κοτσίδα σχήμα προσώπου

Ποια κοτσίδα να διαλέξεις ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου!

by tzinav

Η κοτσίδα είναι ένα από τα πιο βολικά χτενίσματα που δε θα βγουν ποτέ εκτός μόδας. Φυσικά υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ κοτσίδας για να πιάσεις τα μαλλιά σου αλλά μπορούσες να φανταστείς ότι για να κάνεις μια κοτσίδα που θα σου ταιριάζει πρέπει να λάβεις υπόψη το σχήμα προσώπου σου;

Πράγματι, το σχήμα του προσώπου μας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο αν θα μας ταιριάξει ένα χτένισμα με κοτσίδα που θα κάνουμε. Για το λόγο αυτό μάθε ποια κοτσίδα να διαλέξεις ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου!

Η σωστή κοτσίδα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου!

 

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

ψηλή μακριά κοτσίδα μαύρα μαλλιά  μαύρα μακριά μαλλιά κοτσίδα μακριά ξανθά μαλλιά κοτσίδαψηλή αλογοουρά μαύρα μαλλιά κοτσίδα σχήμα προσώπου

Αν το πρόσωπό σου είναι στρογγυλό τότε όσο πιο ψηλά πιάσεις την κοτσίδα τόσο το καλύτερο. Κι αυτό συμβαίνει γιατί στόχος είναι να εξισορροπήσεις τον όγκο που υπάρχει στη μέση του προσώπου, στα μάγουλά σου. Για το λόγο αυτό πιάσε πολύ ψηλά τα μαλλιά σου έτσι ώστε το βλέμμα να πηγαίνει στην κορυφή του προσώπου. Αν θέλεις μάλιστα μπορείς να δώσεις λίγο όγκο στις ρίζες σου για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό που θα πρέπει σίγουρα να αποφύγεις είναι οι κοτσίδες μεσαίου ύψους που θα τονίσουν την στρογγυλότητα του προσώπου σου.

Δες επίσης: 5 Βραδινά χτενίσματα για τα Χριστούγεννα!

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

μεσαία αλαγοουρα αφέλειες ξανθιά αλογοουρά τσουλούφια κοτσίδα σχήμα προσώπου χαμηλή κοτσίδα τσουλούφια κοτσίδα σχήμα προσώπου

Τα τετράγωνα πρόσωπα χαρακτηρίζονται από πλατύ μέτωπο, έντονο πηγούνι και ωραίες γωνίες. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνει η κοτσίδα που θα επιλέξεις είναι να μαλακώσει τα έντονα χαρακτηριστικά σου. Αυτό μπορείς να το πετύχεις αφήνοντας μερικά τσουλούφια έξω από την κοτσίδα σου. Οι τούφες που θα πέφτουν ατημέλητα πάνω στο πρόσωπο σου θα κρύψουν τις έντονες γωνίες και θα δημιουργήσουν την αίσθηση ενός πιο οβάλ σχήματος.

Δες επίσης: 4 Υπέροχα χτενίσματα για τα μαλλιά για το Σαββατοκύριακο!

Οβάλ σχήμα προσώπου

πολύ ψηλό κοτσάκι ξανθά μαλλιά πλαϊνή πλεξούδα ξανθά μαλλιά ψηλό κοτσάκι μπαντάνα κοτσίδα σχήμα προσώπου

Αν ανήκεις στις τυχερές που έχουν ένα οβάλ πρόσωπο τότε η επιλογή της κοτσίδας για εσένα είναι εύκολη υπόθεση! Στην ουσία δεν έχεις τίποτα να κρύψεις στο πρόσωπο σου επομένως μπορείς να κάνεις όποια αλογοουρά θέλεις χωρίς να προβληματίζεσαι. Το προσόν αυτό σου δίνει την ευκαιρία να πειραματιστείς και να κάνεις ακόμα και πιο extreme κοτσίδες που άλλα σχήματα προσώπου δε θα τολμούσαν. Για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις να πιάσεις τα μαλλιά σου σε ένα πολύ ψηλό bun ή μια χαμηλή πλαϊνή πλεξούδα. Εκμεταλλεύσου το ατού σου λοιπόν και πειραματίσου!

Δες επίσης: 8 Ιδέες για κουρέματα για πρόσωπα με έντονη μύτη!

Πρόσωπο καρδιά

μεσαία κοτσίδα φράντζα καστανά μαλλιά μεσαία κοτσίδα ατημέλητη ξανθά μαλλιά ξανθά μαλλιά φράντζα κοτσίδα

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς χαρακτηρίζεται από ένα σχετικά μεγάλο μέτωπο και καταλήγει σε ένα στενό πηγούνι. Μια κοτσίδα σε μεσαίο ύψος λοιπόν είναι η κατάλληλη επιλογή γιατί ανοίγει το πρόσωπο χωρίς να τονίζει το επάνω μέρος του προσώπου σου που στόχος είναι να μαλακώσει. Μάλιστα αν έχεις φράντζα το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο καθώς η φράντζα θα καλύψει την επιφάνεια του μετώπου. Έτσι, το πρόσωπο σου θα είναι πιο ομοιογενές.

Δες επίσης: 9 Κουρέματα για μακρόστενα πρόσωπα!

Τώρα λοιπόν γνωρίζεις ποιο στυλ κοτσίδας κολακεύει πιο πολύ τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και το αναδεικνύει. Δοκίμασε ένα τέτοιο χτένισμα και δε θα το μετανιώσεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts