τοίχο μπαλκονιού

6 Υπέροχοι τρόποι να ομορφύνεις τον τοίχο του μπαλκονιού!

by tzinav

Η βεράντα μας πλέον αποτελεί τον αγαπημένο χώρο του σπιτιού, στον οποίο στρέφεται η προσοχή μας. Είναι λογικό λοιπόν να θέλεις το μπαλκόνι σου να δείχνει άψογο. Είχες σκεφτεί όμως ότι αυτό που μπορεί να το αναβαθμίσει είναι η διακόσμηση στον τοίχο του μπαλκονιού;

Πράγματι, οι κενοί τοίχοι ακόμα και στο μπαλκόνι δε βοηθούν στο να αποκτήσει το στυλ που εσύ θέλεις. Για το λόγο αυτό ανακάλυψε 6 υπέροχους τρόπους να ομορφύνεις τον τοίχο του μπαλκονιού!

Πώς να διακοσμήσεις τους τοίχους της βεράντας!

 

1. Χρησιμοποίησε ράφια για τον τοίχο

Τα ράφια είναι σίγουρα ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του μπαλκονιού. Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις τα ράφια για να διακοσμήσεις τον τοίχο της βεράντας αλλά και για να αποθηκεύσεις μικροαντικείμενα. Μπορείς φυσικά επάνω στα ράφια σου να βάλεις φυτά για να δώσεις χρώμα στον τοίχο.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για εντυπωσιακά ράφια στο μπαλκόνι σου!

2. Γέμισε τον τοίχο με τεχνητό διακοσμητικό φύλλωμα

Αν θέλεις να κάνεις τη βεράντα σου να μοιάζει με έναν κήπο τότε μια τέλεια ιδέα είναι να τοποθετήσεις σε έναν τοίχο τεχνητό διακοσμητικό φύλλωμα. Θα βρεις στην αγορά διάφορες ποιότητες, ανάλογα με το πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις. Πάντως προτίμησε να μην εφαρμόσεις το φύλλωμα σε έναν τεράστιο τοίχο για να μην ξεφύγει το κόστος. Το σίγουρο είναι ότι αν επιλέξεις κάτι τέτοιο θα αλλάξεις την εικόνα ολόκληρης της βεράντας.

Δες επίσης: Υπέροχες προτάσεις διακόσμησης για μικρό μπαλκόνι από ΙΚΕΑ!

3. Διακόσμησε με ένα boho κομμάτι

Σίγουρα αν το μπαλκόνι σου έχει boho διακόσμηση του ταιριάζει μια αντίστοιχη αισθητική και στους τοίχους. Όποιο όμως κι αν είναι το στυλ του δικού σου μπαλκονιού ένα boho κομμάτι σίγουρα του ταιριάζει. Μπορείς για παράδειγμα να κρεμάσεις τα όμορφα καλάθια που διακοσμούν συχνά τοίχους του εσωτερικού χώρου ή ένα μακραμέ κομμάτι, τα οποία είναι πολύ στη μόδα τελευταία.

Δες επίσης: Πώς να μεταμορφώσεις το πάτωμα του μπαλκονιού!

4. Κρέμασε φωτάκια στον τοίχο

Ο φωτισμός στη βεράντα έχει μεγάλη σημασία για να την αναδείξει. Ακόμα, το είδος του φωτισμού που θα επιλέξεις μπορεί να γεμίσει όμορφα τον τοίχο και να αποτελέσει ένα κομψό διακοσμητικό. Έτσι, μπορείς να κρεμάσεις τα λαμπάκια από τον τοίχο και να δώσεις απευθείας στο μπαλκόνι vibes καλοκαιριού. Ένας ακόμα τρόπος είναι να τοποθετήσεις φωτάκια βροχή σε έναν τοίχο και να μεταμορφώσεις τη βεράντα!

Δες επίσης: Υπέροχες ιδέες φωτισμού για ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι!

5. Διακόσμησε με μια πέργκολα

Οι πέργκολες είναι ένα αγαπημένο αντικείμενο για το μπαλκόνι καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Μια πέργκολα λοιπόν στον τοίχο του μπαλκονιού μπορεί να διακοσμηθεί με γλάστρες με όμορφα φυτά κρεμασμένες πάνω της. Ακόμα, μπορείς να φυτέψεις ένα αναρριχητικό φυτό το οποίο θα χρησιμοποιήσει το πλέγμα της πέργκολας για να αναπτυχθεί και να γεμίσει το μπαλκόνι σου χρώμα!

Δες επίσης:  5 Ιδέες για να κάνεις εντυπωσιακό ένα μεγάλο μπαλκόνι!

6. Κρέμασε παλέτες διακοσμημένες με φυτά

Οι παλέτες είναι ένα οικονομικό αντικείμενο με άπειρες χρήσεις! Μια από αυτές μπορεί να είναι να τις κρεμάσεις στον τοίχο του μπαλκονιού σου και να τις γεμίσεις με γλαστράκια και με λουλούδια. Έτσι, ο τοίχος της βεράντας σου θα ομορφύνει έχοντας στοιχίσει πραγματικά ελάχιστα!

Related Posts