5 Συμβουλές για να βοηθήσεις το παιδί σου να αναδείξει τα ταλέντα του!

by ediva

Ο Θεός έχει δώσει σε κάθε παιδί κάποιο ταλέντο, το οποίο μπορεί να μοιραστεί με τον κόσμο και κάθε γονιός θέλει το παιδί του να μεγαλώσει και να πετύχει στη ζωή του. Όταν το παιδί σου ανακαλύψει τα ιδιαίτερα ταλέντα που έχει, όχι μόνο θα βρει κάτι το οποίο τον κάνει ξεχωριστό αλλά παράλληλα θα συνειδητοποιήσει τι έχει προγραμματίσει για αυτόν ο Θεός.

 

Το ταλέντο των παιδιών και πως να τα βοηθήσεις

 

1. Υπενθύμισε τα παιδιά σου να προσεύχονται για καθοδήγηση και να ευχαριστούν το Θεό

kid praying

Σαν γονιός, η δουλειά σου είναι να είσαι διαιτητής, μέντορας και καθοδηγητής. Όμως, αντί να δίνεις οδηγίες, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσεύχεσαι και να ενθαρρύνεις το παιδί σου να κάνει το ίδιο. Το παιδί σου μπορεί να μην ξέρει που πηγαίνει αλλά μπορείς να του λες ότι ο Θεός έχει σχέδια για αυτό.

 

2. Μην επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στα ταλέντα των superstar

superstar talents

Όταν μιλάς για ταλέντα, φαντάζεσαι καταπληκτικά μουσικά ταλέντα ή την ικανότητα για αθλητικά κατορθώματα; Δεν είσαι η μόνη. Εξάλλου, ποιος δεν έχει ονειρευτεί να γίνει επαγγελματίας αθλητής, διασκεδαστής ή μουσικός, ειδικά αν υπάρχει και η αντίστοιχη δόξα; Ωστόσο, η πλειοψηφία των ανθρώπων δε θα γίνουν επαγγελματίες αθλητές ή κάποιο άλλο είδος διασημότητας. Επομένως, καλό θα ήταν να αναζητάς και άλλες ικανότητες. Ίσως το παιδί σου να είναι ηγέτης, ένας ταλαντούχος μάγειρας ή κάποιος με ταλέντο στη φυσική και στα μαθηματικά. Μπορεί επίσης να είναι ένας χαρισματικός σχεδιαστής.

 

3. Ενθάρρυνε το παιδί σου να δοκιμάσει πολλά πράγματα

kids' talent

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αναγνωρίσεις τα ταλέντα του παιδιού σου είναι να το ενθαρρύνεις να συμμετέχει σε διαφορετικές δραστηριότητες. Έπειτα, υποστήριξε τις προσπάθειες του. Όσο περισσότερα πράγματα δοκιμάσει, τόσα περισσότερα ταλέντα θα έρθουν στην επιφάνεια. Ακόμη και όταν είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάποιο παιχνίδι ή δραστηριότητα, θα καταφέρει να αποκτήσει σημαντικές κοινωνικές ικανότητες και να “χτίσει” τον χαρακτήρα του.

 

4. Μην είσαι τόσο σοβαρή

encouragement

Το να είσαι γονιός είναι σοβαρή υπόθεση. Έχεις σκοπό το παιδί σου να μάθει για τον Θεό και την αγάπη του, να γίνει ένας καλός άνθρωπος και να βρει το δρόμο του. Όμως, ενώ τα κάνεις όλα αυτά, θα πρέπει να θυμάσαι συνέχεια ότι η παιδική ηλικία πρέπει να είναι διασκεδαστική. Σίγουρα θέλεις να βοηθήσεις το παιδί σου να ξεσκεπάσει τα ταλέντα του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η απόκτηση και το κυνήγι αυτών των πραγμάτων πρέπει να είναι συνεχώς σοβαρή. Παίξε, γέλασε και απόλαυσε το παιδί σου. Τα ταλέντα τους θα εμφανιστούν πιο εύκολα από αυτό που φαντάζεσαι εάν αντιμετωπίσεις αυτό το καθήκον σου πιο χαλαρά.

 

5. Θυμήσου ότι έχει να κάνει με αυτόν

chase your dreams

Μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να μετατρέψεις την όλη διαδικασία σε κυνήγι των δικών σου ονείρων μέσω του παιδιού. Είναι φυσικό να θέλεις τα όνειρα σου να είναι και δικά τους. Αλλά πρέπει να βάλεις στην άκρη αυτές τις τάσεις και να θυμάσαι ότι είναι δουλειά σου να βοηθήσεις το παιδί σου να βρει το ταλέντο του και να το υποστηρίξεις.

Related Posts