boho σαλόνι

5 Όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα boho σαλόνι!

by tzinav

Το boho décor σε ένα σπίτι διακρίνεται για την ανεμελιά, την παιχνιδιάρικη διάθεση και την έλλειψη κανόνων. Πράγματι, είναι ένα αυθόρμητο στυλ διακόσμησης που μάλλον δεν ταιριάζει σε όλους. Αν όμως τα γνωρίσματα αυτά  χαρακτηρίζουν κι εσένα μπορείς να δοκιμάσεις την boho αισθητική στο σαλόνι σου.

Το να φτιάξεις λοιπόν ένα boho σαλόνι δεν είναι τόσο δύσκολο αρκεί να δεις ποια είναι τα must για μια τέτοια επιλογή. Ανακάλυψε λοιπόν 5 όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα boho σαλόνι!

5 Tips για ένα πετυχημένο σαλόνι σε boho στυλ!

 

1. Βάλε χρώμα και patterns

σαλόνι χρωματιστά μαξιλάρια

Στην bohemian αισθητική δεν υπάρχουν αυστηροί χρωματικοί κανόνες. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι τα φωτεινά χρώματα είναι must, ενώ το μαύρο καλό είναι να αποφεύγεται ή να χρησιμοποιείται ελάχιστα. Επίσης, τα patterns είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα! Μπορείς λοιπόν να τοποθετήσεις ακόμα και μια ταπετσαρία με ένα ξεχωριστό pattern ακόμα και σε ένα μόνο τοίχο του σαλονιού αν δε θέλεις το αποτέλεσμα να είναι too much.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις τις γωνίες στο σαλόνι!

2. Τοποθέτησε μαξιλάρες

σαλόνι μαξιλάρες καναπές

Ένα χαρακτηριστικό της boho διακόσμησης είναι τα χαμηλά έπιπλα και ειδικότερα τα χαμηλά καθίσματα. Μια ταιριαστή αλλά και οικονομική επιλογή είναι οι μαξιλάρες και τα πουφ. Τοποθέτησε λοιπόν μερικές μαξιλάρες στο πάτωμα του σαλονιού σου που είναι σίγουρα άνετες και θα δώσουν στο σαλόνι σου έναν cozy αέρα.

Δες επίσης: 5 Όμορφα tips για να διακοσμήσεις ένα μοντέρνο σπίτι!

3. Διακόσμησε με φυτά

φυτά ψάθινη καρέκλα

Τα φυτά σε ένα boho σαλόνι αποτελούν απαραίτητο διακοσμητικό. Και μάλιστα όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο! Αν αγαπάς τα φυτά μη διστάσεις να φτιάξεις ένα δωμάτιο που θα θυμίζει ακόμα και δάσος. Ακόμα, μπορείς να κρεμάσεις τα φυτά σε διάφορα καλαθάκια ή να διακοσμήσεις με αναρριχώμενα φυτά.

Δες επίσης: 5 Φυτά που θα δώσουν προσωπικότητα στο σπίτι σου!

4. Χρησιμοποίησε μακραμέ διακοσμητικά στοιχεία

μακραμέ διακοσμητικό ξύλινος μπουφές

Το μακραμέ είναι μια μορφή τέχνης με την οποία μπορούν να κατασκευαστούν πολλά αντικείμενα και ταιριάζει ιδανικά σε ένα boho στυλ διακόσμησης. Διάλεξε λοιπόν μακραμέ στοιχεία για το σαλόνι σου. Για παράδειγμα, ένα μακραμέ φωτιστικό είναι ξεχωριστό, πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Ακόμα, ένα μακραμέ πλεκτό για τον τοίχο του σαλονιού είναι επίσης μια ιδιαίτερη ιδέα αλλά υπάρχουν άπειρα ακόμα διακοσμητικά αντικείμενα είτε μεγάλα είτε μικρότερα σε μακραμέ στυλ για ένα ανέμελο σαλόνι.

Δες επίσης: 6 Tips για να κάνεις το σπίτι σου να δείχνει πιο ακριβό!

5. Χρησιμοποίησε ψάθινα έπιπλα και διακοσμητικά

boho σαλόνι ψάθινα πανέρια τοίχο

Η ψάθα είναι ένα ανάλαφρο υλικό που ταιριάζει σε ανεπιτήδευτα και χαλαρά σπίτια. Αυτός είναι και ο λόγος που ταιριάζει τόσο πολύ σε μια bohemian διακόσμηση. Φυσικά δε σημαίνει ότι τα πάντα στο σαλόνι σου πρέπει να είναι ψάθινα. Μια ψάθινη πολυθρόνα και μερικά διακοσμητικά αρκούν για να δώσουν ένα ανέμελο αέρα. Μπορείς ακόμα να διακοσμήσεις τους τοίχους σου με υπέροχα ψάθινα πανέρια και καλάθια που αποτελούν τεράστιο trend στη διακόσμηση τελευταία.

Related Posts