Εύκολη συνταγή για "Σοκολατένια λαζάνια"! | ediva.gr
 

Εύκολη συνταγή για «Σοκολατένια λαζάνια»!

Ο χειμώνας είναι η εποχή που δημιουργούμε περισσότερο στην κουζίνα μας. Και ειδικά στις γιορτές, όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ψάχνουμε και νέες ιδέες για να εντυπωσιάσουμε την οικογένεια μας, αλλά και γενικότερα τους καλεσμένους μας. Ειδικά όμως τα γλυκά έχουν την τιμητική τους, μιας και όλοι μας λαχταράμε ένα γλυκό ψυγείου.

Το θέμα όμως είναι να φτιάξεις κάτι νόστιμο, εύκολο και πάνω απ’ όλα με λίγες θερμίδες. Θα κάνουμε που θα κάνουμε καταχρήσεις, όπως κάθε χρόνο, με το φαγητό και το αλκοόλ, ας προσέξουμε τουλάχιστον με τα γλυκά! Γι’ αυτό λοιπόν σου έχω μια εύκολη συνταγή, για να φτιάξεις ένα νόστιμο γλυκό, τα αγαπημένα μου σοκολατένια λαζάνια!

 

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με Oreo, χωρίς ψήσιμο!

 

Οικονομικό γλυκό ψυγείου: Πως να φτιάξεις σοκολατένια λαζάνια

eukoles suntages

 

Τι υλικά θα χρειαστείς:

  • 1 κουτί μπισκότα σοκολάτας
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα
  • ¼ φλιτζάνι γάλα και 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής σοκολάτα

 

Εκτέλεση γλυκού:


Το πρώτο βήμα είναι να βάλεις στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και να χτυπήσεις τα υλικά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

gluko krema turi

Σε ένα άλλο μπολ τώρα, θα πρέπει να χτυπήσεις το τυρί κρέμα, με τη ζάχαρη, το ¼ φλιτζάνι γάλα και το αλάτι, μέχρι να δεις το μείγμα σου ότι έχει μαλακώσει αρκετά. Μόλις τελειώσεις, πάρε μια σπάτουλα και ανακάτεψε την κρέμα με την σαντιγί, προσθέτοντας την λίγη λίγη και ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άφησε το μπολ στην άκρη και συνέχισε με την συνταγή.

gluko sokolata

Τώρα σειρά έχει η κρέμα στιγμής σοκολάτα. Για να την φτιάξεις, πάρε ένα μπωλ και άδειασε μέσα τα φακελάκια της σοκολάτας, μαζί με τα 2 ½ φλιτζάνια γάλα και ξεκίνα να τα χτυπάς μέχρι να μην υπάρχουν πλέον κόκκοι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

gluko psigiou suntagi

Αφού τελείωσες και με τις κρέμες, θα πρέπει να πάρεις ένα πυρέξ ή ταψί, ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις να έχει το γλυκό σου και να στρώσεις στην βάση του τα μπισκότα. Έπειτα, άπλωσε από πάνω μια δόση από την κρέμα σου, ώστε να καλύψεις καλά όλα τα μπισκότα.

suntages gluka

Στην συνέχεια, θα πρέπει να βάλεις πάνω από την λευκή κρέμα λίγη από την σοκολατένια κρέμα στιγμής και να την απλώσεις καλά. Δεν χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητα, απλά σαν πασπάλισμα σκέψου το. Η ίδια διαδικασία θα πρέπει να γίνει ακόμη δύο φορές. Οπότε ξανά στρώσε από πάνω τα μπισκότα σου και τις κρέμες με την σειρά.

Στην τελευταία στρώση δεν θα χρειαστεί να βάλεις και πάλι σοκολάτα, οπότε φρόντισε να την χωρίσεις στην μέση και να βάλεις ίση ποσότητα στις 2 στρώσεις.

gluko psugeiou turi krema

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις το πυρέξ σου στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. Για το τελείωμα, όταν θα είσαι έτοιμη να το σερβίρεις στους καλεσμένους σου, για να δείχνει και πιο ελκυστικό το γλυκάκι σου, μπορείς να το πασπαλίσεις με κακάο σε σκόνη.

tagged in Γλυκά
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites