6 Επιτραπέζια παιχνίδια για δώρο

by ediva
επιτραπέζια παιχνίδια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι πάντοντε όμορφα δώρα τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα παιδιά. Μάλιστα, είναι ωραίο δώρο και για μεγάλους, ειδικά αυτούς που αγαπούν τις μαζώξεις με φίλους και οικογένεια για παιχνίδια. Υπάρχουν παιχνίδια για κάθε γούστο, ακόμα και για τους δύσκολους που ισχυρίζονται πως δε τους αρέσουν τα επιτραπέζια.

Για δώρο μπορείς σίγουρα να κινηθείς ανάμεσα σε κλασσικά επιτραπέζια όπως monopoly, jenga, scrable, cluedo ή παιχνίδια με τράπουλες. Υπάρχουν όμως τόσα πολλά καινούρια παιχνίδια με έξυπνο τρόπο παιξίματος και διασκεδαστική ροή που αξίζει να δεις. Παρακάτω θα σου δείξουμε μερικά ωραία επιτραπέζια για κάθε ηλικία!

Επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες

 

Speed cups

οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι

Το speed cups είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι γρηγοράδας και παρατηρητικότητας. Έχει γρήγορη ροή και μέσα από τα διάφορα ‘λάθη’ που κάνεις πάνω στην ένταση της στιγμής θα γελάσεις πολύ.

Πως παίζεται; Κάθε παίκτης παίρνει 5 κύπελα σε 5 διαφορετικά χρώματα. Κάθε φορά αποκαλύπτεται μια κάρτα από τη τράπουλα και οι παίκτες πρέπει να τοποθετήσουν τα κύπελλα με την ίδια χρωματική σειρά όπως και στις κάρτες. Εάν το σχέδιο είναι οριζόντιο πρέπει να τα τοποθετήσουν οριζόντια ενώ αν το σχέδιο είναι κάθετο πρέπει τα κύπελλα να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο στη σωστή χρωματική σειρά ανάλογα με την εκάστοτε κάρτα. Όποιος τα φτιάξει πρώτος χτυπάει το κουδουνάκι και οι παίκτες πρέπει να ελέγξουν αν τοποθετήθηκαν σωστά. Όμως, αν ο παίκτης που πάτησε το κουδουνάκι έκανε λάθος, παίρνει πόντο ο άλλος παίκτης!

Αγόρασε το εδώ!

Δες επίσης: 4 Παιχνίδια για να παίξετε την Πρωτοχρονιά!

Yeti in my spaghetti επιτραπέζιο για μικρά παιδιά

επιτραπέζιο για μικρά παιδιά

Στη συνέχεια, ένα παιχνίδι που μπορείς να κάνεις δώρο σε μικρά παιδιά από 4 χρονών και πάνω είναι το yeti in my spaghetti. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να μην πέσει το yeti στο μπολ όσο οι παίκτες αφαιρούν ένα ένα τα spaggeti. Μοιάζει πολύ με το jenga, αλλά είναι πιο παιδικό και εύκολο για τα μικρά παιδιά. Παίζεται με 2+ παίκτες!

Αγόρασε το εδώ!

Δες επίσης:  7+1 εύκολα και διασκεδαστικά παιχνίδια για να παίξεις με το αγόρι σου!

What do you meme – παιχνίδι με τράπουλες για μεγάλους

what do you meme παιχνίδι

Το what do you meme είναι τάση στα επιτραπέζια παιχνίδια. Αφορά αυστηρά ενήλικες και είναι το τέλειο παιχνίδια για πάρτυ, γιορτές, χριστούγεννα, κλπ. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να δημιουργήσετε τα πιο αστεία memes συνδυάζοντας τη κάθε λεζάντα με την αντίστοιχη φωτογραφία. Με τις λεζάντες θα ταυτιστείτε πολύ ενώ με τις φωτογραφίες από γνωστά memes θα σκάσετε στα γέλια!

Αγόρασε το εδώ!

Δες επίσης: 3 Ασφαλή βρεφικά προϊόντα και παιχνίδια για το παιδάκι σου!

Ποντικοπαγίδα – Επιτραπέζιο για όλη την οικογένεια

επιτραπέζιο για την οικογένεια

Η Ποντικοπαγίδα, ένα αγαπημένο οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι που θα διασκεδάσει όλη την οικογένεια. Τρέξτε γύρω-γύρω στο ταμπλό μαζεύοντας τυρί αλλά και κλέβοντας τυρί από τους άλλους παίκτες… αλλά προσέξτε μην σας πιάσει η φάκα!

Τα παιδιά μπορούν να εξασκήσουν πολύτιμες δεξιότητες, όπως για παράδειγμα, τις κατασκευαστικές τους δεξιότητες, καθώς η φάκα είναι μια λειτουργική μηχανή που έχει πολλά μέρη. Επιπλέον, καλλιεργούν τη σκέψη τους στην αιτία και το αποτέλεσμα καθώς πρέπει να προβλέπουν τι θα προκαλέσει η κάθε κίνηση τους στο παιχνίδι!

Αγόρασε το εδώ!

Δες επίσης: 7 παιδικά παιχνίδια που δεν πρέπει να πάρεις στην κόρη σου!

Ο μαγικός λαβύρινθος – επιτραπέζια για δώρο

ο μαγικός λαβύρινθος

Ο μαγικός λαβύρινθος είναι είναι ένα καινοτόμο παιχνίδι για παιδιά 6+ και 2-4 παίκτες. Δες πως μπορείς να το παίξεις εδώ:

Αγόρασε το εδώ!

Δες επίσης: Ποια είναι η σημασία των παιχνιδιών στην ανάπτυξη του παιδιού

Pictureka – παιχνίδι παρατηρητικότητας

 επιτραπέζιο παρατηρητικότητας

Δες επίσης: Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που δε θα ξεχάσει ποτέ το παιδάκι σου

Το Pictureka είναι ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας αφορά και μικρούς και μεγάλους. Το παιχνίδι περιέχει κάποια ταμπλό με σχέδια και κάρτες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρεις όποια και όσα σχέδια σου λένε οι κάρτες. Μπορείς να βρεις 5 ζώα με μεγάλη μύτη ή 3 χαμόγελα σε 30 δευτερόλεπτα; Μάζεψε τις περισσότερες κάρτες και κέρδισε το παιχνίδι!

Αγόρασε το εδώ!

Related Posts