κοπέλα πλένει πρόσωπο σαπούνι

5 Tips περιποίησης για λιπαρές επιδερμίδες!

by tzinav

Το να έχεις λιπαρό πρόσωπο είναι μια πρόκληση αφού απαιτεί μερικές φορές ιδιαίτερη μεταχείριση. Φυσικά, η επιπλέον λιπαρότητα έχει και τα καλά της αφού καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται τις δικές τους συμβουλές περιποίησης ώστε να μειωθεί η έκκριση σμήγματος και τα ανεπιθύμητα σπυράκια.

Αν λοιπόν αισθάνεσαι ότι το λιπαρό δέρμα σε ταλαιπωρεί, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι να ρυθμίσεις την κατάσταση με 5 απλά tips περιποίησης για λιπαρές επιδερμίδες!

Πώς να περιποιηθείς μια λιπαρή επιδερμίδα!

 

1. Καθάρισε το πρόσωπο δύο φορές τη μέρα

κοπέλα πλένει πρόσωπο σαπούνι

Ο καθαρισμός του προσώπου με ειδικό σαπούνι είναι βασικός και απαραίτητος για όλες τις επιδερμίδες, πόσο μάλλον για τις λιπαρές. Προτίμησε όμως ένα oil-free καθαριστικό για να απομακρύνει την λιπαρότητα χωρίς να επιβαρυνθεί το δέρμα. Ακόμα, δε χρειάζεται να καταφύγεις σε ένα πολύ δυνατό σαπούνι αφού θα απομακρύνει ακόμα και τη φυσική λιπαρότητα του προσώπου, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.

Δες επίσης: Πως να φροντίσεις τη λιπαρή επιδερμίδα σου το καλοκαίρι!

2. Κάνε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα

καφέ scrub προσώπου

Το έξτρα σμήγμα που παράγεται στις λιπαρές επιδερμίδες δημιουργεί νεκρά κύτταρα, τα οποία φράζουν τους πόρους, δημιουργώντας σπυράκια και μαύρα στίγματα. Η απολέπιση λοιπόν με ένα ήπιο απολεπιστικό μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά αυτά κύτταρα. Φυσικά, πρέπει να τρίβεις το πρόσωπο προσεκτικά ώστε να μην τραυματίσεις το δέρμα.

Δες επίσης: 6 Βήματα για μια περιποίηση προσώπου σαν επαγγελματίας!

3. Ενυδατώσου συστηματικά

γυναίκα κάνει μάσκα προσώπου λιπαρές επιδερμίδες

Το ότι έχεις λιπαρό δέρμα δε σημαίνει ότι δε χρειάζεσαι ενυδάτωση. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξεις με προσοχή την ενυδατική σου κρέμα. Συγκεκριμένα, χρειάζεσαι μια ελαφριά ενυδατική που δε θα βαραίνει το δέρμα. Για το λόγο αυτό φρόντισε ώστε η κρέμα σου να είναι oil free. Ακόμα, μια- δύο φορές την εβδομάδα μπορείς να κάνεις μια ενυδατική μάσκα προσώπου.

Δες επίσης: 6 Αντηλιακά προσώπου για λιπαρό δέρμα!

4. Βρες το σωστό make up

γυναίκα πινέλο make up

Αν έχεις λιπαρό δέρμα τότε δεν πρέπει να βάζεις οποιοδήποτε make up στο πρόσωπο σου. Και πάλι λοιπόν, το make up σου πρέπει να είναι oil free. Επιπλέον, απόφυγε τα make up που έχουν λάμψη καθώς σε συνδυασμό με τη λιπαρότητα του δέρματος σου θα το κάνουν να γυαλίζει και να φαίνεται σαν να έχεις ιδρώσει.

Δες επίσης: Οι 8 καλύτερες βάσεις make up για λιπαρό δέρμα!

5. Κάνε επαγγελματικό καθαρισμό μια στο τόσο

γυναίκα περιποίηση προσώπου

Μπορεί να περιποιείσαι ακριβώς όπως πρέπει το πρόσωπο σου. Ωστόσο, αξίζει μια στο τόσο να επισκέπτεσαι έναν αισθητικό που εμπιστεύεσαι για να κάνεις έναν καθαρισμό σε βάθος που θα ανακουφίσει το δέρμα από τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και θα το κάνει πιο λαμπερό. Μια επίσκεψη σε αισθητικό στους 4-6 μήνες, ανάλογα με το πόσο λιπαρή είναι επιδερμίδα σου, θα φέρει μακροπρόθεσμα μεγάλο αποτέλεσμα.

Related Posts