xalarosi-stithos-ediva.gr

5 Συνήθειες που χαλαρώνουν το στήθος!

by ediva

Καλώς ή κακώς, το στήθος της γυναίκας είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που χαλαρώνουν αρκετά εύκολα. Ποιες είναι όμως οι συνήθειες που προκαλούν αυτή τη χαλάρωση;

Προφανώς δεν θα δεις αυτή την αλλαγή στο σώμα σου μέσα σε μία μέρα, αλλά όταν το συνειδητοποιήσεις σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη στιγμή.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό μπορεί να είναι πάρα πολλοί, με πιο γνωστό την απώλεια βάρους. Τους υπόλοιπους όμως τους γνωρίζεις;

 

 

Δες επίσης: 4 Ασκήσεις για ανόρθωση στήθους!

 

 

Ποιες συνήθειες κάνουν το στήθος σου πιο χαλαρό

 ginekio-stithos-ediva.gr_1

Οι ακραίες δίαιτες

Το να κάνεις σωστή διατροφή και γυμναστική σίγουρα περισσότερο καλό θα σου κάνουν παρά κακό.

Αντιθέτως οι εξαντλητικές δίαιτες που σου στερούν τα περισσότερα πράγματα, μπορεί να είναι αποτελεσματικές και να χάνεις γρήγορα κιλά, ταυτόχρονα όμως γίνεται και ο ιστός του μαστού σου πιο χαλαρός.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν ξανά παίρνεις αυτά τα κιλά.

 

Το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι γνωστό ότι γενικότερα κάνει πολύ κακό στον οργανισμό μας.

Έτσι δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και το δέρμα σου. Όσο πιο πολύ καιρό καπνίζεις και όσα περισσότερα τσιγάρα κάνεις, μειώνεις την παροχή αίματος στην επιφάνεια του δέρματος σου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χαλαρώνει το δέρμα σου και να φαίνεται πιο πεσμένο.

 

Δεν βάζεις αντηλιακό

Όταν εκθέτεις το πρόσωπό σου στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει πρώτα αντηλιακό, μπορεί να οδηγήσει το δέρμα σου στο να εμφανίσει πρόωρες ρυτίδες.

Την ίδια όμως επίδραση έχει και στο στήθος σου, καθώς κάνει τους μαστούς σου να κρεμάνε μιας και τεντώνεται το κολλαγόνο του δέρματος σου.

 

Φοράς λάθος σουτιέν

xalaro stithos ediva.gr

Είτε μιλάμε για το καθημερινό σου σουτιέν, είτε για το αθλητικό που φοράς στο γυμναστήριο, θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι εφαρμόζει ακριβώς επάνω σου.

Ξεκινώντας από την πλάτη και καταλήγοντας στο στήθος σου, θα πρέπει να αγκαλιάζει το σώμα σου και σε καμία περίπτωση να μην το πιέζει.

 

Το σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής

Μερικοί ειδικοί έχουν καταλήξει στο ότι οι επαναλαμβανόμενες μπρος και πίσω κινήσεις που κάνεις όταν τρέχεις ή όταν κάνεις μια παρόμοια προπόνηση, μπορούν να σε οδηγήσουν στην διάσπαση του κολλαγόνου του μαστού.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσεις τέτοιου είδους ασκήσεις, αλλά ίσως αν τις συνδυάσεις με κάποιες άλλες για την ενδυνάμωση και ανόρθωση να είναι πιο αποτελεσματικές.

>>Δες όλα τα άρθρα από Ομορφιά – Σώμα!

Related Posts