tattouaz frasi gynaikes

6 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις τατουάζ!

by ediva

Το τατουάζ είναι μόδα που έκανε μια δυναμική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο δημιουργείται από ειδικούς, τους λεγόμενους tattoo artists, στο δέρμα μας χρησιμοποιώντας μικρές βελόνες και ειδικές χρωστικές ουσίες.

Καθημερινά περνάει απ’ το μυαλό, ειδικά νέων κάτω των 30 ετών, να «χτυπήσουν» ένα ή και περισσότερα τατουάζ σε κάποιο σημείο του σώματός τους.Από κάποιο μικρό σχέδιο ή σύμβολο, μέχρι το όνομα κάποιου αγαπημένου προσώπου. Τα μεγέθη ποικίλουν από κάτι μικρό και διακριτικό μέχρι ολόκληρη την πλάτη ή ολόκληρο το χέρι, το λεγόμενο μανίκι.

Πριν κάνουμε το τατουάζ πρέπει να σκεφτούμε εάν όντως είμαστε σίγουροι ότι το θέλουμε. Υπάρχουν όμως αρκετοί κίνδυνοι που καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πριν κάνουμε τατουάζ και που φυσικά δεν θα μας ενημερώσουν πολλοί tattoo artists. Εμείς είμαστε εδώ για να σας φανερώσουμε τους κινδύνους.

 

Όσα πρέπει να σκεφτείς πριν κάνεις tattoo!

 

1) «Το βαρέθηκα, δεν με εκφράζει πλέον»

tatouaz

Ένα μεγάλο ποσοστό εύχονται να μην είχαν κάνει τατουάζ, επειδή τους δημιουργεί πρόβλημα στον χώρο εργασίας τους. Πιθανόν να είναι μια λέξη ή μια φράση από το παρελθόν που δεν τους εκφράζει πια. Πολλοί έχουν επιλέξει να γράψουν το αρχικό ή ολόκληρο το όνομα του συντρόφου τους. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση χωρισμού;

Πριν κάνετε τατουάζ λοιπόν σκεφτείτε πολύ καλά τι θα είναι αυτό που θέλετε, για να μην έρθει η στιγμή να το μετανιώσετε. Επίσης φροντίστε να μην είναι σε σημείο που φαίνεται πολύ ή που εσείς το βλέπετε συχνά ώστε να μην σας δημιουργεί προβλήματα στον εργασιακό σας χώρο και να μην το βαρεθείτε μετά από χρόνια, αντίστοιχα.

Εάν θες δες πως να καλύψεις ένα τατουάζ με make-up!

2) Τα μελάνια είναι όντως ελεγμένα ;

melania tattoo

Καθώς το μελάνι έρχεται σε επαφή με το δέρμα και το αίμα μας, υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθεί κάποια αλλεργία. Οι πιθανότητες για κάποια αλλεργία είναι μειωμένες εάν απευθυνθείτε σε εργαστήριο τατουάζ που φέρει πιστοποίηση και που αποστειρώνει τα μηχανήματα του πριν από κάθε τατουάζ.

Πολλές φορές τα μελάνια είτε εμπορικά είτε σπιτικά κατασκευασμένα περιέχουν επικίνδυνα υλικά όπως ο υδράργυρος ή μελάνια από εκτυπωτές. Υλικά τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο δέρμα μας και όχι μόνο.

Πριν λοιπόν κάνετε το μεγάλο βήμα, κάντε μια έρευνα και ρωτήστε κάποιον που έχει κάνει τατουάζ στο άτομο που σκοπεύετε να πάτε κι εσείς, για το εάν είχε παρενέργειες στο δέρμα του.

3) Προβλήματα σε μαγνητικούς τομογράφους

tatouaz stin plati

Μία σπάνια περίπτωση είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα σε άτομο που φέρει τατουάζ κατά την εξέτασή του με μαγνητικό τομογράφο. Αυτό συμβαίνει διότι ο τομογράφος προκαλεί ζέσταμα του σιδήρου με αποτέλεσμα να δημιουργεί έγκαυμα στο δέρμα. Σημαντικό ρόλο σ’αυτό παίζει η έκταση του τατουάζ, με τα μεγαλύτερα υπάρχει και μεγαλύτερος κίνδυνος.

Οι περιπτώσεις βέβαια που έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες γι’αυτό και δεν έχει απαγορευθεί η μαγνητική σε όσους έχουν τατουάζ.

4) Αφαίρεση

afairesi tatouaz

Εάν ανήκεις στην κατηγορία όπου το βαρέθηκε, μπορείς φυσικά να το αφαιρέσεις. Η αφαίρεση του ευτυχώς δεν είναι όπως παλιά, δηλαδή με χειρουργική επέμβαση αλλά με λέιζερ. Κρύβει όμως κι αυτό τους κινδύνους του.

Χρειάζονται περίπου 6 έως 12 επισκέψεις σε εξειδικευμένο δερματολόγο για να εξαφανιστεί εντελώς το σχέδιο, κι αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του. Εκτός από το κόστος του,που μπορεί να φτάσει μέχρι και 6 χιλιάδες ευρώ, το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο αφού θα αφήσει στο δέρμα μας μόνιμη πάχυνση και συστολή.

5) Τατουάζ και εγκυμοσύνη

tattoo kai egkimosini

Δεν αναφερόμαστε κατά την διάρκεια της κύησης, όπου και πάλι μπορεί να σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα το τατουάζ, αν και σπάνια έχει συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια. Αναφερόμαστε στον κίνδυνο που ελοχεύει το τατουάζ κατά την ώρα του τοκετού.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να γεννήσετε με επισκληρίδιο υπάρχει η πιθανότητα και ο κίνδυνος να περάσουν χρωστικές ουσίες στο εσωτερικό της σπονδυλικής σας στήλης και στον μυελό των οστών.Κατ’επέκταση να επηρεαστεί έμμεσα και το μωρό.

Επίσης καλό θα ήταν να αποφύγετε να κάνετε τατουάζ κατά την διάρκεια της κύησης αφού υπάρχουν πολλές αρρώστιες που προέρχονται από τα τατουάζ και που μπορεί να επηρεάσου και εσάς και το βρέφος. Γιατί λοιπόν να θέσετε σε κίνδυνο τις ζωές σας;

6) Σοβαρές ασθένειες

astheneies tatouaz

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για διάφορες αλλεργίες και μολύνσεις του σώματος από κάποιο τατουάζ, που είναι συνηθισμένα λόγω αντιδράσεων του σώματος. Έρχονται όμως να προστεθούν στη λίστα μερικές ακόμη πιο σοβαρές ασθένειες. Πολλά στούντιο τατουάζ δεν είναι αναγνωρισμένα, εφόσον μπορεί να ανοίξει πλέον όποιος θέλει και δεν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και φροντίδας.

Μερικές από τις λοιμώξεις που μεταδίδονται είναι η ηπατίτιδα Β και C και ο ιός HIV/Aids. Οι κίνδυνοι αυτοί έχουν χτυπήσει αρκετές φορές διότι χρησιμοποιούν βελόνες μιας χρήσης περισσότερες φορές και δεν απολυμαίνουν τα εξαρτήματα τους μετά από κάθε χρήση. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν πιθανότητες τα τατουάζ να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος.

Αυτό γίνεται επειδή πολλά από τα μελάνια κατασκευάζονται από μέταλλα όπως αλουμίνιο και υδράργυρο. Σε συνδυασμό με το ότι μπορεί να τραυματιστεί το δέρμα την στιγμή που κάνουμε το τατουάζ ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

Εάν σκοπεύεις να κάνεις το πρώτο σου τατουάζ ρίξε μια ματιά στα 19 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις το πρώτο τατουάζ.

Related Posts