οργανώσεις βάφτιση παιδιού με στολισμό λεβάντας

8 Βήματα για να οργανώσεις εύκολα τη βάφτιση του μωρού σου!

by ediva

Όπως όλοι ξέρουμε το καλοκαίρι είναι η εποχή των γάμων και των βαφτίσεων. Είτε είσαι νονά είτε μανούλα, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα για να οργανώσεις εύκολα και σωστά τη βάφτιση του παιδιού σου, χωρίς να ξεχάσεις κάτι.

Αν βάλεις ένα πλάνο και ακολουθήσεις τα βήματα ένα προς ένα, δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα. Και εσύ αλλά και οι καλεσμένοι σου θα μείνουν ικανοποιημένοι από το μυστήριο και το κέρασμα!

Η “To do list” στη διοργάνωση της βάπτισης!

 

1. Ημερομηνία & Εκκλησία

οργάνωση βάπτισης εκκλησία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να οργανώσεις τη βάφτιση του παιδιού σου είναι να βρεις την εκκλησία που σου αρέσει και να κλείσεις ημερομηνία.

Δες επίσης: Πώς να οργανώσεις τη βάφτιση του παιδιού εύκολα και απλά!

Έχε στον νου σου ότι ειδικά το καλοκαίρι γίνεται χαμός, οπότε μην το αφήσεις τελευταία στιγμή! Όταν μιλήσεις με τον ναό, φρόντισε να ρωτήσεις τί δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσεις εν όψει του μυστηρίου!

2. Λίστα καλεσμένων

πώς να οργανώσεις βάφτιση με καλεσμένους

Αφού κλείσεις ημερομηνία, πρέπει να φτιάξεις μια λίστα με όλους όσους θέλεις αυτή την ημέρα στη βάφτιση του παιδιού σου. Φρόντισε να ενημερωθείς για τα μέτρα σε σχέση με την πανδημία πρώτα!

3. Κάλυψη φωτογράφου

φωτογράφος για βάφτιση

Όταν ξεκινήσεις να οργανώσεις τη βάφτιση του παιδιού σου δεν πρέπει να ξεχάσεις να κλείσεις εγκαίρως φωτογράφο. Καθώς γίνεται πανικός με γάμους και βαπτίσεις το καλοκαίρι, ενδεχομένως να δυσκολευτείς να βρεις.

Ρώτα γνωστούς για συστάσεις και κλείσε τον φωτογράφο σου, ώστε να έχετε την ημέρα αυτή αποτυπωμένη για πάντα και σε υλικό φορέα, πέρα από τη μνήμη σας!

4. Αγορά βαφτιστικών ειδών

βαφτιστικά ρούχα

Αν διαβάζεις αυτή τη λίστα, σίγουρα έχεις ήδη βρει τον νονό/τη νονά. Πολύ σημαντικό βήμα είναι να συζητήσεις με τον άνθρωπο που θα βαφτίσει το παιδί σου και να ξεκινήσετε την έρευνα για την αγορά των βαπτιστικών ειδών.

5. Προσκλητήρια & Μπομπονιέρες

τρόποι να οργανώσεις βάφτιση προσκλήσεις

Με βάση τον αριθμό των καλεσμένων που κατέγραψες στη λίστα σου, φρόντισε να εκτυπώσεις αντίστοιχο αριθμό από προσκλητήρια και μπομπονιέρες.

Δες επίσης: 53 Μοναδικές ιδέες για μπομπονιέρα βάφτισης και γάμου!

Από τον αριθμό των καλεσμένων βάλε σίγουρα έναν “αέρα” έξτρα τεμαχίων , γιατί πάντα θα προκύψει κάποιος που δε θυμόσουν όταν έφτιαχνες τη λίστα. Επίσης, σίγουρα θα θες να κρατήσετε και εσείς μερικά προσκλητήρια και μπομπονιέρες ως ενθύμια!

6. Στολισμός

οργανώσεις βάφτιση παιδιού με στολισμό λεβάντας

Όταν οργανώσεις τη βάφτιση του παιδιού σου, δε θα πρέπει να παραλείψεις την επιλογή στολισμού για την εκκλησία, αλλά και για τον προαύλιο χώρο όπου συνήθως στήνεται ο πάγκος με τα κεράσματα.

Δες επίσης: Υπέροχες ιδέες στολισμού αυλή εκκλησίας για βάφτιση!

Μπορείς να ψάξεις για επιχειρήσεις που κάνουν συνδυαστικά πακέτα. Περιλαμβάνουν δηλαδή στην τιμή του στολισμού και μπομπονιέρες ή προσκλητήρια. Έτσι, ίσως εξοικονομήσεις μερικά χρήματα από τον προϋπολογισμό σου!

7. Δώρο νονού/νονάς

δώρο νονάς για βάφτιση

Είθισται με βάση την παράδοση ο νονός/ η νονά να αναλαμβάνουν κάποια από τα έξοδα της βάφτισης. Αντίστοιχα, οι γονείς, κάνουν ένα όμορφο δώρο στον πνευματικό γονέα του παιδιού τους.

Δες επίσης: Τί πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι να γίνεις νονά!

Ανάλογα με την ηλικία του ατόμου και τη σχέση σας, βρες κάποιο δώρο που θα τον/την κάνει να θυμάται για πάντα την ημέρα αυτή και τον δεσμό του/της με το παιδί σου!

8. Ρούχο

ρούχα για να φορέσεις στη βάφτιση

Τελευταίο και καλύτερο βήμα όταν ξεκινήσεις να οργανώσεις τη βάφτιση του παιδιού σου είναι να βρεις το κατάλληλο ρούχο για σένα! Ως μαμά του νεοφώτιστου θα πρέπει να έχεις ένα εντυπωσιακό αλλά όχι υπερβολικό ρούχο.

Δες επίσης: 30 Ιδέες για καλοκαιρινά ρούχα για βάφτιση!

Αναλογίσου πριν την επιλογή ότι οι βαφτίσεις γίνονται συνήθως πρωί ή μεσημέρι. Σκέψου επίσης ότι προηγείται το μυστήριο στον ναό, οπότε απόφυγε κάτι προκλητικό.

Αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τις συμβουλές μου, η διοργάνωση της βάφτισης θα είναι παιχνιδάκι! Καλή επιτυχία!

Related Posts