Πώς να διακοσμήσεις τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

by ediva

Τώρα που σχεδόν όλοι μας έχουμε στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το μόνο που μας μένει για να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Ένα μέρος που συχνά μας προβληματίζει σχετικά με τη διακόσμηση είναι η βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αυτό το άχαρο κενό που μένει κάτω από τα πλούσια στολισμένα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου και που τις περισσότερες φορές γεμίζουμε με την κλασική φάτνη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εκεί. Οι τρόποι για να διακοσμήσεις τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι πολλοί και διαφορετικοί, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Τι να βάλεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

 

Δώρα στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Δώρα στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μία κλασική ιδέα διακόσμησης της βάσης του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι τα δώρα. Αυτή την εποχή την αφιερώνουμε στο να αγοράσουμε δώρα για τους αγαπημένους μας. Το καταλληλότερο μέρος να τα αποθηκεύσουμε μέχρι να τα παραδώσουμε είναι κάτω από το δέντρο μας. Με αυτό τον τρόπο θα γεμίσουμε τον κενό χώρο, αλλά και θα προσθέσουμε ακόμα ένα χριστουγεννιάτικο στοιχείο στον χώρο μας.

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες

Κάτω από το δέντρο μπορείς, επίσης, να τοποθετήσεις διάφορες χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Ένας Άη Βασίλης, ένας χιονάνθρωπος, μικροί τάρανδοι θα ταίριαζαν ιδανικά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Μπορείς, φυσικά, να συνδυάσεις περισσότερες από μία φιγούρες για να διακοσμήσεις τον χώρο κάτω από το δέντρο.

Δες επίσης: Πρωτότυπες ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

“Ποδιά” (tree skirt) για χριστουγεννιάτικο δέντρο

"Ποδιά" (tree skirt) για χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ένα παραδοσιακό στοιχείο που συχνά “φοράμε” στα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι η “ποδιά” ή tree skirt, αν προτιμάς τον αγγλικό όρο. Μοιάζει με φούστα, εξού και η διεθνής ορολογία, και θα κάνει το δέντρο σου να μοιάζει με πραγματική μπαλαρίνα. Τόλμησε να κάνεις κάτι διαφορετικό αυτή τη χρονιά.

Πλεκτό ύφασμα στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Πλεκτό ύφασμα στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μία πιο country πινελιά για το δέντρο σου μπορεί να είναι ένα πλεκτό ύφασμα τύπου κασκόλ τυλιγμένο γύρω από τη βάση του. Αυτό το στοιχείο θα προσδώσει σίγουρα περισσότερη ζεστασιά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου.

Δες επίσης: 18 Ιδέες για να βάλεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Έλκηθρο στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Έλκηθρο στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ακόμη μία χριστουγεννιάτικη προσθήκη για το δέντρο σου είναι ένα έλκηθρο. Μπορείς να το βάλεις από κάτω, ώστε να κρύψεις τη βάση του δέντρου και, παράλληλα, να προσθέσεις κάτι περισσότερο στον χριστουγεννιάτικο στολισμό σου.

Χριστουγεννιάτικο τρενάκι

Χριστουγεννιάτικο τρενάκι

Ένα επιπλέον διακοσμητικό που θα μπορούσες να βάλεις κάτω από το δέντρο σου είναι ένα χριστουγεννιάτικο τρενάκι. Προτίμησε ένα αρκετά μεγάλο, ώστε να καλύψεις όλη την περιοχή που θέλεις.

Δες επίσης: 34 Ιδέες για να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο!

Ψεύτικο χιόνι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ψεύτικο χιόνι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αν θέλεις να αναπαραστήσεις το χειμωνιάτικο σκηνικό στο σπίτι σου, τότε δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ψεύτικο χιόνι κάτω από το δέντρο σου. Μπορείς να το πετύχεις αυτό χρησιμοποιώντας απλό βαμβάκι.

Κουτί/καλάθι

Κουτί/καλάθι

Μία ωραία ιδέα για να αναβαθμίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου φέτος είναι να το βάλεις μέσα σε ένα ξύλινο κουτί ή καλάθι. Αυτό θα σε βοηθήσει να κρύψεις τη βάση του, αν το θέλεις. Επίσης, το κουτί ή το καλάθι μπορούν να χρησιμεύσουν ως γλάστρες, που θα κάνουν το δέντρο σου να μοιάζει με ένα υπέροχο φυτό.

Δες επίσης: 10 Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σου φέτος τα Χριστούγεννα!

Κουβέρτα στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Κουβέρτα στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μία όμορφη κόκκινη καρό κουβέρτα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι η τέλεια εναλλακτική για εσένα που δε θέλεις το tree skirt.

Χριστουγεννιάτικο χωριό

Χριστουγεννιάτικο χωριό

Τέλος, αν θέλεις κάτι μεγαλοπρεπές για τον στολισμό του χώρου κάτω από το δέντρο σου, τότε πες ναι σε ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό. Πρόκειται για μια ιδέα που θα σου κοστίσει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει.

Δες επίσης: 7 Υπέροχες ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού!

Αυτές ήταν μερικές ιδέες για να εκμεταλλευτείς τον χώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να τον μετατρέψεις σε ένα μοναδικό στοιχείο της διακόσμησής σου.