λύσεις σκίασης εξωτερικό χώρο

7 Λύσεις σκίασης για έναν εξωτερικό χώρο!

by tzinav

Μπορεί να έχεις το πιο όμορφο μπαλκόνι ή τον πιο περιποιημένο κήπο στο σπίτι σου, ωστόσο, αν δεν έχει σκιά τότε μάλλον δε σου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Πρέπει λοιπόν να βρεις τον κατάλληλο τρόπο σκίασης για τον εξωτερικό σου χώρο ώστε να μπορείς να τον απολαμβάνεις όλες τις ώρες!

Είναι αλήθεια ότι μια βεράντα ή μια αυλή που είναι συνεχώς εκτεθειμένη στον ήλιο σίγουρα δεν είναι βιώσιμη. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια για να δημιουργήσεις σκιά. Ανακάλυψε 7 εναλλακτικές λύσεις σκίασης για εξωτερικό χώρο!

Πώς να δημιουργήσεις σκιά στο μπαλκόνι ή τον κήπο!

 

1. Τέντες

Οι τέντες είναι ο πιο κοινός τρόπος σκίασης για ένα μπαλκόνι, κι όχι μόνο, και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς. Αν λοιπόν το μπαλκόνι σου δεν έχει ήδη τέντες και ψάχνεις πώς να φτιάξεις μια παχιά σκιά που θα σου επιτρέπει να περνάς χρόνο στη βεράντα ακόμα και όταν ο ήλιος καίει τότε οι τέντες είναι η λύση!

2. Ομπρέλα

Αν δεν έχεις τέντα στο μπαλκόνι σου τότε τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς πρέπει να βρεις κάποιον εναλλακτικό τρόπο σκίασης. Ο πιο απλός είναι μια μεγάλη ομπρέλα που θα προσφέρει επαρκή σκιά όταν βρίσκεσαι κάτω της. Φυσικά μια ομπρέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και σε μια αυλή και να της δώσει στυλ.

Δες επίσης: 12 Ιδέες με ξύλινες παλέτες που θα ομορφύνουν τον κήπο σου!

3. Κουρτίνες

Μια ακόμα λύση σκίασης κυρίως για το μπαλκόνι σου αν δεν έχεις τέντες είναι οι κουρτίνες. Όπως χρησιμοποιείς τις κουρτίνες στον εσωτερικό χώρο μπορείς να το κάνεις και στον εξωτερικό. Στερέωσε λοιπόν τις κουρτίνες στην οροφή του μπαλκονιού και όταν έχει ήλιο κλείσ’ τες για να δημιουργήσεις σκιά.

Δες επίσης: 6 Διαχωριστικά κήπου που θα εντυπωσιάσουν!

4. Κιόσκι

Ένα κιόσκι είναι μια τέλεια ιδέα για να έχεις σκιά σε ένα μέρος της αυλής σου. Ένα κιόσκι, είτε ξύλινο είτε πάνινο, δημιουργεί ένα τέλειο περιβάλλον με σκιά και δροσιά για να καθίσεις με την παρέα σου και να απολαύσεις την αυλή σου!

Δες επίσης: 6 Δημιουργικές γλάστρες για το μπαλκόνι σου!

5. Αναρριχώμενα φυτά

Τα φυτά σε έναν εξωτερικό χώρο, είτε αυτός είναι βεράντα είτε κήπος, είναι απαραίτητα για πολλούς λόγους! Μάλιστα, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις σκιά και δροσιά! Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστείς αναρριχώμενα φυτά, τα οποία αναπτύσσονται γρήγορα και γεμίζουν την επιφάνεια με αποτέλεσμα να δημιουργούν σκιά. Έτσι, εκτός από σκιά θα δώσεις και χρώμα στον εξωτερικό σου χώρο!

6. Μπαμπού στόρια και ψάθα σκίασης

Μια ιδέα για σκιά που ταιριάζει ιδιαίτερα σε ένα μπαλκόνι και το ομορφαίνει είναι τα μπαμπού στόρια σκίασης. Μπορείς να τα τοποθετήσεις περιμετρικά στη βεράντα σου και να σε απαλλάξουν από τον ήλιο αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εκτός από μπαμπού φυσικά υπάρχουν και άλλα υλικά για τα στόρια σκίασης. Αν ψάχνεις κάτι που να μπορείς να τοποθετήσεις στην οροφή μιας πέργκολας τότε παρόμοιας αισθητικής είναι μια ψάθα για σκίαση!

Δες επίσης: Προτάσεις για ένα όμορφο μπαλκόνι στην πόλη από τα ΙΚΕΑ

7. Πανιά

Ένας πολύ ρομαντικός τρόπος για να δημιουργήσεις σκιά αλλά και να κάνεις τον εξωτερικό σου χώρο να παραπέμπει σε κάποιο εξωτικό μέρος είναι τα πανιά! Στερεώνοντας πανιά σε σημεία που πιάνει ήλιος, είτε στη βεράντα είτε στον κήπο, θα δημιουργήσεις μια ελαφρά σκιά και θα δώσεις αέρα νησιού! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πανιά συνδυαστικά με άλλους τρόπους σκίασης ή μόνα τους.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts