stash-tokso-giogka

12 Ασκήσεις Yoga για ανθρώπους που δεν έχουν ευλυγισία!

by ediva-author

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τη Yoga, επειδή δεν είναι ευλύγιστοι! Αν είσαι και εσύ μία από αυτούς, εδώ θα δεις ότι αυτή η φοβερή γυμναστική είναι για όλους!

Για την πληροφόρηση σου, οι άνθρωποι που ενδείκνυνται περισσότερο γι αυτή τη γυμναστική είναι όσοι δεν διαθέτουν ευλυγισία! Με την πρακτική εξάσκηση, εκτός των άλλων διορθώνεις τη στάση σου, βελτιώνεις την αναπνοή σου και κάνεις και μυϊκή ενδυνάμωση.

Πριν ξεκινήσεις, να σου θυμίσω να αναπνέεις βαθιά και στρωτά κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της κάθε στάσης και να διατηρείς την πόζα μόνο, για όσο διάστημα αντέχεις. Ένα καλό κριτήριο, για να καταλάβεις αν το παράκανες, είναι να μην μπορείς εύκολα να κάνεις επαναφορά από κάποια πόζα.

 

Πόζες yoga για αρχάριους!

 

Το βουνό

yoga-vouno-mountain

Η πιο εύκολη πόζα αυτού του τρόπου εκγύμνασης είναι το βουνό! Είναι η βάση όλων των ασκήσεων που θα ακολουθήσουν. Στάσου ίσια με τα χέρια να κρέμονται στο πλάι και τα δάχτυλα ενωμένα.

Οι φτέρνες σου μπορούν να ακουμπούν μεταξύ τους, αν δε νιώθεις πολλή ένταση τα πόδια σου. Τα μάτια παραμένουν κλειστά και οι αναπνοές είναι αργές και βαθιές, για να καθαρίσουν τον οργανισμό σου και να σε χαλαρώσουν.

Η yoga εκτός των άλλων, προλαμβάνει και την εμφάνιση ρυτίδων! Δες σε αυτό το άρθρο, ποιες πόζες σε βοηθούν να το επιτύχεις:

Εμβρυική πόζα

stash-emvruou-yoga

Η στάση εμβρύου είναι η κατεξοχήν στάση ξεκούρασης, χαλάρωσης και ασφάλειας. Τέντωσε τα χέρια σου μπροστά, όπως απεικονίζεται, και νιώσε του μύες σου να τεντώνουν και να απελευθερώνουν την ένταση. Μείνε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα.

Αν το κεφάλι σου δεν ακουμπάει στο πάτωμα, βάλε ένα μαξιλάρι ή ένα πλαστικό τουβλάκι.

Καθοδικός σκύλος

dog-position-mesh

Αυτή η άσκηση είναι δύσκολη για αρχάριους, αλλά μπορείς να την κάνεις ευκολότερη αν μεγαλώσεις τη απόσταση χεριών-ποδιών.

Τα χέρια σου είναι στο άνοιγμα των ώμων και παλάμες και πόδια ακουμπούν εξολοκλήρου στο πάτωμα. Η πλάτη είναι ίσια, γι αυτό αν είναι η πρώτηφορά που κάνεις γυμναστική, μπορείς να λυγίσεις ελαφρώς τα γόνατα σου. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να κάνεις διάλειμμα, ερχόμενη στην στάση εμβρύου και μετά να επανέλθεις στην προηγούμενη πόζα σου.

Καρέκλα

chair-pose-yoga

Αυτή είναι μια συμμετρική άσκηση. Τα πόδια λυγίζουν σαν να πας να κάτσεις σε καρέκλα, ενώ τα χέρια τεντώνονται μπροστά και παράλληλα από τα αυτιά πος τα πάνω.

Όποτε κουραστείς, κάνε εναλλάξ την πόζα βουνό και την πόζα καρέκλα.

