Καμμένη κατσαρόλα -ediva.gr

Καμμένη κατσαρόλα: Τρεις τρόποι να γίνει σαν καινούρια!

by ediva-author

Καμμένη κατσαρόλα δύσκολο πράγμα; Δεν νομίζω!

Κι εκεί που είχες το φαγητό στο μάτι ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η κολλητή σου και σε συνεπαίρνει με τη συζήτηση. Τρία τέταρτα στο τηλέφωνο και κάτι αρχίζει να σου μυρίζει καμένο! Ναι! Είναι το φαγητό σου και η καμμένη κατσαρόλα σου που έγινε μαύρη.

Εντάξει δεν θα μείνεις νηστική αλλά τι θα κάνεις με την καμμένη κατσαρόλα; Θα την πετάξεις; Θα ματώσεις τα χέρια σου τρίβοντας με το συρματάκι; Όχι. Κι όμως όσο και να μην το πιστεύεις μια καμμένη κατσαρόλα δεν είναι καθόλου δύσκολο να καθαριστεί και μάλιστα χωρίς τρίψιμο..

Δείτε τρεις τρόπους λοιπόν χωρίς τρίψιμο:

  • Αφού απομακρύνετε τα περιττά υπολείμματα καρβουνιασμένου φαγητού, ρίξτε μαγειρική σόδα στον πάτο της κατσαρόλας σας με λίγο νεράκι. Τοποθετήστε την σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το νεράκι να με τη σόδα μέχρι να βράσει. Η καμμένη κατσαρόλα σας θα καθαρίσει με λίγο νερό και το σφουγγαράκι της κουζίνας!

 

  • Βάλτε μπόλικο αλάτι και γεμίστε την κατσαρόλα μέχρι επάνω νερό και αφήστε την όλο το βράδυ. Το πρωί βράζετε το νερό με το αλάτι και θα δείτε τα υπολείμματα από την καμμένη κατσαρόλα σας να ξεκολλούν!

 

  • Αν είναι καμένος μόνο ο πάτος της κατσαρόλας, στύψτε 3-4 λεμόνια και ρίξτε τα στην κατσαρόλα σας μαζί με μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα 1 ώρα και είστε έτοιμη! Ξεπλύνετε και αν χρειαστεί επαναλάβετε!
google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts