5 Λόγοι που ένας άντρας τελειώνει μια σχέση!

by ediva
apoksenwmeno zeugari

Μπορεί όλα να έμοιαζαν ιδανικά και ξαφνικά εκεί που εσύ νόμιζες ότι είχες βρει τον τέλειο σύντροφο μια μέρα σου είπε να χωρίσετε. Και τότε ξεκινά ο κυκεώνας συζητήσεων με τις φίλες σου ψάχνοντας να βρείτε την αιτία καταλήγοντας πάντα σε έναν φαύλο κύκλο χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις.

Όσο και αν θεωρούμε όμως τους άντρες ανώριμους σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που απαντούν στην ερώτηση γιατί ένας άντρας τελειώνει μια σχέση. Μετά από κάθε χωρισμό αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου και φυσικά να διορθώσεις τα λάθη σου.

Πολλές φορές νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος που ο σύντροφός μας, μας ζήτησε να χωρίσουμε και κατ΄ευθείαν υποψιαζόμαστε πως έχει βρει άλλη. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις φυσικά είναι αλήθεια αλλά ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε τι τον έκανε να αναζητήσει μια νέα αγκαλιά και αυτό που πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι ότι οι άντρες σκέφτονται πολύ πιο απλά απ’ ότι εμείς οι γυναίκες.

Μπορείς να δεις εδώ τα σημάδια για να προσπαθήσεις να αποτρέψεις το τέλος της σχέσης: 5 Σημάδια ότι δε σε θέλει πια!

 

Γιατί ένας άντρας τελειώνει μια σχέση!

 

Δεν μπορεί να σου δώσει όλα όσα ζητάς

stenaxwrhmenh gynaika

Όλες έχουμε ακούσει το “Δε φταις εσύ, εγώ δεν είμαι έτοιμος για μια τέτοια σχέση” και κάπου εκεί αναρωτιόμαστε γιατί δεν το ξεκαθάρισε εκ των προτέρων και μας έβαλε στη διαδικασία να σπαταλήσουμε χρόνο και συναισθήματα.

Όπως είπαμε όμως οι άντρες σκέφτονται πολύ πιο απλά απ΄όσο εμείς και αν δεν δουν μια κατάσταση από μέσα δεν μπορούν να ξέρουν αν μπορούν να αντεπεξέλθουν ή όχι. Έτσι το δεν είμαι αρκετός για σένα πολλές φορές είναι άκρως αληθινό όσο και αν εμάς μας βγάζει έξω από τα ρούχα μας.

Δεν τον εμπιστεύεσαι

xorismos

Ένας από τους βασικούς λόγους που ένας άντρας μπορεί να τελειώσει μια σχέση είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης και το αποτέλεσμα αυτής, η ζήλια. Εσένα μπορεί να σου φαίνεται χαριτωμένο το να ζηλεύεις και να πιστεύεις πως έτσι δείχνεις την αγάπη και το ενδιαφέρον σου, αλλά ένας άντρας μπορεί να κουραστεί εύκολα από αυτό.

Επίσης όταν με τις πράξεις του δεν σου έχει δώσει κανένα δικαίωμα για να τον αμφισβητείς τότε κάθε φορά που θα δείχνεις ότι δεν τον εμπιστεύεσαι, θεωρεί ότι δεν εκτιμάς τα όσα κάνει για σένα και τη σχέση σας με αποτέλεσμα να αρχίσει να σκέφτεται πολύ σοβαρά τον χωρισμό.

Θέλει να συνεχίσει να απολαμβάνει την ανεξαρτησία του

apoksenwmeno zeugari

Υπάρχουν πολλοί άντρες οι οποίοι θεωρούν ότι ακόμα και αν μπουν σε μια σχέση δεν θα χρειαστεί να υποχωρήσουν σε τίποτα, ότι θα συνεχίσουν να βγαίνουν με τους φίλους τους ως το πρωί και ότι δεν χρειάζεται να δίνουν λογαριασμό για όλα αυτά.

Όταν όμως μπουν σε μια σχέση και δουν ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από όσο τα φαντάζονταν πολύ απλά φεύγουν. Καμία σχέση δεν μπορεί λειτουργήσει χωρίς υποχωρήσεις και σίγουρα δεν είναι υπερβολικό το να ζητάς να περνάς χρόνο μαζί του. Όταν το συνειδητοποιήσει δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο απ’ το να σου ζητήσει να χωρίσετε γιατί απλά δεν είναι έτοιμος να αλλάξει τη ζωή του για καμία γυναίκα.

Δεν είναι έτοιμος για σοβαρή σχέση

xwrismos

Αν έχει βγει πρόσφατα από μια σοβαρή σχέση ή ακούει όλους τους φίλους του να μιλούν για τις άσχημες εμπειρίες που είχαν από προηγούμενες σχέσεις τους τότε μάλλον δεν θα κάνει το βήμα.

Αν είστε μαζί για αρκετό καιρό και εσύ έχεις αρχίσει να μιλάς για συγκατοίκηση ή για το κοινό σας μέλλον μπορεί να νιώσει πίεση και να προτιμήσει να φύγει. Γι΄αυτό καλύτερα θα ήταν να αφήσεις τα πράγματα να πάρουν τη φυσική τους εξέλιξη χωρίς να μιλάς για συγκατοίκηση, γάμους και παιδιά αν ο σύντροφός σου δεν σου χει δώσει ανάλογα δείγματα ως τώρα.

Νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον του

malomeno zeugari

Για τους περισσότερους άντρες η δουλειά αποτελεί κύριο παράγοντα για την ψυχολογία τους. Όταν ένας άντρας δεν έχει σταδιοδρομήσει ακόμα στον επαγγελματικό τομέα νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον, αυτό του καταναλώνει όλη την ενέργεια και δεν νιώθει έτοιμος να μπει σε μια σχέση.

Αν ο σύντροφός σου λοιπόν βρέθηκε εκτός δουλειάς είναι πολύ πιθανό να νιώσει ανασφάλεια και να θεωρεί ότι δεν μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα θέλει με αποτέλεσμα να σου ζητήσει να χωρίσετε. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις είναι να τον στηρίξεις και φυσικά να μην τον κάνεις να νιώσει ούτε μια στιγμή μειονεκτικά στον οικονομικό τομέα.

Related Posts