στεφανακι μαγιατικο

Πως θα φτιάξεις εύκολα ένα όμορφο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

by ediva

Έφτασε επιτέλους ο καιρός για να ζεσταίνει ο ήλιος την κάθε ημέρα μας και τα λουλούδια να ξεχύνονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα σου δείξω εύκολα και απλά πως να φτιάξεις Πρωτομαγιάτικο στεφάνι, το πιο όμορφο και οικονομικό από όλα που μπορείς να φτιάξεις είτε μόνη σου είτε με τα παιδιά.

Τα λουλούδια που θα χρειαστείς μπορείς να τα βρεις σε κάθε γωνιά της πόλης ή του χωριού που μένεις, και τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ελάχιστα και όλα τα έχεις σίγουρα στο σπίτι σου. Ας δούμε πως θα φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφανάκι με άνθη.

Φτιάξε το πιο εύκολο και εντυπωσιακό Πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

 

Υλικά:

  • Λουλούδια κήπου ή αγρού
  • Ψαλίδι
  • Κορδελες ή σπάγκο

Πως το φτιάχνουμε:

λουλουδια αγρου

Αρχικά μαζεύουμε αρκετά λουλούδια αγρού ή από τον κήπο μας με την βοήθεια ενός ψαλιδιού. Μαζεύουμε πολλά διαφορετικά είδη ώστε να έχουν διαφορετικά χρώματα και να έχουμε πιο όμορφο αποτέλεσμα.

ανθη για μαγιατικο στεφανι

Προσέχουμε να είναι μακριά έτσι ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε τις άκρες τους και να δημιουργήσουμε κυκλικό σχήμα.

στεφανι οικονιμικο

Βάζουμε λίγα και τα δένουμε με σπάγκο έτσι ώστε να δώσουμε το επιθυμητό σχήμα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

στεφανακι με λουλουδια

Στο τέλος κοιτάμε να έχουμε ένα στρόγγυλο στεφανάκι με τα λουλούδια που αγαπάμε. Δένουμε όπου προεξέχουν πολλά άνθη για να μείνουν στη θέση τους.

Μπορείς να δεις εδώ 9 Ιδέες για υπέροχη διακόσμηση για τους τοίχους της βεράντας σου!

Λίγα λόγια για το έθιμο της Πρωτομαγιάς!

πρωτομαγιατικο στεφανι

Τα έθιμα της Πρωτομαγιάς έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, όπου γιορτάζονταν η γονιμότητα των αγρών, η καρποφορία της γης και η άνθιση της φύσης, ενώ πολλές εκδηλώσεις γίνονταν και στο πρόσωπο της Θεάς Δήμητρας και του Διόνυσου.

Στην αρχαιότητα έπαιρναν ένα κλαδί ελιάς το τύλιγαν με ταινίες και κρεμούσαν σύκα, ψωμί, κρασί και μέλι όπου έτσι συμβόλιζαν την υγεία, την καλή τύχη, την καλή σοδειά και την ευφορία.

Άλλα έθιμα της Πρωτομαγιάς περιλαμβάνουν το πήδημα στη φωτιά, το μαγιόξυλο όπου είναι ένας κορμός κυπαρισσιού με κίτρινες μαργαρίτες που περιφέρουν τραγουδώντας τραγούδια που υμνούν τον Μάιο και τα τραγούδια από τα παιδιά κατά των φιδιών χτυπώντας παράλληλα μαγειρικά σκεύη.

στεφανακι μαγιατικο

Μπορείς να δεις επίσης 6 Ιδέες για να φέρεις την Άνοιξη στο σπίτι σου!

Η Ελλάδα έχει μοναδικά έθιμα, διαφορετικά ανά περιοχή αλλά το πιο διαδεδομένο είναι το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Αφού το φτιάξεις κρέμασε το στο μπαλκόνι ή στην εξώπορτα και καλωσόρισε τον Μάιο με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts