Αυτά τα πουγκάκια με κιμά τα έφτιαξα χτες βράδυ αν και την συνταγή την είχα για γλυκό! Αυτοσχεδίασα λοιπόν και το αποτέλεσμα προσωπικά με ευχαρίστησε. Δοκίμασε και πες μου την γνώμη σου.

 

 

 

 

 

Βρες και άλλες αυτοσχέδιες συνταγές εδώ!

 

 

Έτσι έφτιαξα εγώ την συνταγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τον κιμά:

  • ½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή χοιρινό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 καρότα (τριμμένα σε τρίφτη)
  • 2 γινωμένες ντομάτες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 μπαχάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • Τυρί (επιλογής σου)

Για τα πουγκάκια:

  • Αλεύρι (μέχρι να σφίξει η ζύμη)
  • 4 αυγά
  • 1-2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • (όσο θέλεις) Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη (εγώ προτιμώ την ζύμη γλυκιά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι στο βούτυρο και μόλις ξανθίσει προσθέτεις τα μισά καρότα, το σκόρδο και τον κιμά.

Βήμα 2

Μόλις τσιγαριστεί καλά ο κιμάς προσθέτεις λίγο νεράκι τις ντομάτες (λιωμένες) και τα μπαχαρικά.(αφήνεις τα υπόλοιπα καρότα και το τυρί για μετά)

Βήμα 3

Μόλις γίνει ο κιμάς τον αφήνεις να κρυώσει και ξεκινάς την ζύμη. Χτυπάς με το μπλέντερ ή με ένα σύρμα τα αυγά το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη περίπου 5 λεπτάκια. Ρίχνεις το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύεις μέχρι να σφίξει η ζύμη.

Βήμα 4

Ρίχνεις στον κρύο κιμά τα καρότα και το τυρί και ανακατεύεις. Ανοίγεις την ζύμη και με ένα στρόγγυλο μπολ ή μια μεγαλούτσικη κούπα κόβεις  κύκλους.

Βήμα 5

Με ένα κουτάλι παίρνεις λίγο από την γέμιση και βάζεις λίγο λίγο στη ζύμη, κλείνεις σαν πουγκάκι και τα τοποθετείς σε λαδωμένο ταψάκι.

Μπορείς αν θέλεις να τα αφήσεις ανοιχτά όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

pougia-kima-anoixta

Βήμα 6

Τα ψήνεις στους 200° μέχρι να ροδίσουν, αν θέλεις τα αλείφεις πριν τα βάλεις και με λίγο βουτυράκι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