χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με βάζα

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα βάζα

by ediva

Ένας όμορφος και πολύ οικονομικός τρόπος διακόσμησης για να προθέσεις χριστουγεννιάτικες πινελιές στο σπίτι σου είναι τα χριστουγεννιάτικα βάζα. Αυτό που κάνει τα βάζα έναν πολύ εύκολο τρόπο διακόσμησης είναι πως προσαρμόζονται στην αισθητική του καθενός, καθώς οι παραλλαγές που μπορεί να κάνει κάποιος με αυτά είναι πάρα πολλές.

Επίσης, είναι ένα διακοσμητικό που ο καθένας μπορεί να φτιάξει στο σπίτι του με ελάχιστα υλικά αν δεν θέλει να αγοράσει κάποια έτοιμη σύνθεση. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βάζο και λίγη φαντασία και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε αποζημιώσει!

Ιδέες διακόσμησης με χριστουγεννιάτικα βάζα!

 

Βάζα με κουκουνάρια 

Δες επίσης: Πώς να στολίσεις την αυλή σου τα Χριστούγεννα

Μια πολύ απλή και εύκολη ιδέα για να αξιοποιήσεις ένα γυάλινο βάζο που έχεις στο σπίτι είναι να το γεμίσεις με κουκουνάρια. Μπορείς να βρεις κουκουνάρια από δέντρα, να τα καθαρίσεις και να τα βάλεις στο βάζο σου ή ακόμα να αγοράσεις ψεύτικα από κάποιο μαγαζί. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα θα είναι χριστουγεννιάτικο, ειδικά αν τυλίξεις και λίγα μικρά λαμπάκια γύρω από το βάζο.

Χριστουγεννιάτικα βάζα με μπάλες

Δες επίσης: 6 τρόποι να εντάξεις μια γιρλάντα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 

Σου έχουν περισσέψει μπάλες από τον στολισμό του δέντρου; Μην της βάλεις πάλι στο κουτί τους. Διάλεξε ένα ή δυο διάφανα βάζα και γέμισε τα με τις μπάλες που έχεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μια ομοιόμορφη διακόσμηση σε όλο το σπίτι και δε θα χρειαστεί να ψάχνεις έξτρα διακοσμητικά που να ταιριάζουν με τα χρώματα του δέντρου σου!

 Βάζα με κλαδιά

Αυτός ο τρόπος για να διακοσμήσεις ένα βάζο ίσως μπορεί να λειτουργήσει και σαν εναλλακτική για χριστουγεννιάτικο δέντρο πέρα από ένα απλό διακοσμητικό. Διάλεξε ένα βάζο που σου αρέσει και γέμισε το με κλαδιά δέντρου είτε αυτά είναι ψεύτικα είτε αληθινά. Ειδικά αν το βάζο και τα κλαδιά είναι μεγάλα, μπορείς να το στολίζεις με μικρές μπαλίτσες και φωτάκια. Έτσι θα δημιουργήσεις ένα δέντρο μινιατούρα!

Δες επίσης: Όμορφες ιδέες για μοντέρνα διακόσμηση τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα βάζα με διακοσμητικά

Δες επίσης: 5 ιδέες για να διακοσμήσεις τα φυτά τα Χριστούγεννα

Αν είσαι λίγο πιο δημιουργική και σου αρέσουν οι κατασκευές, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη σκηνή μέσα σε ένα γυάλινο βάζο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαμβάκι, ζάχαρη ή αλάτι για χιόνι στη βάση του βάζου. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις ό,τι διακοσμητικό θέλεις, όπως για παράδειγμα μικρά έλατα, κάποια φιγούρα ή ζωάκι. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο τι θα φτιάξεις!

Χριστουγεννιάτικα βάζα με κεριά

Δες επίσης: Πώς να στολίσεις ένα studio διαμέρισμα για τα Χριστούγεννα 

Για το τέλος έχουμε έναν κλασσικό τρόπο να διακοσμήσεις τα βάζα σου για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο. Το βασικό υλικό που θα χρειαστείς είναι ένα κερί για να τοποθετήσεις μέσα στο βάζο. Αφού έχεις τη βάση σου, είναι στο χέρι σου να διαλέξεις διακοσμητικά για τριγύρω. Από τα πιο συνηθισμένα είναι τα κουκουνάρια, οι μικρές μπάλες ή μικρές πέτρες.

Related Posts