γυναικεία κουρέματα

Πως να βρεις ποιο χτένισμα σου ταιριάζει!

by ediva

Το να βρεις ποιο χτένισμα είναι το ιδανικό για εσένα είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, υπομονή και πολλές δοκιμές. Ούτε καν οι κομμωτές δε μπορούν να σου βρουν το τέλειο κούρεμα καθώς αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν να κάνουν κυρίως με το προσωπικό σου στυλ και τη δικιά σου αισθητική.

Τα περισσότερα κουρέματα ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες με τις κατάλληλες μικροαλλαγές. Εάν εσύ νιώθεις όμορφα και ο εαυτός σου με ένα κούρεμα τότε είναι το ιδανικό για εσένα. Παρακάτω θα βρεις 5 συμβουλές για το πως μπορείς να ανακαλύψεις γρηγορότερα το χτένισμα που σου ταιριάζει!

4 Tips για να βρεις το ιδανικό για εσένα κούρεμα!

 

1. Μη φοβηθείς τις δοκιμές!

καρέ κούρεμα

Μόνο με δοκιμές θα δεις στη πράξη ποιο χτένισμα σου ταιριάζει πραγματικά. Πειραματίσου τόσο με το μήκος όσο και με το χρώμα των μαλλιών σου. Επίσης δοκίμασε και διαφορετικές τεχνικές όπως το φυλάρισμα, μια φράντζα, αφέλειες, ασύμμετρο κούρεμα, μύτες στα μαλλιά ή και μια νέα χωρίστρα!

Δες επίσης: 12 Μοναδικά γυναικεία κουρέματα με ξύρισμα!

2. Ανάδειξε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου!

κούρεμα με αφέλειες

Από τα πιο βασικά βήματα για να διαλέξεις το ιδανικό κούρεμα είναι το να αποφασίσεις ποια χαρακτηριστικά του προσώπου σου θέλεις να τονίσεις και ποια όχι. Για παράδειγμα αν έχεις έντονα εκφραστικά μάτια, οι αφέλειες θα ήταν μια έξυπνη κίνηση καθώς έτσι θα πλαισίωνες και θα τραβούσες τη προσοχή στα μάτια σου!

Δες επίσης: 10 Κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες με μάγουλα!

3. Λάβε υπόψη την τρίχα σου!

ξανθά μαλλιά με φράντζα

Άλλα χτενίσματα ενδείκνυνται για λεπτή τρίχα και άλλα για χοντρή. Και αυτό γιατί κάθε χτένισμα στρώνει καλύτερα και ευκολότερα σε συγκεκριμένο τύπο μαλλιού. Συμβουλεύσου λοιπόν τον κομμωτή σου και πάρε την γνώμη του πάνω σε αυτό, ζητώντας του να σου προτείνει κουρέματα!

Δες επίσης: 11 Μοναδικά κουρέματα για ηλικιωμένες που πρέπει να δεις!

4. Επίλεξε ένα κούρεμα που μπορείς να περιποιείσαι κατάλληλα!

ξανθό καρέ κούρεμα

Φαντάσου πως μόλις δοκίμασες ένα νέο κούρεμα με αφέλειες όμως το μαλλί σου είναι ατίθασο και πιάνεις δουλειά από πολύ πρωί. Σε μια τέτοια περίπτωση ή εάν απλά δεν είσαι διατεθειμένη να περιποιείσαι κατάλληλα κάθε κούρεμα, τότε επίλεξε κάτι πιο απλό ή κάτι που στρώνει τέλεια στα μαλλιά σου χωρίς να χρειάζεται styling. Το να λάβεις υπόψη την καθημερινότητα σου λοιπόν θα σε βοηθήσει πάρα πολύ για μια σοφή επιλογή.

Δες επίσης: 8 Ιδέες για κουρέματα για πρόσωπα με έντονη μύτη!

5. Διάλεξε όποιο χτένισμα σε κάνει να νιώθεις όμορφα!

αγορέ κούρεμα

Τελευταίο μα εξίσου σημαντικό είναι το να διαλέξεις ένα κούρεμα που σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Είναι το η απλούστερη αλλά ίσως η πιο σημαντική συμβουλή. Ότι και να σου προτείνουν οι κομμωτές, όποιο κούρεμα και να ενδείκνυται για το σχήμα προσώπου σου, όσα κοπλιμέντα και να σου κάνουν οι γύρω σου για ένα κούρεμα, τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το δικό σου αίσθημα απέναντι σε ένα κούρεμα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts