Οι Μεγαλύτερες τάσεις στα φυτά εσωτερικού χώρου για το 2022

by ediva

Τα φυτά είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να διακοσμήσουμε το σπίτι μας είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Προσφέρουν χρώμα, μυρωδιές και ωραία ενέργεια στον χώρο. Ειδικά το 2022 η θέση των φυτών στο σπίτι είναι πιο ισχυροποιημένη από ποτέ, καθώς οι τάσεις στη διακόσμηση θέλουν τη φύση σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και επειδή κάθε εποχή έχει τα δικά της trends ακόμα και όσον αφορά την επιλογή των φυτών για το σπίτι, ρίξε μια ματιά εδώ για να δεις τις μεγαλύτερες τάσεις στα φυτά εσωτερικού χώρου για το 2022.

Τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για το 2022

 

Φτέρη

Φτέρη

Η φτέρη είναι ένα από τα φυτά που θα πρωτοστατήσουν φέτος στη διακόσμηση του σπιτιού. Πρόκειται για ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά, με το οποίο μπορείς να διακοσμήσεις όπως θέλεις. Μπορείς να το τοποθετήσεις σε γλάστρες, καλάθια κ.λπ.. Επίσης, υπάρχουν αρκετές επιλογές στα είδη φτέρης, για να διαλέξεις το αγαπημένο σου. Στα πιο δημοφιλή για φέτος συγκαταλέγονται τα kangaroo fern, rabbit foot fern και blue star fern. Αν και το kangaroo fern θέλει αρκετή υγρασία και φως, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και σε μη ιδανικές συνθήκες, πράγμα που θα το κάνει το αγαπημένο σου φυτό!

Φίκος – τάσεις στα φυτά εσωτερικού χώρου

Φίκος - τάσεις στα φυτά εσωτερικού χώρου

Ένα από τα καλλωπιστικά φυτά που το 2022 θα έχει σίγουρα μια θέση στα σπίτια μας είναι ο φίκος. Και γι’ αυτό το φυτό υπάρχουν πολλά είδη από τα οποία μπορείς να επιλέξεις. Οι Ficus Benjamina και Ficus Umbellata είναι αυτοί που φέτος ξεχωρίζουν και κατακτούν την προτίμησή μας. Τα μεγάλα φυτά είναι μεγάλη τάση και ο Ficus Umbellata την εξυπηρετεί τόσο με τα μεγάλα φύλλα του, όσο και με το ύψος του. Από την άλλη, ο Ficus Benjamina θα εντυπωσιάσει με τα λαμπερά του φύλλα και, επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός.

Δες επίσης: 5 Ανθεκτικά φυτά για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

Σπαθίφυλλο (Peace lily)

Σπαθίφυλλο (Peace lily)

Και επειδή υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν τα ανθοφόρα φυτά, ο “κρίνος της ειρήνης” είναι η must επιλογή για φέτος. Είναι ιδανικό φυτό για τους αρχάριους, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τη φροντίδα φυτών, καθώς μπορεί να σου συγχωρήσει κάποια λάθη και παραλείψεις. Επίσης, είναι ένα πανέμορφο λουλούδι, το οποίο μπορεί να κοσμήσει από το τραπεζάκι του σαλονιού σου και τα ράφια, μέχρι και το πάτωμα. Στα συν του συγκαταλέγεται, επιπλέον, η ωραία αναλογία σε πράσινο, αλλά και άνθη. Είναι, μάλιστα, ένα από τα φυτά που βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, καθώς και στην καταπολέμηση αλλεργιών.

Ορχιδέα – τάσεις στα φυτά εσωτερικού χώρου

Ορχιδέα - τάσεις στα φυτά εσωτερικού χώρου

Οι ορχιδέες είναι ένα από τα ομορφότερα λουλούδια, με τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις υπέροχα κάθε γωνιά του σπιτιού σου. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα σπαθίφυλλα, είναι ένα φυτό με περισσότερες απαιτήσεις. Χρειάζεται αρκετό ήλιο και τακτικό πότισμα. Παρ’ όλα αυτά, τα υπέροχα άνθη του θα σε ανταμείψουν για την περισσότερη φροντίδα. Ιδιαίτερα οι ορχιδέες της υποοικογένειας Cypripedioideae είναι αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν τη φετινή χρονιά. Προτίμησε γλάστρες και όχι ψηλά βάζα για τις ορχιδέες.

Δες επίσης: 10 Όμορφα φυτά για αρχάριους!

Αναρριχώμενα φυτά

Αναρριχώμενα φυτά

Μία ακόμα κατηγορία φυτών που φέτος κερδίζει τις εντυπώσεις είναι τα αναρριχώμενα. Τα είδη που θα κυριαρχήσουν αυτή τη χρονιά είναι ο κισσός (grape ivy), η μονστέρα (monstera deliciosa) και ο σατέν πόθος ή σκίνταψις (scindapsus pictus). Ο σατέν πόθος εντυπωσιάζει με τα μοναδικά του φύλλα με τις γκρι κηλίδες, ενώ είναι και ένα ανθεκτικό και προσαρμοστικό φυτό. Ο κισσός θα μοιάζει τέλειος αν τον βάλεις σε ένα καλάθι και το κρεμάσεις, καθώς θα δημιουργήσει ένα μικρό “σιντριβάνι”. Τέλος, η μονστέρα συνδυάζει και την άλλη τάση της εποχής που θέλει τα φυτά μεγάλα και ογκώδη. Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι φυσικά τα φύλλα του με τις υπέροχες σχισμές.

Αυτά είναι τα κυριότερα είδη φυτών που θα δούμε φέτος στη διακόσμηση των σπιτιών. Φυσικά οποιοδήποτε άλλο φυτό που εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες (π.χ. μεγάλα ή αναρριχώμενα), αλλά και εντελώς διαφορετικά, είναι καλοδεχούμενα. Επίλεξε αυτά που σου αρέσουν, ταιριάζουν στον χώρο σου και μπορείς να φροντίσεις.

Related Posts