ξανθιά γυναίκα κρατάει βούρτσες μαλλιών

Πως να καθαρίσεις σωστά τις βούρτσες μαλλιών σου!

by ediva

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι πρέπει να καθαρίζεις τις βούρτσες που χτενίζεσαι; Ή αν το είχες σκεφτεί το κάνεις; Σε μια βούρτσα με τον καιρό μπορεί να μαζευτούν βρομιές, τρίχες, βακτήρια, νεκρά κύτταρα, σκόνη και λάδια είτε λόγω της λιπαρότητας των μαλλιών σου είτε λόγω των προϊόντων styling που χρησιμοποιείς. Έτσι όταν χτενίζεσαι όλα αυτά πάνε πάνω στα μαλλιά σου. Όπως όλα τα προϊόντα ομορφιάς, έτσι και οι βούρτσες απαιτούν έναν στοιχειώδη καθαρισμό μια έστω φορά τον μήνα.

Για να περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου πρέπει να φροντίζεις και τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς για αυτά. Έτσι αυξάνεις τη διάρκεια ζωής τους και προστατεύεις το τριχωτό της κεφαλής σου. Εδώ θα βρεις ότι πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις έναν σωστό καθαρισμό στις βούρτσες των μαλλιών σου!

Καθάρισε τις βούρτσες σου με λίγα απλά βήματα!

 

Πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό βούρτσας, εξέτασε από τι υλικό είναι φτιαγμένη!

βούρτσες μαλλιών

Ο τρόπος που θα καθαρίσεις την βούρτσα σου εξαρτάται από το υλικό που είναι φτιαγμένη. Αυτό διότι μερικά υλικά όπως το ξύλο είναι πιο εύκολο να αλλοιωθούν και να καταστραφούν αν βραχούν. Έτσι οι ξύλινες βούρτσες απαιτούν άλλη διαχείρηση που δε συμπεριλαμβάνει μούλιασμα. Οι πλαστικές, μεταλλικές ή κεραμικές είναι πιο ανθεκτικές οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρκετό νερό και σαπούνι σε αυτές!

Δες επίσης: Πώς να καθαρίσεις φυσικά και σωστά τα πινέλα μακιγιάζ!

Αφαίρεσε τις τρίχες από τη βούρτσα σου!

αφαίρεση τριχών από βούρτσα μαλλιών

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσεις μια βούρτσα είναι να αφαιρέσεις τις τρίχες από πάνω της. Για να το καταφέρεις αυτό χρησιμοποίησε μια χτένα, ένα μολύβι ή μια οδοντογλυφίδα. Αυτό θα ήταν καλό να το κάνεις πιο συχνά, ίσως και κάθε φορά μετά το χτένισμα σου, χρησιμοποιώντας είτε τα χέρια σου είτε ένα από τα παραπάνω αντικέιμενα.

Δες επίσης:Λάθη που κάνεις με το πιστολάκι και καταστρέφεις τα μαλλιά σου!

Μούλιασε την βούρτσα σου για λίγη ώρα!

μούλιασμα βούρτσας

Έπειτα ακολουθεί το μούλιασμα. Γέμισε τον νεροχύτη του μπάνιου σου, μια λεκανίτσα ή ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα από ένα ελαφρύ σαμπουάν. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαγειρική σόδα, ξύδι ή κάποιο αιθέραιο έλαιο για να μυρίζει ωραία η βούρτσα σου!

Δες επίσης: Πώς να κόψεις μόνη σου τα μαλλιά σου στο σπίτι!

Καθάρισε την βούρτσα σου πιο σχολαστικά με μια παλιά οδοντόβουρτσα!

καθαρισμός βούρτσας με παλιά οδοντόβουρτσα

Αφού μουλάσεις για 10-20 λεπτά τη βούρτσα σου πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψε πιο σχολαστικά. Δώσε έμφαση στη βάση των τριχών της βούρτσας όπου εκεί μαζεύονται οι περισσότερες βρομιές.

Δες επίσης: Οι 5 καλύτερες ισιωτικές μαλλιών με ατμό!

Ξέπλυνε καλά!

ξέπλυμα βουρτσών στο μπάνιο

Αφού ολοκληρώσεις με το μούλιασμα και το τρίψιμο, ξέπλυνε με άφθονο νερό. Εάν η βούρτσα σου είναι ξύλινη χρησιμοποίησε όσο λιγότερο νερό μπορείς. Εάν είναι φτιαγμένη από οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορείς να την αφήσεις για λίγη ώρα κάτω από τη βρύση και να τρίβεις παράλληλα με την οδοντόβουρτσα ή με το χέρι σου.

Δες επίσης: 5 Λάθη που κάνεις με το ψαλίδι για μπούκλες!

Άφησε την να στεγνώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσεις ξανά!

στέγνωμα βουρτσών για τα μαλλιά

Δες επίσης: 7 Λάθη που κάνουμε κατά το λούσιμο και βλάπτουν τα μαλλιά!

Αφού ξεπλύνεις καλά άφησε τη βούρτσα σου πάνω σε μια πετσέτα ή ένα κομμάτι χαρτί για να στεγνώσουν. Φρόντισε να τις τοποθετήσεις οριζόντια με τις τρίχες να κοιτάνε προς τα κάτω. Έτσι δε θα παγιδευτεί υγρασία στη βούρτσα και θα στεγνώσει πιο γρήγορα!

Related Posts