μαυρισμένη γυναίκα

Πώς να μαυρίσεις ομοιόμορφα στο σπίτι σε 5 βήματα!

by ediva

Οι περισσότερες από εμάς με το που μπαίνει το καλοκαίρι θέλουμε να έχουμε ένα σοκολατένιο μαύρισμα σε πρόσωπο και σώμα. Ναι, υπάρχουν τεχνικές μαυρίσματος σε ινστιτούτο, που είναι χρονοβόρες, ακριβές και ίσως ριψοκίνδυνες. Σήμερα σου δείχνω πώς να μαυρίσεις ομοιόμορφα στο σπίτι!

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις συμβουλές μου και θα δεις ότι μπορείς να αποκτήσεις υπέροχο και λαμπερό μαύρισμα σε μόλις 1 μέρα!

μαυρισμένη γυναίκα

Πώς να μαυρίσεις με self tan στο σπίτι χωρίς λεκέδες!

 

1. Αγορά κατάλληλων προϊόντων

Για να γίνει σωστά η διαδικασία και να μαυρίσεις ομοιόμορφα στο σπίτι, το πρώτο βήμα είναι η αγορά των κατάλληλων προϊόντων. Θα χρειαστείς ένα καλό προϊόν για απολέπιση, ένα self tan, μία ενισχυμένη ενυδατική κρέμα και προαιρετικά ένα γάντι για την εφαρμογή του self tan.

Σου προτείνω να ψάξεις για προϊόντα που χρησιμοποιούνται και σε σώμα και σε πρόσωπο, ώστε να γλιτώσεις περιττά έξοδα.

Δες επίσης: 3 Τρόποι μαυρίσματος και τα θετικά-αρνητικά τους!

2. Απολέπιση 24 ώρες πριν

απολέπιση σώματος πριν βάλεις αυτομαυριστικό για μαύρισμα στο σπίτι

Το σημαντικότερο κομμάτι στη διαδικασία για να μαυρίσεις ομοιόμορφα στο σπίτι είναι να κάνεις καλή απολέπιση. Ο λόγος που βλέπεις γυναίκες με πορτοκαλί στάμπες και λεκέδες μετά από ανεπιτυχή εφαρμογή self tan είναι ότι τοποθέτησαν το προϊόν χωρίς προηγουμένως να κάνουν απολέπιση.

Μην κάνεις αυτό το λάθος. Πρέπει περίπου 24 ώρες πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή, να κάνεις πολύ καλή απολέπιση σε όλο σου το σώμα. Έτσι, διώχνεις τα νεκρά κύτταρα, λειαίνεις το δέρμα σου και το προετοιμάζεις για το επόμενο βήμα.

Δες επίσης: 7 Μύθοι για την ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα!

3. Ενυδάτωση

ενυδάτωση πριν το μαύρισμα

Αφού κάνεις την απολέπισή σου, πρέπει να ενυδατώσεις πάρα πολύ καλά όλο το σώμα. Και αυτό το βήμα της ενυδάτωσης πρέπει να γίνει την προηγούμενη μέρα, γιατί η κρέμα λειτουργεί ως “εμπόδιο” στη δράση του self tan. Έτσι, αν τη βάλεις ακριβώς πριν το self tan, μάλλον δε θα έχει αποτέλεσμα.

Όλη η διαδικασία για να μαυρίσεις ομοιόμορφα στο σπίτι σου!

4. Εφαρμογή self tan

εφαρμογή αυτομαυριστικού για να μαυρίσεις σπίτι ομοιόμορφα

Αν πρόκειται να κάνεις την εφαρμογή μόνη σου, πρέπει να είσαι διπλά προσεκτική. Πήγαινε σε ένα σημείο που να βλέπεις σε καθρέφτη, ώστε να μην αφήσεις περιοχές του σώματός σου χωρίς να βάλεις προϊόν. Πριν ξεκινήσεις, βάλε ελάχιστη ενυδατική σε σημεία όπως οι αγκώνες, οι αστράγαλοι και οι πατούσες, για να μη μαυρίσουν υπερβολικά!

Φόρεσε το ειδικό γάντι για την εφαρμογή του self tan. Βάλε λίγο προϊόν πάνω στο γάντι και ξεκίνα με κυκλικές κινήσεις να το περνάς στο σώμα σου. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με μια σειρά. Για παράδειγμα ξεκίνα από το ένα πόδι, προχώρα στο επόμενο κλπ. Έτσι δε θα ξεχάσεις κανένα σημείο.

Κάποια self tan γράφουν πως είναι και για το πρόσωπο. Εγώ θα σου πρότεινα να τα αναμίξεις με την ενυδατική σου και να βάλεις ελάχιστη ποσότητα. Εκτός αυτού πρόσεξε πολύ τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλά, για να μην αφήσεις λευκά κομμάτια.

Δες επίσης: 5 Αντηλιακά λάδια μαυρίσματος με άρωμα καρύδα!

5. Αναμονή & Ξέπλυμα

έντονο μαύρισμα

Μόλις τελειώσεις με την εφαρμογή, θα πρέπει να περιμένεις ακίνητη μπροστά σε έναν ανεμιστήρα για 10′ ώστε να στεγνώσει το προϊόν. Έπειτα, βάλε ένα πολύ φαρδύ φόρεμα ή ρούχο και περίμενε για τις ώρες που λέει το self tan σου. Τα περισσότερα χρειάζονται 5 με 6 ώρες για να δράσουν.

Όταν περάσει το διάστημα, κάνε ένα ντουζ με δροσερό νερό, χωρίς να τρίβεσαι με σφουγγάρι. Αφού τελειώσεις και με το ντουζ, ενυδατώσου ξανά!

Αυτό ήταν! Έτσι μπορείς να μαυρίσεις ομοιόμορφα και με ελάχιστο κόστος στο σπίτι. Αν ενυδατώνεσαι καθημερινά, το μαύρισμα θα σου κρατήσει 4 με 5 μέρες και θα φεύγει σταδιακά.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts