πως να κάνεις το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο

5 Έξυπνα tips για να κάνεις το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο

by ediva

Οι περισσότερες , αν όχι όλες, οι γυναίκες επιλέγουν το κραγιόν ως μέρος του μακιγιάζ τους. Είναι αλήθεια πως το κραγιόν ολοκληρώνει το μακιγιάζ, κάνει τα χείλη να φαίνονται όμορφα και καλοσχηματισμένα. Πολλές φορές, το κραγιόν δεν είναι σταθερό και φεύγει εύκολα. Πώς όμως θα κάνεις το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο;

Δώσε τέλος στα ποτήρια με στάμπες, στο ξεθωριασμένο χρώμα στα χείλη σου και απόλαυσε μακιγιάζ που διαρκεί χωρίς να χαλάει. Αν θέλεις να μάθεις το πως, δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να διαβάζεις. Παρακάτω, θα βρεις 5 έξυπνα tips για να κάνεις το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο!

Κάνε το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο με αυτά τα βήματα!

 

1. Προετοίμασε τα χείλη σου

απολέπιση χειλιών

Τα χείλη θέλουν προετοιμασία έτσι ώστε να μείνει το κραγιόν επάνω. Ένα βασικό βήμα αυτής της προετοιμασίας είναι το scrub. Γενικά, το scrub ή αλλιώς απολέπιση των χειλιών κάνει τα χείλη πιο ενυδατωμένα, με φρέσκια όψη και ,όπως φαίνεται, βοηθάει και στο κραγιόν ώστε να διαρκεί περισσότερο. Μπορείς να αγοράσεις ένα έτοιμο scrub ή αλλιώς να φτιάξεις το δικό σου. Κάνα μασάζ σε όλη την επιφάνεια των χειλιών για να απομακρυνθούν όλα τα πετσάκια και να εξομαλυνθεί το χείλος. Με χλιαρό νερό ξέπλυνε το scrub και απόλαυσε μαλακά χείλη. Θα δεις ότι με αυτή τη μέθοδο, όχι μόνο θα έχεις μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ των χειλιών, αλλά θα εφαρμόζεται και πολύ πιο ομοιόμορφα το κραγιόν σου.

Δες επίσης : Τα 2 καλύτερα scrub χειλιών που μπορείς να φτιάξεις!

2. Προετοίμασε τη βάση

μείκαπ πάνω στα χείλη

Όπως το πρόσωπο χρειάζεται foundation και concealer, έτσι συμβαίνει και με τα χείλη. Βάλε ελάχιστο foundation ή concealer στα χείλη σου για να τα προετοιμάσεις πριν το κραγιόν. Αυτή η κίνηση, θα κάνει την εφαρμογή το χρώματος πιο ομοιόμορφη και λεία ενώ θα κάνει επίσης το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο. Ο λόγος; Η βάση το σταθεροποιεί και το κάνει να “στέκεται” καλύτερα πάνω στα χείλη.

Δες επίσης : Πώς να κάνεις το κραγιόν σου να διαρκεί περισσότερο!

3. Μη ξεχνάς το μολύβι χειλιών

περίγραμα χειλιών με μολύβι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο είναι να χρησιμοποιείς μολύβι χειλιών.  Το μολύβι χειλιών θα βοηθήσει στο να καθορίσεις το σχήμα και να γεμίσεις ομοιόμορφα τα χείλη με χρώμα. Αρχικά, επίλεξε το μολύβι χειλιών που ταιριάζει με το κραγιόν σου. Ζωγράφισε περιμετρικά τα χείλη σου και σχεδίασε ένα X στο κέντρο του πάνω χείλους. Η διαφορετική υφή του μολυβιού είναι αυτή που θα βοηθήσει το κραγιόν να συγκρατηθεί πάνω στα χείλη σου για μεγαλύτερο διάστημα.

Δες επίσης : 6 Tips για σωστό καθημερινό μακιγιάζ!

4. Εφάρμοσε πολλές φορές

γυναίκα βάζει κόκκινο κραγιόν

Μια άλλη μέθοδος που θα βοηθήσει το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο είναι το να επαναλαμβάνεις τις εφαρμογές. Αυτό αφορά κυρίως τα κρεμώδη κραγιόν και όχι αυτά με το ματ τελείωμα. Κάνε την πρώτη εφαρμογή, πάρε το περιττό προϊόν ταμπονάροντας με ένα χαρτομάντιλο, άσε λίγο να “στεγνώσει” και επανάλαβε τη διαδικασία. Μπορείς να επαναλάβεις την εφαρμογή και τρίτη φορά αν το θεωρείς απαραίτητο.

Δες επίσης : Πως να βάλεις σωστά το κραγιόν σου!

5. Βάλε πούδρα για να κάνεις το κραγιόν να διαρκεί παραπάνω

πουδράρισμα χειλιών μακιγιάζ

Κι’ όμως! Καλά διάβασες! Μπορεί να βάζεις πούδρα όταν τελειώνεις το μακιγιάζ του προσώπου για να το σταθεροποιήσεις, αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτή η τεχνική είναι ιδανική και για τα χείλη. Αυτή είναι ,επίσης, μια λύση που αφορά κυρίως τα κρεμώδη κραγιόν και όχι αυτά με το ματ τελείωμα. Το πρώτο βήμα είναι να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου κραγιόν. Ύστερα, επίλεξε μια πούδρα, κατά προτίμηση σε ελεύθερη μορφή και διάφανη. Άνοιξε ένα χαρτομάντιλο και ακούμπα το στα χείλη σου, ενώ από πάνω πουδράρεις. Με αυτόν τον τρόπο θα σταθεροποιηθεί το κραγιόν και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Related Posts