woman happy

Πώς να μου αρέσει περισσότερο η εμφάνισή μου!

by ediva

Όλες μας έχουμε τουλάχιστον ένα κόμπλεξ με την εμφάνισή μας. Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει και τόση σημασία – ή τουλάχιστον όχι τόσο όσο ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσουμε.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε μόνες μας, καθώς μόνο το 17% των γυναικών δηλώνει ικανοποιημένες με την εμφάνισή τους. Οι γυναίκες που κοιτάνε με αρνητικά αισθήματα των καθρέφτη τους είναι πολύ περισσότερες και όσο πάνε πληθαίνουν. Τι φταίει λοιπόν για αυτό και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Πώς να νιώσουμε πιο όμορφες!

 

1. Ο πραγματικός ρόλος της εμφάνισης

fashion style dermatino jacket

Ας ξεκινήσουμε με τα άτομα που το πάνε στο άλλο άκρο και δεν ασχολούνται με την εμφάνισή τους, ισχυριζόμενοι ότι “η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που μετράει”. Πόσο σημαντική είναι η εξωτερική εμφάνιση, λοιπόν; Σημαντικότατη! Είναι αυτή που καθορίζει την πρώτη εντύπωση όταν σας αξιολογεί κάποιος. “Μα, πρέπει να μοιάζω με μοντέλο για να προχωρήσω στη ζωή μου;” Φυσικά και όχι! Ένας άνθρωπος είναι όμορφος όταν είναι περιποιημένος και αναδεικνύει κατάλληλα τα δυνατά σημεία της εμφάνισής του. Από εκεί και πέρα, το ποιον θεωρούμε ή μας θεωρεί όμορφους είναι υποκειμενικό. Ο καθένας έχει τη δική του γοητεία, όσο τετριμμένο και να ακούγεται. Εάν εσείς οι ίδιες βλέπετε τον εαυτό σας ως εμφανίσιμο, οι άλλοι δε θα έχουν κανέναν λόγο να διαφωνήσουν.

2. Γιατί δεν μου αρέσω;

καθρέφτης σώμα

Η ψυχολογία λέει ότι πολλά ξεκινούν από το πώς μας βλέπουν οι γονείς μας, διότι με αυτούς περνάμε τα τρυφερότερα χρόνια της ζωής. Είναι πολύ φυσιολογικό μια επικριτική οικογένεια να μας κάνει να βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια τους. Όμως δεν είναι πάντα μόνο αυτός ο λόγος. Πολλές φορές, αν νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας γενικά λόγω πεσμένης ψυχολογίας ή διαφόρων γεγονότων, η μπάλα μπορεί να πάρει και την εξωτερική μας εμφάνιση. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να πέσετε στο παιχνίδι των συγκρίσεων για τον εαυτό σας, ειδικά αν οι γύρω σας έχουν βρει σύντροφο και εσείς όχι.

Δες επίσης: 7 μυστικά ομορφιάς για να ξυπνάς πάντα όμορφη και φρέσκια!

3. Αναλογιστείτε το περιβάλλον σας

volta stin paralia

Οι γύρω μας παίζουν καταλυτικό ρόλο στο πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ακόμα κι αν λέμε ότι δε μας νοιάζουν οι άλλοι, κατά βάθος θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Παρ’ όλο που το πώς αισθανόμαστε για την εμφάνισή μας πηγάζει από μέσα μας, η γνώμη των γύρω μας και ιδιαίτερα των σημαντικών μας προσώπων μπορεί να μας ασκήσει μεγάλη επίδραση. Αν παρατηρήσετε ότι σημαντικά πρόσωπα για εσάς μειώνουν την αυτοπεποίθησή σας με οποιονδήποτε τρόπο, μην επιτρέψετε να συνεχιστεί αυτό. Αν έχετε άτομα που σας υποστηρίζουν ειλικρινά, κρατήστε τους κοντά σας!

4. Επίδραση από τα ΜΜΕ

checking phone

Ας μην παραλείψουμε τη δύναμη που έχουν σήμερα τα ΜΜΕ και τα social media, τα οποία συνεχώς προβάλλουν τις εικόνες των τέλειων γυναικών. Δυστυχώς, το να αναμένεται περισσότερο από τη γυναίκα να έχει αψεγάδιαστη εμφάνιση είναι κάτι τόσο παλιό, όσο κι ο άνθρωπος. Παρ’ όλο που όλοι γνωρίζουν πως οι εικόνες που προβάλλονται σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην αληθινή γυναίκα, αργά αλλά σταθερά μπαίνουν στο κεφάλι μας και καθορίζουν τις σκέψεις και τα πρότυπά μας.

Σπάστε το στερεότυπο και μην περιμένετε να μοιάζετε σε αυτές που δεν είναι καν αληθινές. Εννοείται πως αν κάποιος άντρας απαιτεί να μοιάσετε σε αυτές, πρέπει να πάρει πόδι. Στους συντρόφους που μας αγαπούν αληθινά αρκεί να είμαστε απλά ο καλύτερος εαυτός και να είμαστε εμείς οι ίδιες πρώτα απ’ όλα ευχαριστημένες.

Δες επίσης: 5 χρήσιμα μυστικά ομορφιάς που πρέπει να μάθεις!

5. Μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας

apalo krema skin care

Στην τελική, μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας! Στην εποχή μας διορθώνονται τα πάντα σχεδόν. Θέλετε να αποκτήσετε ένα καλύτερο σώμα; Γυμναστείτε κατάλληλα και κάντε σωστή διατροφή. Θέλετε να ξεφορτωθείτε την ακμή; Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που θα σας συστήσει ο δερματολόγος. Θέλετε καλύτερα δόντια; Βάλτε σιδεράκια και εμπιστευτείτε τον οδοντίατρό σας. Ακόμα κι εγώ που καμπουριάζω, ξέρω ότι αυτό θα διορθωθεί με ειδικές ασκήσεις.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μακιγιάζ και τα κατάλληλα ρούχα για να δώσετε έμφαση στα δυνατά σας σημεία και να καμουφλάρετε τα λιγότερο δυνατά. Ακόμα κι αν έχετε ένα χαρακτηριστικό που όντως δεν σας αρέσει και είστε πεπεισμένοι να το διορθώσετε χειρουργικά, κάντε το εάν αυτό επιθυμείτε πραγματικά. Όπως βλέπετε, κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Υπάρχουν ένα κάρο τρόποι για να βγάλετε προς τα έξω τη θεά που ούτως η άλλως έχετε μέσα σας!

6. Έχει λιγότερη σημασία απ’ ότι του δίνετεχαρούμενη γυναίκα

Όχι επειδή η εμφάνιση δεν έχει γενικά σημασία -προφανώς και έχει- αλλά επειδή με το να κολλάτε μόνο σε αυτά που δε σας αρέσουν και να τα αφήνετε να μονοπωλούν τη σκέψη σας, τα μεγαλοποιείτε στο μυαλό σας. Έτσι δεν μπορείτε να δώσετε προσοχή σε άλλα πράγματα. Ξεχνάτε και εσείς οι ίδιες τα τόσα καλά που έχετε, χώρια που έτσι ρίχνετε εντελώς τη διάθεσή σας. Αξίζει να χαλιέστε τόσο, για κάτι που απλά πρέπει να συγκεντρωθείτε και να δείτε πώς θα το λύσετε; Ναι, η εμφάνισή μας είναι σίγουρα σημαντική. Όχι όμως τόσο σημαντική ώστε να επισκιάζει άλλα πράγματα!

Δες επίσης: Καλοκαιρινά ντυσίματα με ρούχα που αδυνατίζουν!

Τελικά, όλα στο μυαλό είναι. Δεν είναι ανάγκη να μείνουμε απεριποίητες για να “αποδείξουμε” ότι η εσωτερική ομορφιά είναι που μετράει. Κι αυτό γιατί αν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη μας και φροντίζουμε να προβάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, η διάθεσή μας αυτόματα ανεβαίνει και σταματάμε να αποκτάμε “εμμονή” με αυτό το θέμα. Έτσι, μπορούμε να ασχοληθούμε με ό,τι άλλο μας αρέσει!

Δεν είναι δύσκολο να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και ειδικά αν σκεφτούμε το τι θα αποκομίσουμε. Δε μιλάω για την άποψη που θα έχουν οι άλλοι, αλλά για αυτό που πιστεύουμε οι ίδιοι για μας. Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να νιώθουμε γοητευτικές και γεμάτες αυτοπεποίθηση και αυτό να μην το εισπράξουν οι γύρω μας!

Related Posts