xromata rouxa simvolizoun

Τι φανερώνουν τα χρώματα που φοράμε για τη διάθεσή μας!

by ediva

Ήξερες ότι οι χρωματισμοί των ρούχων σου παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου; Η αλήθεια είναι ότι τα χρώματα που φοράμε μπορεί να εκπέμπουν τα συναισθήματά μας ή και στοιχεία του χαρακτήρα μας. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τα λεγόμενα “ζεστά” χρώματα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο.

Αυτά, δημιουργούν θετικά αισθήματα, όπως ζεστασιά, αλλά και αρνητικά, όπως θυμό και οργή. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και τα ” ψυχρά” χρώματα, όπως, το μπλε, το μοβ, το πράσινο. Τα συγκεκριμένα, μπορεί να σου δημιουργούν μία αίσθηση γαλήνης, αλλά μπορούν να σου ξυπνήσουν και αισθήματα αδιαφορίας και μελαγχολίας. Σε αυτό, λοιπόν, το άρθρο θα βρεις, λεπτομερώς, τι φανερώνουν τα χρώματα που φοράμε για τη διάθεσή μας!

Τι εκπέμπουν τα χρώματα που φοράμε;

Κόκκινο

red dress e-diva.grred pants e-diva.gr

Το κόκκινο χρώμα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φορέσεις! Αρχικά, δείχνει πως είσαι μια γυναίκα γεμάτη αυτοπεποίθηση και σίγουρη για τον εαυτό σου! Είναι ένα χρώμα, το οποίο θα σε γεμίσει με θετική ενέργεια και θα σου τονώσει το ηθικό! Αν δεν έχεις πολλά κόκκινα ρούχα στη ντουλάπα σου, ξεκίνα να αγοράζεις. Είναι το απόλυτο γυναικείο χρώμα! Το κόκκινο φανερώνει ότι είσαι ένας άνθρωπος πολύ δημιουργικός και δραστήριος.

Πορτοκαλί

orange clothes e-diva.grorange pants e-diva.gr

Το πορτοκαλί αποτελεί ένα έντονο χρώμα, το οποίο θα δε θα περάσει απαρατήρητο! Είναι ένα αναζωογονητικό χρώμα που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σου. Είναι κυρίως ανοιξιάτικο χρώμα, αλλά φοριέται όλες τις εποχές! Ταιριάζει απόλυτα για events που σχετίζονται με διασκέδαση!

Κίτρινο

yellow clothes e-diva.gryellow dress e-diva.gr

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που έχει, κυρίως, θετικά χαρακτηριστικά. Είναι ένα ζωηρό και ζεστό χρώμα! Είναι πολύ χαρούμενο και γι΄αυτό θα είσαι το κέντρο της προσοχής, όταν το φοράς!

Πράσινο

green dress e-diva.grgreen clothes e-diva.gr

Το πράσινο είναι χρώμα της φύσης! Συμβολίζει την υγεία, την ηρεμία, αλλά και τη ζήλια! Βέβαια, χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ως γήινο χρώμα, συμβολίζει τη γονιμότητα και την ευφορία! Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε πάντα τις αποχρώσεις του, γιατί δεν ταιριάζουν σε όλες τις αποχρώσεις δέρματος.

Μπλε

blue blazer e-diva.grblue dress e-diva.gr

Το μπλε είναι το χρώμα της γαλήνης, της ηρεμίας, της τάξης και της ασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με έρευνες, οι εργαζόμενοι που φορούν μπλε χρώματα, είναι πιο παραγωγικοί. Από την άλλη πλευρά, επειδή είναι ένα σκούρο χρώμα μπορεί να φανερώνει αρνητικά συναισθήματα, όπως μελαγχολία και θλίψη.

Μοβ

purple dress e-diva.grpurple clothes e-diva.gr

Αν έχεις στη ντουλάπα σου μοβ ρούχα, σημαίνει πως είσαι ένα άτομο πνευματώδες! Το χρώμα αυτό συνδέεται άμεσα με τον πλούτο. Είναι το χρώμα που δείχνει ότι είσαι μια ισχυρή προσωπικότητα, η οποία πάντα πετυχαίνει αυτά που επιθυμεί.

Άσπρο

white clothes e-diva.grwhite dress e-diva.gr

Το άσπρο μπορεί να φανερώσει είτε θετικά είτε αρνητικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, είναι τόσο φωτεινό που εκπνέει αισθήματα αγνότητας και αθωότητας. Όμως, ταυτόχρονα, θεωρείται και πολύ ψυχρό χρώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μη φαίνεσαι τόσο φιλική φορώντας το! Προσωπική μου άποψη είναι να το συνδυάσεις μαζί με ζεστά χρώματα, τα οποία θα δείχνουν μια χαρούμενη και φιλική διάθεση!

Μαύρο

black clothes e-diva.grblack dress e-diva.gr

Τα μαύρα ρούχα σε κάνουν να δείχνεις πιο σέξι! Είναι το ιδανικό χρώμα για μια επίσημη εμφάνιση. Επιπλέον, οι περισσότερες γυναίκες το επιλέγουν, διότι θεωρούν ότι μπορεί να καλύψει όλες τις ατέλειες. Παρόλο αυτά, παραμένει ένα χρώμα μελαγχολικό, το οποίο συνδέεται με το κακό και τη δυστυχία.

Καφέ

brown dress e-diva.grbrown skirt and coat e-diva.gr

Το καφέ είναι ένα γήινο χρώμα, το οποίο δημιουργεί αισθήματα ζεστασιάς και ασφάλειας. Παράλληλα,εκπέμπει έναν ισχυρό δυναμισμό και δε περνάς απαρατήρητη όταν το φοράς!

Ολοκληρώνοντας, θα σου πρότεινα να αρχίσεις να συνδυάζεις τις αποχρώσεις μεταξύ τους! Με αυτό το τρόπο, ίσως καταφέρεις να πετύχεις συνδυασμούς χρωμάτων, οι οποίοι θα φανερώνουν μία ισορροπημένη προσωπικότητα. Αν είσαι έτοιμη για τέτοιους πειραματισμούς, ξεκίνα από τώρα!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts