χαρούμενη γυναίκα με ψώνια

5 Λάθη που κάνεις όταν αγοράζεις ρούχα!

by ediva

Τα ψώνια είναι διασκεδαστικά, αποτελούν όμως δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλές παγίδες στις οποίες πέφτουν οι γυναίκες και έτσι κάνουν λάθη στις αγορές τους οι οποίες τους στοιχίζουν- κυρίως σε χρήματα.

Το σημαντικότερο για να κάνεις εύστοχες αγορές είναι το να έχεις έναν σκοπό. Ωραίο είναι και το χάζεμα στα μαγαζιά, καλό είναι όμως να ψωνίζεις όταν χρειάζεσαι πραγματικά κάτι. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να κάνεις συνειδητές αγορές ώστε να μην σπαταλάς ούτε τον χρόνο σου ούτε τα χρήματα σου! Παρακάτω θα βρεις 5 κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν ψωνίζουν!

Κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν πας στα μαγαζιά!

 

1. Αγοράζεις ρούχα σε οριακό ή μικρό μέγεθος με την σκέψη ότι θα αδυνατίσεις!

νεαρή κοπέλα δοκιμάζει φόρεμα

Ξέρεις και η ίδια πολύ καλά ότι το να αγοράσεις οριακά ρούχα σε μέγεθος ως κίνητρο για να χάσεις βάρος δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Αυτό δεν αποτελεί υγιές κίνητρο για να αδυνατίσεις και καταλήγεις να πιέζεσαι σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Έτσι ξοδεύεις άσκοπα χρήματα σε ρούχα τα οποία δε θα φορέσεις ποτέ γιατί δε σου έκαναν εξαρχής. Καλό είναι να αγοράζεις ότι χρειάζεσαι για τον εαυτό σου στην φυσική κατάσταση που είσαι εκείνη τη στιγμή και όχι για μια εξιδανικευμένη εκδοχή του εαυτού σου.

Δες επίσης: 5 Πράγματα για να αγοράσεις στις καλοκαιρινές εκπτώσεις!

2. Ψωνίζεις για χόμπι και όχι επειδή χρειάζεσαι κάτι!

χαρούμενη γυναίκα με ψώνια

Τα ψώνια δε θα έπρεπε να αποτελούν χόμπι. Το χάζεμα και οι βόλτες στα μαγαζιά είναι εντάξει, επειδή όμως πήγες μέχρι τα μαγαζιά δε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις κάτι οπωσδήποτε. Καλό θα ήταν να αγοράζεις ρούχα μόνο όταν κάτι σου λείπει ή όταν θες να αντικαταστήσεις ένα χαλασμένο ρούχο. Φυσικά και μπορείς να αγοράσεις κάτι που απλά θες πολύ, πρόσεξε όμως μη γίνει αυτό ο κανόνας και όχι η εξαίρεση!

Δες επίσης: Τι να προσέχεις όταν ψωνίζεις ρούχα μέσω internet!

3. Διαλέγεις ποσότητα αντί για ποιότητα!

φίλες ψωνίζουν ρούχα στα μαγαζιά

Η ποικιλία στα ρούχα μπορεί να είναι διασκεδαστική, δεν είναι όμως και πρακτική. Ένα ποιοτικό ρούχο θα σε βολέψει πολύ περισσότερο καθώς το πιο πιθανόν είναι να είναι φτιαγμένο από καλύτερα και πιο ανθεκτικά υλικά και να είναι πιο καλοραμμένο. Έτσι δε θα χρειάζεται να πηγαίνεις στα μαγαζιά συνεχώς καθώς θα έχεις επενδύσει σε λίγα και καλά κομμάτια. Με τον τρόπο αυτό δίνεις μεγαλύτερη αξία και στο κάθε ρούχο το οποίο υπό ιδανικές συνθήκες προορίζεται για παραπάνω από μια σεζόν!

Δημιούργησε μια ντουλάπα με ποιοτικά, διαχρονικά κομμάτια ανεξάρτητα από τις τάσεις της κάθε χρονιάς. Ξοδεύοντας λίγα περισσότερα χρήματα τη μια φορά, θα γλιτώσεις πολλά περισσότερα καθώς δε θα έχεις την ανάγκη αντικατάστασης τους!

Δες επίσης: 5+1 Tips για να αγοράζεις σωστά ρούχα online!

4.  Αγοράζεις ρούχα που δε συνδυάζονται εύκολα με αυτά που έχεις ήδη!

γυναίκα ψωνίζει ρούχα

Πόσες φορές σου έχει τύχει να αγοράσεις κάτι που φαίνεται πολύ ωραίο αλλά τελικά δε σου ταίριαξε με τίποτα από αυτά που ήδη έχεις στη ντουλάπα σου; Φρόντιζε να ψωνίζεις με κριτήριο το αν μπορείς να το συνδυάσεις εύκολα με τα ήδη υπάρχοντα ρούχα σου. Δεν έχει νόημα να αγοράσεις κάτι που σου αρέσει αλλά δε πρόκειται να το φορέσεις!

Δες επίσης: Πως να κάνεις το αγόρι σου να θέλει να έρχεται για ψώνια μαζί σου

5. Ψωνίζεις για να ανταμείψεις τον εαυτό σου!

γυναίκες με ψώνια

Δες επίσης: Τι θα πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις νυφικά παπούτσια!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανταμείψεις τον εαυτό σου μετά από μια δύσκολη μέρα ή μετά από μια επαγγελματική ή προσωπική επιτυχία. Τα ψώνια δε θα έπρεπε να αποτελούν έναν από αυτούς. Τα ρούχα εξυπηρετούν έναν σκοπό και αποτελούν μια δήλωση του στυλ σου, όμως μέχρι εκεί!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts