μακριές αφέλειες σπίτι

Πώς να κόψεις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι!

by ediva

Αυτή την περίοδο οι περισσότερες από εμάς πειραματιζόμαστε με τα μαλλιά μας. Έχουμε άφθονο ελεύθερο χρόνο και τι το καλύτερο από το να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και την περιποίηση του. Η διάθεση μας όμως δεν είναι και στα καλύτερα της, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει όλη σου τη διάθεση είναι το να κόψεις αφέλειες μόνη σου για να ανανεώνεις το hairstyle σου!

Το ότι έχουμε δει στο διαδίκτυο αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει. Αν ακολουθήσεις τα βήματα που θα δεις στη συνέχεια ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Πως να κόψεις αφέλειες ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου βήμα προς βήμα!

 

1. Προετοίμασε τα μαλλιά σου για να τα κόψεις

στέγνωμα μαλλιών πετσέτα

Πριν φτάσεις στο σημείο να κόψεις τα μαλλιά σου θα πρέπει να τα λούσεις και να τα περιποιηθείς χρησιμοποιώντας conditioner, ώστε να είναι μαλακά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις τις αφέλειες όσο είναι τα μαλλιά σου βρεγμένα. Το ιδανικό είναι είτε να τα στεγνώσεις καλά είτε απλά να τα ταμπονάρεις με μια πετσέτα, για να είναι ελαφρώς υγρά.

Θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι αν τα κόψεις όσο είναι βρεγμένα δεν μπορείς να υπολογίσεις σωστά το μήκος που θα έχουν οι αφέλειες σου. Όταν στεγνώνουν τα μαλλιά μαζεύουν, πράγμα που θα κάνει τις αφέλειες σου πολύ πιο κοντές από όσο περίμενες.

Δες επίσης: Χτενίσματα με αφέλειες και ποιο style να διαλέξεις!

2. Χώρισε τα μαλλιά σου δημιουργώντας ένα τρίγωνο στο μπροστινό μέρος τους

αφέλειες μακριά μαλλιά βήμα προς βήμα

Όσο πιο ψηλά φτάνει το τρίγωνο τόσο πιο πυκνές θα είναι οι αφέλειες σου. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην το παρακάνεις. Καλύτερα να βγουν λίγο πιο αραιές και έπειτα να ανεβάσεις λίγο την χωρίστρα σου για να κόψεις λίγες ακόμη, παρά να κόψεις πολλές και να νιώθεις σαν τα σκυλάκια τα κανίς.

Όσο για το πόσο μήκος θα έχει η χωρίστρα σου, προσπάθησε μαζεύοντας τα μαλλιά στο κέντρο να τελειώνουν δεξιά και αριστερά στο κέντρο των φρυδιών σου.

Δες επίσης: Τα 8 καλύτερα κουρέματα με αφέλειες των Celebrities!

3. Επέλεξε πόσο κοντές θα είναι οι αφέλειες

μακριές αφέλειες σπίτι

Μπορείς να κάνεις μακριές αφέλειες τις οποίες θα τις χωρίζεις με μια χωρίστρα στη μέση για να κάνεις ένα layering στα μαλλιά σου, αλλά και κλασικά τις πιο κοντές. Ένας πολύ καλός τρόπος για να τις κόψεις και να κάνεις layering είναι να συγκεντρώσεις τα μαλλιά σου στη μέση και να τα στρίψεις για να τα κόψεις.

Εναλλακτικά, μπορείς είτε να τα κόψεις στην ευθεία αλλά λίγο πιο μακριά από ότι τα θέλεις και να δημιουργήσεις μύτες με το ψαλίδι είτε να ξεκινήσεις κόβοντας τα απευθείας με μύτες.

Μπορεί οι αφέλειες να κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στις νέες τάσεις στα χτενίσματα και στα κουρέματα για την άνοιξη 2020, αλλά διαφέρει ο τρόπος που θα τις κόψεις αν έχεις ίσια, σπαστά ή μπούκλες μαλλιά. Έτσι, σου συγκέντρωσα τα καλύτερα tutorial βίντεο για να επιλέξεις το στιλ που ταιριάζει σε σένα!

Πως να κόψεις αφέλειες – κουρτίνα μόνη σου

Πως να κάνεις αφέλειες σε ίσια μαλλιά με την τεχνική της Camila Bravo

Πως να κάνεις αφέλειες με μύτες σε ίσια μαλλιά

Δες επίσης: Πώς να κόψεις μόνη σου τα μαλλιά σου στο σπίτι!

Πως να κόψεις αφέλειες σε μαλλιά με μπούκλες

Πως να κόψεις αφέλειες σε κυματιστά μαλλιά

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts