sxesi apo apostasi

10 Συμβουλές για να διατηρήσεις μια σχέση από απόσταση!

by ediva

Οι σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολες. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ζωές δύο συντρόφων μπορούν να χωριστούν για διάφορους λόγους, όπως είναι μια καινούρια ευκαιρία καριέρας ή κάποιες σπουδές σε άλλη χώρα ή πόλη. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν ο σύντροφος σου κι εσύ αποφασίσετε να διατηρήσετε μια σχέση από απόσταση;

Όταν έχεις μια σχέση από απόσταση, υπάρχουν κάποια πράγματα σχετικά με τη σχέση και τις συνήθειες ενός ζευγαριού, αλλά και του καθένα ξεχωριστά, που μαθαίνεις μαζί με τον σύντροφο σου, και τα οποία μόνο θετικά μπορεί να είναι για το μέλλον. Είναι πράγματα από τα οποία κάθε ζευγάρι μπορεί να ωφεληθεί, είτε είναι χωριστά για ένα χρόνο, ένα μήνα, μια εβδομάδα, μια μέρα ή και καθόλου.

 

Πως να κατορθώσεις να έχεις μια σχέση από απόσταση

 

1. Εξερεύνησε τα ενδιαφέροντα σου

spending time alone

Καθώς έχεις συνηθίσει να περνάς τον περισσότερο χρόνο μαζί του, μπορεί να σου φαίνεται περίεργο που το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας σου το περνάς μόνη σου. Οι επιλογές που κάνεις για να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο σου χρόνο είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που θα έκανες αν ήσουν μαζί του.

Χρησιμοποίησε τον χρόνο που έχεις τώρα για να κάνεις πράγματα που δε μπορούσες όταν ήσασταν μαζί. Αυτό μπορεί να είναι η επικέντρωση στην καριέρα σου, ώστε όταν ξανασμίξετε να μπορέσεις να επικεντρωθείς στον σύντροφο σου. Μπορεί, επίσης, να θέλεις να επανασυνδεθείς με φίλους τους οποίους δε μπορούσες να συναντήσεις πριν.

Μπορεί να σε εκπλήξει το πόσα πράγματα δεν έκανες όταν ήσουν με τον αγαπημένο σου. Συχνά ξεχνάμε την ανάγκη να έχουμε το χώρο μας σε μια σχέση. Το τι θα κάνεις, ωστόσο, δεν πρέπει να μένει κρυφό από τον σύντροφο σου.

 

2. Να εκτιμάς τον σύντροφο σου

routine

Αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται προφανής, αλλά συχνά ξεχνάμε τα πιο απλά πράγματα. Όταν είσαι όλη μέρα μαζί με τον σύντροφο σου, μπορεί συχνά να ενοχληθεί ο ένας από τον άλλο, ή να παρατηρήσεις μερικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του τα οποία δεν είχες προσέξει ξανά. Χωρίς να το θέλεις αρχίζεις να θεωρείς τον άλλο δεδομένο, και τα πράγματα που θεωρούσες ξεχωριστά μένουν στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Όταν αναγκάζεσαι να απομακρυνθείς από τον σύντροφο σου, όμως, εκτιμάς και πάλι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και τον επέλεξες ως σύντροφο σου.

 

3. Να εκτιμάς το χρόνο που περνάτε μαζί

happy couple

Αφού περάσετε χρόνο χωριστά, ακόμη και το να καθίσεις να δεις τηλεόραση μαζί του φαίνεται ξεχωριστό. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη και μαθαίνεις να μη  τα θεωρείς όλα δεδομένα. Είναι σημαντικό να κάνεις κάθε σας στιγμή να αξίζει.

 

4. Δείξε ενδιαφέρον για την καθημερινότητα του

emotions

Είναι περίεργο το πόσο πιο συχνά κάνεις ερωτήσεις για την καθημερινότητα του συντρόφου σου όταν αποχωρίζεστε για μερικές μέρες. Μπορείς να ρωτήσεις ακόμη και ασήμαντα πράγματα, όπως τι έφαγε για μεσημεριανό.

Όταν περνάς όλο σου το χρόνο μαζί του, συχνά παραμελείς να ρωτήσεις για τα μικρότερα πράγματα στην καθημερινότητα του επειδή αισθάνεσαι μέρος τους. Αλλά είναι σημαντικό να σέβεσαι και να δείχνεις ενδιαφέρον και για την προσωπική ζωή του συντρόφου σου.

 

5. Βρες περισσότερους τρόπους να επικοινωνείτε

long-distance relationship and communication

Πως επικοινωνείς με τον σύντροφο σου όταν είστε χώρια; Με μηνύματα, με email, μέσω Facebook; Μπορεί να βρισκόμαστε στην χρονιά της τεχνολογίας, αλλά γιατί να απορρίψουμε το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας: το γράμμα; Σε μια εποχή άμεσης επικοινωνίας, ένα γράμμα είναι πάντα απρόσμενο αλλά και μια ρομαντική χειρονομία.

6. Κάνε σχέδια μαζί του

long distance relationship

Βγείτε ραντεβού ή κάντε ένα ταξίδι! Απλά προσπαθήστε να κάνετε κάθε στιγμή σας μοναδική. Προγραμματίστε να κάνετε κάτι μαζί όταν συναντηθείτε ώστε να έχετε κάτι να αναμένετε.

Επίσης, μην είσαι εγωίστρια με τον χρόνο που σου αφιερώνει. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που θέλουν να τον δουν, όπως οι γονείς και οι φίλοι του, και θα σε εκτιμήσουν ιδιαίτερα αν του επιτρέψεις να αφιερώσει χρόνο και σε αυτούς.

7. Κάνε σχέδια για το μέλλον

couple

Δεν υπάρχει λόγος να αφήσεις στην άκρη αυτά που θέλεις στο μέλλον για εσένα μόνο αλλά και για τους δυο σας. Χρησιμοποίησε το χρόνο που έχεις για να αποφασίσεις τι θέλεις. Κάνε σχέδια και συμβιβάσου τώρα, και όταν έρθει η ώρα να τα εφαρμόσετε, θα κερδίσεις χρόνο και θα έχεις λιγότερες διαφωνίες μαζί του.

Σε κάθε σχέση είναι σημαντικό να κάνουμε σχέδια. Υπάρχει ένα μέλλον για εσάς και όταν κάνετε σχέδια, η ζωή φαίνεται πιο θετική και γεμάτη κίνητρα.

 

8. Να είσαι αυθόρμητη

planning

Η καθημερινή σου ρουτίνα χωρίς τον σύντροφο σου καθώς και οι μέρες επανασύνδεσης μπορεί να καταλήξουν να γίνουν μονότονες και βαρετές. Στην αγάπη δε θα έπρεπε να υπάρχει ρουτίνα. Στο κάτω-κάτω, ο αυθορμητισμός είναι η καλύτερη στιγμή του ρομαντισμού.

Κάνε επισκέψεις της τελευταίας στιγμής για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Μια απρόσμενη επίσκεψη μπορεί να χαλάσει την καθημερινότητα και των δύο και να κάνει την υπόλοιπη εβδομάδα πιο υποφερτή. Δοκίμασε, επίσης, να φύγεις νωρίτερα από τη δουλειά σου και να ετοιμάσεις ένα δείπνο για τον σύντροφο σου. Θα του φτιάξεις τη μέρα.

9. Ξεπέρασε τη ζήλια σου και τα θέματα αξιοπιστίας

excessive communication

Είναι δύσκολο να εμπιστευτείς τον σύντροφο σου όταν περνάει τον περισσότερο του χρόνο σε ένα ξένο περιβάλλον και με φίλους που εσύ δε γνωρίζεις. Να θυμάσαι ότι το να κάνεις φίλους είναι απαραίτητο για να γίνει η απομάκρυνση από το σπίτι σου πιο υποφερτή. Άφησε τον σύντροφο σου να διασκεδάσει, και μην ξεχνάς να κάνεις κι εσύ σχέδια.

Αν στέλνεις μηνύματα κάθε δύο λεπτά, θα κάνει απλά χειρότερη την κατάσταση. Αν απαιτείς από τον σύντροφο σου να σε ενημερώνει για το τι κάνει κάθε στιγμή, δε θα σε ευγνωμονεί για αυτό. Επιπλέον, θα αρχίσεις να φτιάχνεις διάφορες ιστορίες στο μυαλό σου αν δεν έχει χρόνο να σου απαντήσει. Άφησε τον να διασκεδάσει και ρώτησε τον αργότερα.

10. Μάθε να επιλύεις τις διαφωνίες γρήγορα

not arguing

Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι το να ζείτε χώρια σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερες διαφωνίες  όταν συναντιέστε. Οι διαφωνίες θα υπάρχουν πάντα. Να λογομαχείτε, όμως, κατά τη διάρκεια του κοινού και πολύτιμου σας χρόνου, σας κάνει να αισθάνεστε ότι ξοδεύετε άσκοπα τον χρόνο σας.

Πρώτα από όλα, χρησιμοποίησε το αυτό ως δικαιολογία για να μη μαλώσετε. Μάθε να λύνετε τις διαφωνίες σας γρήγορα υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου ότι δεν έχεις πάντα δίκιο, και το θέμα δεν είναι και τόσο σημαντικό. Μπορείτε επίσης να ξανασυζητήσετε το θέμα όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα και έχετε σκεφτεί τι έχει γίνει.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts