λόγοι που δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου

4 Λόγοι που δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου!

by ediva

Εάν είσαι από αυτούς που τρώνε τα νύχια τους, τότε θα γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να το σταματήσεις. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να αναθεωρήσεις και κάνεις μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξεις αυτήν την κακή συνήθεια, για την υγεία σου. Ειδικότερα, στην συγκεκριμένη εποχή με την πανδημία, πρέπει να ξανά σκεφθείς τα μικρόβια και τις μολύνσεις που σε απειλούν τρώγοντας τα νύχια σου. Για αυτό, δες παρακάτω, ποιοι είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου!

Γιατί δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου;

 

1. Μόλυνση

μόλυνση όταν τρως τα νύχια σου

Όπως θα γνωρίζεις ήδη, με τόσα αντικείμενα που ακουμπάμε όλη μέρα, μαζεύονται μικρόβια. Συνεπώς, κάθε φορά που βάζεις τα δάχτυλα σου στο στόμα σου, επιτρέπεις αυτά τα μικρόβια και τα βακτήρια να εισέλθουν στον οργανισμό σου. Εκτός αυτού, όταν τρως τα νύχια σου μπορεί να κάνεις πληγές, που στη συνέχεια να μολυνθούν από τα μικρόβια τριγύρω σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει χρώμα το νύχι σου και να θέλει ειδική φροντίδα και αγωγή.

Δες επίσης: 7 Πράγματα με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι σου!

2. Φλεγμονή

φλεγμονή στα δάχτυλα

Δαγκώνοντας τα νύχια και τα πετσάκια των δαχτύλων σου, μπορείς να δημιουργήσεις φλεγμονές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρηστεί το συγκεκριμένο σημείο, να κοκκινίσει και φυσικά να σε πονάει πολύ. Αυτά τα σημεία μαζεύουν μέσα υγρό, το οποίο μπορεί να αυξηθεί εάν δεν το περιποιηθείς σωστά. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μην πειράζεις το συγκεκριμένο σημείο καθόλου και να τοποθετείς  betadine ή fucidin, μέχρι να υποχωρήσει η φλεφμονή.

Δες επίσης: 7 Λόγοι που δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου!

3. Είσφρυση νυχιού

λόγοι που δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου

Η είσφρυση νυχιού είναι όταν ένα κομμάτι του νυχιού σου “μπαίνει” μέσα το δέρμα σου. Όπως μπορείς να φανταστείς, πονάει πολύ όταν συμβαίνει. Αυτό προκαλείται όταν κόβεις πολύ βαθιά τα νύχια σου, από μυκητιάσεις ή από τραυματισμούς. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να πάρεις ειδική αντιβίωση εάν εισχωρήσει το νύχι σου στο δέρμα, παυσίπονα για τον πόνο και χρήση αντισηπτικού. Συνεπώς, απόφυγε να τρως τα νύχια σου εάν δε θέλεις να το πάθεις κι εσύ.

Δες επίσης: 6 Tips για να σταματήσεις να “τρως” τα νύχια!

4. Αντιαισθητικό αποτέλεσμα

γιατί δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου

Αρχικά, εάν είσαι κοπέλα και τρως τα νύχια σου δε μπορείς να κάνεις μανικιούρ. Συνεπώς, καταλαβαίνεις ότι τα δάχτυλα σου φαίνονται άσχημα, έως και απωθητικά στους γύρω σου. Καλό θα ήταν να σταματήσεις να τα δαγκώνεις, εάν θέλεις να έχεις ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα και να μη ντρέπεσαι για τα χέρια σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts