χειροποίητα κοκαλάκια πως να τα φτιάξεις

Πως να φτιάξεις όμορφα υφασμάτινα κοκαλάκια (schrunchies)

by ediva

Τα schrunchies είναι λαστιχάκια μαλλιών με επιπλέον, υφασμάτινη συνήθως, επένδυση. Επέστρεψαν από παλαιότερεs δεκαετίες για να σώσουν τα μαλλιά σου και να σου δώσουν ένα vintage στυλ! Παλαιότερα οι γυναίκες τα φορούσαν για να δώσουν επιπλέον όγκο στα μαλλιά και να κάνουν τα outfits τους ακόμα πιο χρωματιστά και φανταχτερά! Τα τελευταία χρόνια είναι από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ μαλλιών όμως πέρα από αυτό προστατεύουν σημαντικά και τα μαλλιά σου.

Με πολύ λίγα υλικά και σε πολύ λίγο χρόνο μπορείς να φτιάξεις και τα δικά σου schrunchies από ότι ύφασμα σου περισσεύει. Παρακάτω θα βρεις ένα πανεύκολο DIY για να δημιουργήσεις μόνη σου υφασμάτινα λαστιχάκια ακόμα και αν δεν έχεις εμπειρία με το ράψιμο!

Diy schrunchies λαστιχάκια για τα μαλλιά χωρίς μηχανή!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το diy schrunchie σου είναι:

  • Ένα κομμάτι ύφασμα περίπου 8 πλάτος x 40 εκατοστά μήκος
  • Ψαλίδι
  • Καρφίτσες
  • Βελόνα
  • Κλωστή σε χρώμα παραπλήσιο με το ύφασμα
  • Μικρό κομμάτι λάστιχο

Πως θα κατασκευάσεις το υφασμάτινο κοκαλάκι:

Δίπλωσε το ύφασμα σου στη μέση (στο πλάτος) με την ‘καλή μεριά’ του υφάσματος να είναι προς τα μέσα. Έπειτα σταθεροποίησε το ύφασμα με καρφίτσες και ράψε στην άκρη όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω. Με μηχανή θα σου πάρει 2 λεπτά ενώ στο χέρι θα σου πάρει περίπου 10′!

κομμάτι από ροζ ύφασμα diy schrunchies

Αφού ράψεις το ύφασμα, γύρνα το από την καλή μεριά έτσι ώστε το σχέδιο να φαίνεται από έξω.

χειροποίητο υφασμάτινο κοκαλάκι

Μετά πέρνα από το ύφασμα το κομμάτι λάστιχο, στις διαστάσεις που εσένα σε βολεύει. Αν θες το κοκαλάκι σφιχτό και μικρό βάλε λάστιχο με μικρότερο μήκος ενώ αντίθετα κάνε το μεγαλύτερο. Αφού το προσαρμόσεις όπως σου αρέσει κάνε έναν πολύ σφιχτό κόμπο.

χειροποίητο κοκαλάκι

Δες επίσης: 15 Πανέμορφα γυναικεία αξεσουάρ μαλλιών για τον χειμώνα!

Βάλε την μια άκρη μέσα στην άλλη και ράψε τα δύο κομμάτια ύφασμα μεταξύ τους.

υφασμάτινα λαστιχάκια βήμα για diy schrunchie

Το υφασμάτινο κοκαλάκι schrunchie σου είναι έτοιμο!

ροζ υφασμάτινο λαστιχάκι αλογοουρά με κοκαλάκι

Δες επίσης: 8 Υπέροχα αξεσουάρ ιδανικά για κοντά μαλλιά!

Πως μπορείς να φορέσεις τα schrunchies!

γυναίκα με γαλλικό κότσο χτένισμα κότσος σε καστανά μαλλιά άσπρο λαστιχάκι μαλλιών γυναίκα με αλογοουρά γυναίκα με πιασμένα μαλλιά με κοκαλάκι κοκαλάκια στο χέριχτένισμα με schrunchie μισά μισά μαλλιά ψηλή αλογοουρά με κοκαλάκιδύο κοτσίδες

Δες επίσης: Λάθη που κάνεις με το πιστολάκι και καταστρέφεις τα μαλλιά σου!

Τα schrunchies κάνουν πιο πλούσια μια κοτσίδα και έναν κότσο. Μπορείς όμως να τα φορέσεις με οποιοδήποτε χτένισμα που συμπεριλαμβάνει πιάσιμο στα μαλλιά. Συνδύασε το χρώμα του με τα ρούχα σου και παίξε με τα σχέδια και τις υφές. Πέρα από τα κλασσικά υφασμάτινα schrunchies, πολύ όμορφα είναι και τα βελουτέ όπως και τα μεταξωτά!

Related Posts