Το δέντρο

stash-dentro-yoga

Πάρε το πέλμα σου και ακούμπησε το στη γάμπα, στο γόνατο ή στο μηρό σου. Για ισορροπία κρατήσου από ένα τοίχο με το ένα χέρι ή ακούμπησε την πλάτη σου σε αυτόν.

Αν νιώθεις αυτοπεποίθηση, φτιάξε τα κλαδιά του κορμού σου, σηκώνοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι με τις παλάμες ενωμένες.

Shavasana

shavasana-corpse-pose

Αν νόμιζες, ότι το να μην κάνεις τίποτα είναι εύκολο, δοκίμασε αυτό. Ξάπλωσε με την πλάτη σου να ακουμπάει εξολοκλήρου στο στρώμα ή την κουβέρτα σου. Τα πόδια στο άνοιγμα των γοφών και τα χέρια σε γωνία 45 μοιρών. Χαλάρωσε, κλείνοντας τα μάτια και αναπνέοντας σωστά.

Γέφυρα

poza-gefura-yoga

Αυτή η πόζα δυναμώνει τη σπονδυλική στήλη, τη μέση σου και γυμνάζεις του γλουτούς και τους δικέφαλους. Απλά προσπάθησε, όταν σηκώνεσαι να σφίγγεις την κοιλιά σου και να ανεβαίνεις με τη βοήθεια των κοιλιακών και όχι της μέσης σου!

Τόξο

stash-tokso-giogka

Είναι η beginner-firendly λύση του κανονικού τόξου. Πάρε μια εισπνοή και σήκωσε όλα τα μέρη του σώματος σου προς τα πάνω. Όσο νιώσεις τη δύναμη σου να αυξάνεται, ανασήκωσε όσο πιο πάνω μπορείς, το σώμα σου. Μείνε για 7-8 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε.

Τα πόδια στον τοίχο

podia-toixo-yoga

Στήριξε τα πόδια σου στον τοίχο και ανέπνευσε από το διάφραγμα, κλείνοντας τα μάτια. Αν νιώθεις τα πόδια σου να μουδιάζουν, λύγισε τα πάνω από το στήθος σου και μετά ξαναπροσπάθησε.

Πολεμιστής 2

polemisths-ii-yoga

Τέντωσε το ένα πόδι σου προς τα πίσω, περίπου όσο ένα μεγάλο βήμα. Το άλλο πόδι το λυγίζεις και στρέφεις τα χέρια σου, παράλληλα με το έδαφος, όπως στη φωτογραφία, με το κεφάλι να κοιτάζει πάντα μπροστά. Μείνε και επανέλαβε με το άλλο πόδι. Η αναπνοή σου αλλάζει κάθε φορά, που αλλάζεις πόδι.

Σκύψε μπροστά

yoga-position-skupsimo

Με ίσια την πλάτη και με αργές κινήσεις, σκύψε προς τα μπροστά μέχρι τα ακροδάχτυλα σου να φτάνουν στο έδαφος.

Ύστερα από μερικές προπονήσεις θα δεις ότι θα ακουμπούν και οι παλάμες σου. Μπορείς να κάνεις εναλλαγή του καθοδικού σκύλου με αυτή την πόζα, για να κάνεις πιο δυναμικό το πρόγραμμά σου!

Σανίδα

plank-sanida-yoga

Μία από τις πιο ζόρικες ασκήσεις, όχι στην εκτέλεση αλλά στη διατήρησης της στάσης για αρκετά δευτερόλεπτα. Ανοίγεις τα χέρια σου στο άνοιγμα των ώμων και κάνεις τις παλάμες σου μπουνιές σου μπουνιές.

Με την εισπνοή και με μοναδικό όργανο ανύψωσης τους κοιλιακούς σου, σηκώνεις το σώμα σου. Μένεις όσο περισσότερο αντέξεις και μετά κατεβαίνεις σιγά,-σιγά χαλαρώνεις και έρχεσαι σε εμβρυική πόζα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts