πλαϊνό μέρος ντουλαπιών

Ιδέες για να εκμεταλλευτείς το πλαϊνό μέρος των ντουλαπιών κουζίνας!

by tzinav

Η κουζίνα χρειάζεται σωστή οργάνωση προκειμένου να είναι λειτουργική. Ειδικά μάλιστα αν έχεις μικρή κουζίνα τότε πρέπει να εκμεταλλευτείς κάθε σημείο της. Και ένα από τα σημεία τα οποία ξεχνάμε αλλά μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά χρήσιμα είναι το πλαϊνό μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας.

Είναι αλήθεια λοιπόν ότι μπορείς να χωρέσεις τα πάντα στην κουζίνα σου αν κινηθείς έξυπνα. Ανακάλυψε 6 ιδέες για να εκμεταλλευτείς το πλαϊνό μέρος των ντουλαπιών της κουζίνα!

6 Τρόποι διακόσμησης του διπλανού μέρους των ντουλαπιών!

 

1. Αποθήκευσε τα τηγάνια και άλλα σκεύη

Τα τηγάνια και τα κατσαρολικά πιάνουν πολύ χώρο και συνήθως καταλαμβάνουν τουλάχιστον ένα ντουλάπι της κουζίνας. Για το λόγο αυτό μπορείς να κρεμάσεις τα τηγάνια σου στο πλάι των ντουλαπιών και να απελευθερώσεις έτσι ένα ντουλάπι. Άλλωστε, με τον τρόπο αυτό θα δώσεις στην κουζίνα σου μια ρουστίκ πινελιά που θα της ταιριάζει πολύ!

Δες επίσης: Πρωτότυπη διακόσμηση κουζίνας με φυτά εσωτερικού χώρου!

2. Βάλε μικρά ραφάκια

Τα ράφια είναι ίσως το πιο χρήσιμο αντικείμενο για όλο το σπίτι. Κι αυτό γιατί είναι κομψά και ιδιαίτερα βολικά. Έτσι, μπορείς να κρεμάσεις μικρά ράφια στο πλάι των ντουλαπιών, πράγμα που θα σου εξασφαλίζει έξτρα χώρο για να βάλεις μερικά κουζινικά ή μερικά διακοσμητικά, όπως για παράδειγμα ένα γλαστράκι με ένα φυτό. Μην παθαίνεις εμμονή με το να βρεις ραφάκια στο ίδιο χρώμα με τα ντουλάπια σου. Ακόμα και σε άλλο χρώμα, τα ραφάκια σου θα φέρουν ανανέωση στο χώρο.

Δες επίσης: 7 Τάσεις στη διακόσμηση κουζίνας για το 2021

3. Διακόσμησε με λουλούδια

Τα λουλούδια ανανεώνουν κάθε χώρο. Αν δεν έχεις χώρο στον πάγκο σου για μερικά λουλούδια λοιπόν τότε μπορείς να τα κρεμάσεις στο πλαϊνό μέρος των ντουλαπιών σου. Θα χρειαστείς ένα καλαθάκι μέσα στο οποίο θα κρεμάσεις τα λουλούδια σου. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει τελείως η εικόνα των ντουλαπιών σου!

4. Αποθήκευσε τα μπαχαρικά σου

Το πλαϊνό σημείο των ντουλαπιών σου μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο σημείο για να αποθηκεύσεις τα βαζάκια με τα μπαχαρικά σου. Μάλιστα, μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είναι να κολλήσεις ένα φύλλο μαγνήτη στην πλαϊνή μεριά του ντουλαπιού και να φτιάξεις έτσι μια μαγνητική επιφάνεια, πάνω στην οποία θα κολλήσεις με μαγνητάκι τα μπαχαρικά σου.

Δες επίσης: 6 Φωτιστικά που θα αναβαθμίσουν την κουζίνα σου!

5. Κρέμασε θήκες για αποθήκευση μικροπραγμάτων

Μια πολύ πρακτική ιδέα για να διακοσμήσεις τα ντουλάπια σου στο πλάι είναι να κρεμάσεις θήκες στις οποίες θα αποθηκεύεις διάφορα μικροπράγματα. Κάτι τέτοιο θα βάλει τέλος στο να υπάρχουν πράγματα από εδώ κι από εκεί στην κουζίνα. Για παράδειγμα, κάτι τέτοιο είναι μια τέλεια λύση για να βάζεις μέσα τις πετσέτες.

Δες επίσης: 8 Μοναδικές ιδέες αποθήκευσης για την κουζίνα!

6. Διακόσμησε με καδράκια

Αν θέλεις να αναβαθμίσεις την εικόνα της κουζίνας σου τότε μια ακόμα ιδέα είναι να διακοσμήσεις τα πλαϊνά σημεία των ντουλαπιών σαν να ήταν ένας τοίχος. Με άλλα λόγια, μπορείς να κρεμάσεις ή να στερεώσεις στο σημείο αυτό καδράκια, ξύλινες πλακέτες με μηνύματα ή όποιο άλλο διακοσμητικό σου αρέσει.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts