δημιουργικές γλάστρες

6 Δημιουργικές γλάστρες για το μπαλκόνι σου!

by tzinav

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μπαλκονιού είναι τα φυτά και κατ’ επέκταση οι γλάστρες. Σίγουρα στη βεράντα σου έχεις διάφορες γλάστρες αλλά αν θέλεις να δώσεις μια διαφορετική πινελιά χρειάζεσαι μερικές δημιουργικές γλάστρες. Είναι αλήθεια ότι με πολύ απλά αντικείμενα μπορείς να φτιάξεις τέλεια διακοσμητικά που θα αναδείξουν τα φυτά και τα λουλούδια.

Πράγματι, με καθημερινά αντικείμενα μπορείς να δημιουργήσεις εναλλακτικές γλάστρες που θα δώσουν ποικιλομορφία και θα διακοσμήσουν τη βεράντα. Ανακάλυψε 6 δημιουργικές γλάστρες για το μπαλκόνι σου!

6 Εναλλακτικές γλάστρες για να αναδείξεις τα φυτά σου!

 

1. Γλάστρα από παλιά λάστιχα

Αν έχεις μερικά παλιά λάστιχα τότε σίγουρα δεν πρέπει να τα ξεφορτωθείς αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Και ένας από αυτούς είναι να χρησιμοποιήσεις τα λάστιχα σαν μια γλάστρα, μέσα στην οποία θα μπορείς να φυτέψεις τα φυτά και τα λουλούδια σου. Μάλιστα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το πετύχεις: από το να κρεμάσεις το λάστιχο στον τοίχο μέχρι να βάλεις στηρίγματα στο λάστιχο και να φτιάξεις μια εντυπωσιακή γλάστρα δαπέδου.

Δες επίσης: Οδηγός αρχαρίων για τη διακόσμηση ενός κομψού μπαλκονιού!

2. Μπότες και παπούτσια

Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για να εκμεταλλευτείς παλιά παπούτσια είναι να τα χρησιμοποιήσεις σαν γλάστρες. Ειδικά οι μπότες και οι γαλότσες είναι ότι πρέπει για να φυτέψεις μέσα όμορφα λουλούδια που θα δώσουν χρώμα στο μπαλκόνι σου. Μάλιστα, μπορείς να βάψεις τις μπότες σε διάφορα χρώματα για να κάνεις ακόμα πιο πολύχρωμη τη βεράντα!

Δες επίσης: Προτάσεις για ένα όμορφο μπαλκόνι στην πόλη από τα ΙΚΕΑ

3. Σουρωτήρια σαν γλάστρες

Τα σουρωτήρια είναι ένα οικονομικό αντικείμενο που μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις σαν γλάστρα. Φυσικά, μπορείς να βάλεις χώμα στο σουρωτήρι, να φυτέψεις φυτά και να το διακοσμήσεις επάνω στο τραπέζι του μπαλκονιού. Αν όμως θέλεις κάτι πιο εντυπωσιακό, μπορείς να κρεμάσεις 2-3 σουρωτήρια με λουλούδια από ψηλά και να δώσεις μια πρωτότυπη πινελιά στο χώρο.

Δες επίσης: Υπέροχες προτάσεις διακόσμησης για μικρό μπαλκόνι από ΙΚΕΑ!

4. Παλιό κομοδίνο ή συρταριέρα ως γλάστρα

Αν έχεις ένα παλιό έπιπλο με συρτάρια, όπως είναι ένα κομοδίνο ή μια συρταριέρα, μπορείς αντί να το πετάξεις να το χρησιμοποιήσεις σαν μια εναλλακτική γλάστρα! Αυτό που χρειάζεται μόνο να κάνεις είναι να τοποθετήσεις χώμα στα ανοιχτά συρτάρια και να φυτέψεις τα φυτά σου, τα οποία θα ξεπροβάλλουν από το συρτάρι. Μάλιστα, μπορείς να βάψεις το παλιό έπιπλο σε ένα έντονο χρώμα αν θέλεις ένα πιο έντονο αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να διακοσμήσεις τα κάγκελα του μπαλκονιού!

5. Παλέτες

Οι παλέτες είναι ένα αντικείμενο με πολλές χρήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού. Ένας τρόπος λοιπόν για να εκμεταλλευτείς τις παλέτες είναι να τις χρησιμοποιήσεις ως μια εναλλακτική γλάστρα. Φυτεύοντας λουλούδια ή άλλα φυτά στα κοιλώματα της παλέτας θα δημιουργήσεις ένα όμορφο, χρωματιστό αποτέλεσμα που ταιριάζει ιδανικά στο μπαλκόνι!

Δες επίσης: 6 Υπέροχοι τρόποι να ομορφύνεις τον τοίχο του μπαλκονιού!

6. Τσιμεντόλιθοι

Οι τσιμεντόλιθοι είναι ένα ακόμα υλικό με χαμηλό κόστος που μπορείς να βρεις παντού και με το οποίο μπορείς να φτιάξεις όμορφα πράγματα. Ένα από αυτά είναι μια δημιουργική γλάστρα! Χρησιμοποίησε λοιπόν τα κενά των τσιμεντολίθων για να βάλεις χώμα και να τοποθετήσεις τα φυτά της αρεσκείας σου και εντυπωσίασε με την πρωτότυπη ιδέα σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts