτό το λουλούδι, είναι γιατί είναι, πραγματικά, πανέμορφο. Ο πιο σημαντικός λόγος, όμως, είναι ότι ευδοκιμεί και ανθίζει σε μέρη που όλα τα υπόλοιπα λουλούδια μαραίνονται. Ο συμβολισμός, βάσει, αυτής της ιδιότητας είναι ξεκάθαρος. Άλλες ερμηνείες του είναι η ειρήνη, η αγνότητα αλλά και η πνευματική αφύπνιση.

Δες επίσης: 45 Ιδέες για γυναικεία τατουάζ με λουλούδια!

Διαμάντι

διαμάντι τατουάζ τατού

Πως να μη συμπεριλάβουμε τον καλύτερο μας φίλο; Πολυτέλεια, πλούτος, αίγλη, ομορφιά, δύναμη, καθαρότητα είναι μόνο λίγες από τις σημασίες του διαμαντιού. Δεδομένου, επίσης, του ότι τα διαμάντια είναι άφθαρτα, μπορείτε να επιλέξετε αυτό το σχέδιο, για να δείξετε την ανθεκτικότητα σας και τη δύναμη να προσπερνάτε κάθε δυσκολία στη ζωή σας. Μια ακόμη ερμηνεία, είναι αυτή της αφοσίωσης και της αγάπης. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που τα διαμάντια προτιμώνται στα δαχτυλίδια αρραβώνων.

Δες επίσης: 20 Εντυπωσιακά τατουάζ για τον μηρό!

Τόξο

τόξο τατού τατουάζ

Αυτό το σχέδιο συμβολίζει την επιτυχία των στόχων και την κατεύθυνση της ζωής μας. Αντιπροσωπεύει τον αγώνα και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος για να φτάσει εκεί που επιθυμεί. Αποτελεί ιδανική επιλογή για δυναμικές γυναίκες, ή γυναίκες που θέλουν να γίνουν πιο δυναμικές από όσο είναι. Μια άλλη ερμηνεία που έχει, είναι η προστασία ενάντια στο κακό.

Δες επίσης: Τα πιο επώδυνα σημεία για να κάνεις τατουάζ!

Ελληνικό ερωτηματικό

ερωτηματικό τατουάζ ταττού

Η ερμηνεία του αφορά τη χρήση που έχει στην αγγλική γλώσσα, αυτή της δικής μας άνω τελείας, που δηλώνει προσωρινό τέλος. Έτσι και σαν σχέδιο tattoo, δηλώνει μια ιστορία που δεν έχει τελειώσει, αλλά και την ανθεκτικότητα και την επιμονή, σαν στοιχεία χαρακτήρα. Μια, ακόμη, πολύ σημαντική σημασία που έχει αυτό το μικρό τατουάζ, είναι η αλληλεγγύη ενάντια στην αυτοκτονία, τον εθισμό και τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Δες επίσης: 6 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις τατουάζ!

Αποσιωπητικά

τρεις τελείες αποσιωπητικά τατουάζ

Βάσει γραμματικής, χρησιμοποιούμε τα αποσιωπητικά στο τέλος μιας πρότασης, για να δείξουμε κάτι που δεν ολοκληρώθηκε. Κάτι που δε μπορεί να ειπωθεί, ένα μυστικό, ακόμα και έντονα συναισθήματα. Έτσι και στην τέχνη του tattoo, με το συγκεκριμένο σχέδιο μπορούμε να εκφράσουμε όλα από τα παραπάνω. Αν θέλετε να κάνετε ένα πολύ μικρό και διακριτικό τατουάζ, που όμως να έχει μεγάλη σημασία, είναι σίγουρα μια καλή επιλογή για εσάς.

Δες επίσης: 6 Tips για τη σωστή φροντίδα των tattoo σου!

Όποιο από τα παραπάνω κι αν επιλέξετε, είναι καλό να το σκεφτείτε προσεκτικά, καθώς μιλάμε για κάτι μόνιμο. Διαλέξτε ένα μικρό τατουάζ που να έχει μεγάλη σημασία για εσάς, βρείτε έναν καλό tattoo artist και με γεια σας!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts