γυναίκα ξεβάφει τα νύχια της με λίμα

Πως να ξεβάψεις τα νύχια σου χωρίς ασετόν!

by ediva

Το ασετόν είναι ο ευκολότερος τρόπος να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών ή το ημιμόνιμο. Τι γίνεται όμως εάν έχεις ξεμείνει και δεν έχεις ασετόν σπίτι σου; Ευτυχώς υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις με τις οποίες μπορείς να ξεβάψεις πανεύκολα τα νύχια σου χωρίς τη χρήση ασετόν.

Φυσικά καλό θα ήταν να προτιμάς το ασετόν, ακόμα κι αν πρέπει να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να το προμηθευτείς. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να πας σε επαγγελματία, ειδικά αν πρόκειται να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο από τα νύχια. Ας δούμε όμως 2 τρόπους να ξεβάψεις τα νύχια σου χωρίς ασετόν!

2 Τρόποι να ξεβάψεις τα νύχια σου χωρίς ασετόν!

 

1. Ξέβαψε τα νύχια σου χρησιμοποιώντας μια λίμα νυχιών!

γυναίκα ξεβάφει τα νύχια της με λίμα

Ένας πρώτος τρόπος να ξεβάψεις τα νύχια σου χωρίς ασετόν είναι λιμάροντας τα. Χρησιμοποίησε μια μαλακή λίμα και λίμαρε τα νύχια σου από την πάνω μεριά τόσο ώστε να φύγει απλώς το χρώμα. Φρόντισε να μην περάσεις πολλές φορές με τη λίμα από σημεία όπου έχει ήδη αφαιρεθεί το χρώμα διότι έτσι θα επιβαρύνεις αρκετά το φυσικό σου νύχι!

Δες επίσης: Πες αντίο στα κίτρινα νύχια και στους λεκέδες από μανό!

2. Αφαίρεσε το ημιμόνιμο με ζεστό νερό!

νύχια σε μπολ με νερό

Ένας δεύτερος τρόπος να ξεβάψεις τα νύχια σου είναι χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Ζέστανε λίγο νερό έτσι ώστε να γεμίσεις ένα μπολ μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο σαπούνι χεριών ή λίγο ξύδι στο νερό και μούλιασε τα νύχια σου μέσα στο μπολ για αρκετή ώρα. Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει στο να μαλακώσουν τα υλικά πάνω στο νύχι σου και να μπορούν να αφαιρεθούν ευκολότερα.

Δες επισης: Πώς να κρατήσεις τα νύχια σου υγιή και δυνατά!

Έπειτα με ένα πλατύ εργαλείο για τα νύχια ‘σπρώξε’ το βερνίκι νυχιών από τη βάση προς το τελείωμα των νυχιών. Προτίμησε το εργαλείο να είναι ξύλινο και όχι μεταλλικό για να μη τραυματίσεις το νύχι σου. Επανάλαβε τη διαδικασία σε όλα τα νύχια και στο τέλος λίμαρε τα ελαφρώς από πάνω για να φύγουν όλα τα υπολλείματα χρώματος.

https://www.youtube.com/watch?v=AxD9Pl6QoBs&ab_channel=SuperiorPlaceNaildesignandEducation

 Δες επίσης: 10 Μυστικά για να έχεις υγιή νύχια

Επιπλέον tips

  • Αφού αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών ή το ημιμόνιμο, φρόντισε να περιποιηθείς τα νύχια σου με ένα ενυδατικό προϊόν ή ένα λαδάκι για τα νύχια.
  • Υπάρχουν και οι ειδικά εργαλεία τροχοί για να αφαιρείς τα νύχια σου, αν όμως δεν κατέχεις τη δεξιοτεχνία απόφυγε να χρησιμοποιήσεις τροχό για να αφαιρέσεις τα νύχια σου. Είναι μια διαδικασία που θέλει μεγάλη προσοχή για αυτό και είναι καλύτερο να ζητήσεις βοήθεια από έναν επαγγελματία.
  • Προτίμησε χάρτινη και όχι μεταλλική λίμα διότι είναι πιο φιλική προς τα νύχια σου!
google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts