γυναίκα βάζει eyeliner

4+1 Καλύτερες συμβουλές για την τέλεια γραμμή eyeliner!

by ediva

Η πρώτη γνωριμία μιας κοπέλας με τη βιομηχανία της ομορφιάς ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία. Παρακολουθώντας τη μητέρα σου να ετοιμάζεται για μία έξοδο, κατανοείς νωρίς ότι το μακιγιάζ πρόκειται για μεγάλη υπόθεση για το γυναικείο φύλο. Συνήθως, από τα πρώτα προϊόντα που αποκτάς ως έφηβη, είναι το μολύβι και το eyeliner.

Μεγάλο λάθος βέβαια, διότι ειδικά το τελευταίο είναι και από τα πιο δύσκολα. Στην ηλικία των 20 ετών, ζήτημα να έχεις καταφέρει να τελειοποιήσεις τη τεχνική. Ωστόσο, το γατίσιο βλέμμα ήταν, είναι και θα παραμείνει το πιο σαγηνευτικό eye look. Γι’αυτό, αν δυσκολεύεσαι να τραβήξεις την τέλεια γραμμή eyeliner, παρακάτω υπάρχουν οι καλύτερες συμβουλές και τα πιο έξυπνα κόλπα για να σε βοηθήσουν!

Καλύτερες συμβουλές και κόλπα για άψογο, γατίσιο eyeliner

 

1. Εισήγηση στις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για τη γραμμή

καλύτερες συμβουλές και κόλπα για τζελ αιλάινερ

καλύτερες συμβουλές και κόλπα για eeyeliner πινέλο eyeliner αιλάινερ πενάκι

Ας αρχίσουμε αναφέροντας ότι το eyeliner βγαίνει σε τρεις διαφορετικές μορφές. Η πρώτη είναι η πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα, το eyeliner σε μορφή πινέλου, η δεύτερη  για πολλούς είναι η πιο βολική, το eyeliner πενάκι και η τρίτη είναι αυτή που χρησιμοποιείται περισσότερο από make up artists, το τζελ eyeliner.  Γιατί στέκομαι στις διάφορες μορφές;

Μα φυσικά, γιατί παίζουν μεγάλο ρόλο για το αποτέλεσμα της γραμμής σου. Αν είσαι αρχάρια, απέφυγε για κάθε λόγο το πινέλο eyeliner! Πρόκειται για το προϊόν που σου δίνει τον λιγότερο έλεγχο και συνήθως αργεί να στεγνώσει. Συνεπώς, ο κίνδυνος να μουτζουρωθείς είναι μεγάλος. Αντί για αυτό, προτίμησε να δοκιμάσεις τις άλλες δύο μορφές για να ανακαλύψεις ποια σε βολεύει περισσότερο.

Δες περισσότερα: 6 Tips για να κρατήσει περισσότερο το eyeliner σου!

2. Στο δια ταύτα

πώς να σχηματίσεις τη τέλεια γραμμή eyeliner

Αν το πρόβλημά σου είναι ένα ασταθής χέρι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακουμπήσεις τον αγκώνα σου σε μία σταθερή επιφάνεια και το μικρό σου δαχτυλάκι στο μάγουλο. Ξεκίνησε σχηματίζοντας μικρές γραμμούλες κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων σου και ύστερα συνέδεσε τες.

Πρόσεχε, όμως, 2 πράγματα καθώς τραβάς τη γραμμή σου. Πρώτον, να μη τραβάς παράλληλα και το μάτι σου διότι θα αλλοιωθεί το σχήμα του και δεύτερον, να μην το έχεις τελείως κλειστό αλλά μισάνοιχτο. Ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για τον σωστό σχηματισμό eyeliner, είναι ότι κάθε ζευγάρι ματιών έχει διαφορετικό σχήμα.

eyeliner για διαφορετικό σχήμα ματιών

Αυτό σημαίνει ότι οφείλεις να προσαρμόσεις τον τρόπο που κάνεις το eyeliner στο σχήμα των ματιών σου. Αν έχεις αμυγδαλωτά μάτια διάβασε 3 Tips eyeliner για αμυγδαλωτά μάτια για ένα τέλειο αποτέλεσμα! Aν έχεις οποιοδήποτε άλλο σχήμα ενημερώσου με το εξής άρθρο: Βάλε eyeliner βάσει του σχήματος των ματιών σου!

3. Καλύτερες συμβουλές και κόλπα για σχηματισμό eyeliner

καλύτερες συμβουλές και κόλπα με κουτάλι για αιλάινερ

Αν πάλι απλά δεν το έχεις με τον σχηματισμό της γραμμής freestyle, υπάρχουν και κάποια κόλπα που σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Το πρώτο κόλπο είναι αυτό με το κουτάλι. Πρόκειται για μία απλή μέθοδο που χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να αποτύχει.

Αρχικά, τοποθέτησε διαγώνια τη λαβή του κουταλιού σαν προέκταση στις βλεφαρίδες στο κάτω μέρος του ματιού σου. Τότε, τράβηξε μία γραμμή από τη γωνία του ματιού σου μέχρι το σημείο που επιθυμείς. Πιο μακριά γραμμή, πιο δραματικό το λουκ σου.

Ύστερα, βάλε το κοίλο μέρος του κουταλιού στο κινητό βλέφαρο και σχημάτισε μία καμπυλωτή γραμμή. Γέμισε το εσωτερικό από το περίγραμμα και θα έχεις έτοιμη τη τέλεια, γατίσια σου γραμμή!

σχηματισμός αιλάινερ με κάρτα

Ένας άλλος, παρόμοιος τρόπος για να σχηματίσεις τη γραμμή σου με αψεγάδιαστο τρόπο είναι να χρησιμοποιήσεις μία κάρτα. Ιδανικό κολπάκι για εσένα που χαρακτηρίζεσαι από αστάθεια. Τοποθέτησε, λοιπόν, τη κάρτα σου στην αόρατη γραμμή που θα σχημάτιζαν οι κάτω βλεφαρίδες σου αν συνέχιζαν και χρησιμοποίησε τη κάρτα ως χάρακα.

Δες επίσης: 28 Μοναδικοί τρόποι για να φορέσεις το eyeliner σου!

4. Εξασκήσου!

καλύτερες συμβουλές και κόλπα για γατίσιο eyeliner

Τέλος, η πιο χρήσιμη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι practice, practice, practice! Στη τελική, αφού μάθεις όλα τα παραπάνω ο μόνος τρόπος να τα αφομοιώσεις είναι στην πράξη. Οπότε, εάν θέλεις να έχεις το πιο σαγηνευτικό βλέμμα με ένα άκρως γατίσιο eyeliner, εξασκήσου όσο πιο πολύ μπορείς.

Extra tip: Και αν κάνεις κάποιο λάθος στην εξάσκηση, μην ανησυχείς. Πάρε μία μπατονέτα είτε με νερό, είτε με λίγο concealer και διόρθωσε το εύκολα και γρήγορα!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts