φυτικές ίνες

3 σημάδια που σου δείχνουν αν καταναλώνεις αρκετές φυτικές ίνες

by ediva-author

Δεν είναι μυστικό ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Οι πληροφορίες σχετικά με τις φυτικές ίνες είναι πολλές αλλά άνθρωποι εξακολουθούν να μην καταναλώνουν αρκετές.

Σύμφωνα με έναν ερευνητή οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 25 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα αλλά οι περισσότερες καταναλώνουν κάπου 15.

Το ediva.gr σου παρουσιάζει ορισμένα σημάδια για να ξέρεις αν καταναλώνεις αρκετές φυτικές ίνες ή όχι.

Δεν επισκέπτεσαι συχνά την τουαλέτα

Και ναι, εννοούμε αυτό το είδους επίσκεψης, που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την ήμερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πώς το να είσαι δυσκοίλιος/α είναι το πιο σίγουρο σημάδι ότι σου λείπουν φυτικές ίνες. Αλλά το να φτάσεις στο σημείο να μην μπορείς να πας τουαλέτα είναι το χειρότερο σενάριο. Αν δεν πηγαίνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα σημαίνει πως σου λείπουν φυτικές ίνες.

Αν έχεις υψηλή χοληστερίνη

Για σένα που μπορεί να μην το ήξερες η χοληστερίνη και οι φυτικές ίνες συνδέονται. Σύμφωνα με έρευνες οι φυτικές ίνες βοηθούν στο να μειωθεί η χοληστερίνη σου. Με λίγα λόγια καθώς οι φυτικές ίνες «περνούν» μέσα από τον οργανισμό σου, η χοληστερίνη «κολλάει» πάνω τους και έτσι φεύγει από τον οργανισμό σου. Οπότε αν δεν καταναλώνεις αρκετές φυτικές ίνες η χοληστερίνη σου χάνει το «μεταφορικό της μέσω» και εσύ έχεις περισσότερη!

Πεινάς μετά από 45 με 60 λεπτά από τα γεύματα σου

Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι φυτικές ίνες απαιτούν περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να τις χωνέψει ο οργανισμός σου και για αυτό σε κρατούν χορτάτη για περισσότερο χρόνο. Αν πεινάς πολύ σύντομα μετά το πρωινό ή το μεσημεριανό σου τότε μάλλον δεν είχε αρκετές φυτικές ίνες εξ’ αρχής. Ακόμα και αν προτιμάς την πρωτεΐνη αν έχεις για παράδειγμα δύο αυγά για πρωινό θα πρέπει να τα συνδυάσεις  με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως για να τα ισορροπήσεις με φυτικές ίνες.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts