τάσεις στη διακόσμηση κουζίνας

7 Τάσεις στη διακόσμηση κουζίνας για το 2021

by ediva

Η κουζίνα είναι ένας χώρος δημιουργίας, έτσι και η διακόσμηση πρέπει να είναι τέτοια έτσι ώστε να σε εμπνέει. Μια όμορφη και μοντέρνα αισθητική θα σε γεμίζει ενέργεια και θα σου ανεβάζει τη διάθεση κάθε φορά που βρίσκεσαι στο δωμάτιο της κουζίνας!

Εάν λοιπόν σκοπεύεις να ανακαινήσεις τη κουζίνα σου καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στις νέες τάσεις και να πάρεις ιδέες για το δικό σου σπίτι. Παρακάτω θα σου δείξουμε 7 φανταστικές ιδέες σχετικά με το τι είναι στη μόδα για decor κουζίνας το 2021!

7 Μοντέρνες προτάσεις διακόσμησης για τη κουζίνα σου το 2021

 

1. Κουζίνα με κυρίαρχο το μάρμαρο!

κουζίνα από μάρμαρο

Το μάρμαρο είναι διαχρονικό, ουδέτερο και κομψό. Ταιριάζει πανεύκολα σε κάθε σπίτι και είναι ωραία βάση για να διαμορφώσεις μια πολύ μοντέρνα και σικ κουζίνα. Το μάρμαρο μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα χρώματα σε ντουλάπια και ιδιαίτερα με γήινα και ουδέτερα χρώματα. Μια νέα τάση είναι η total marble κουζίνα δηλαδή μια κουζίνα με όλες τις επιφάνειες αλλά και τα πλακάκια τοίχου στο εφέ του μαρμάρου!

Δες επίσης: 6 Φωτιστικά που θα αναβαθμίσουν την κουζίνα σου!

2. Μαύρο χρώμα στη κουζίνα!

μαύρο χρώμα στη κουζίνα

Φανταστική τάση είναι και το μαύρο χρώμα στη κουζίνα. Αξίζει να το τολμήσεις ειδικά αν θες κάτι πολύ ιδιαίτερο στη κουζίνα σου. Φυσικά το μαύρο μπορεί να ενσωματωθεί και σε ολόκληρη τη κουζίνα, εάν όμως αυτή η ιδέα σου φαίνεται υπερβολική τότε μπορείς απλώς να προσθέσεις μαύρες πινελιές εδώ και εκεί. Εναλλακτικά μπορείς να σπάσεις το πολύ μαύρο με λευκές λεπτέρειες δημιουργώντας διχρωμία ή προθέτοντας πολλά λουλούδια και φυτά!

Δες επίσης: 20 Όμορφες ιδέες για πλακάκια κουζίνας!

3. Χρυσές λεπτομέρειες στο decor της κουζίνας!

λευκή κουζίνα

Πολύ τάση στη κουζίνα για το 2021 θα είναι οι χρυσές λεπτομέρειες στο decor. Το χρυσό, ειδικά όταν συνδυάζεται με αποχρώσεις του λευκού, κάνει τον χώρο σου να δείχνει ακριβό και προσθέτει μια ιδιαίτερη αίγλη στον εσωτερικό σου χώρο. Επίσης θα κάνει τη κουζίνα σου πιο λαμπερή!

Δες επίσης: 11 ιδέες για να δώσεις χρώμα στην κουζίνα σου!

4. Statement πλακάκια τοίχου στη κουζίνα!

κουζίνα με πράσινο τοίχο

Μια ακόμα τάση είναι τα statement πλακάκια κουζίνας. Ακόμα και σε μια μόνο πλευρά του τοίχου να βάλεις πλακάκια σε έντονο print ή φωτεινό χρώμα η κουζίνα σου θα δείξει αμέσως διαφορετική και σίγουρα ανανεωμένη. Λίγη ένταση στο τοίχο είναι πάντα καλή ιδέα για μια μοναδική κουζίνα!

Δες επίσης: 11 Ιδέες για να διαμορφώσεις την κουζίνα σου!

5. Μίξη παστέλ χρωμάτων!

παστέλ χρώματα στη κουζίνα

Στη διακόσμηση κουζίνας το 2021 θα δεις πολύ και την ανάμειξη των παστέλ χρωμάτων. Είναι τόσο διακριτικά που ακόμα και 2-3 να συνδυάσεις μεταξύ τους η κουζίνα σου θα παραμένει κομψή. Τα παστέλ χρώματα θα σου δημιουργούν ηρεμία καθώς είναι ήσυχα στο μάτι και πολύ πολύ όμροφα!

Δες επίσης: 10 Ιδέες διακόσμησης για ξεχωριστές τραπεζαρίες στην κουζίνα!

6. Διακοσμητικός δίσκος στον πάγκο της κουζίνας!

διακοσμητικός δίσκος στον πάγκο κουζίνας

Σε διακοσμητικά κουζίνας πολύ μοντέρνα λεπτομέρεια είναι και οι δίσκοι. Δίσκο μπορείς να τοποθετήσεις σε οποιαδήποτε σημείο του πάγκο και ειδικότερα στις γωνίες ή στο τραπέζι της κουζίνας αλλά και στη τραπεζαρία. Πάνω του πρόσθεσε λίγα και χρήσιμα αντικείμενα όπως κάποιες κουτάλες που μπορεί να χρησιμοποιείς συνέχεια, αλατοπίπερο, το ελαιλολαδο, χαρτοπετσέτες και ένα φυτό για decor!

Δες επίσης: 8 Όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις την κουζίνα σου!

7. Φυτά σε ράφια και κοντά στον νεροχύτη!

φυτά κουζίνας

Δες επίσης: 10 Tips για να εξοικονομήσεις χώρο σε μικρή κουζίνα!

Διαχρονική τάση στη διακόσμηση κουζίνας παραμένουν και τα φυτά. Μια φοβερή αισθητική παρέμβαση είναι να βάλεις ένα ράφι στο παράθυρο, έαν διαθέτει η κουζίνα σου φυσικά, και επάνω μικρά γλαστράκια με φυτά. Το πράσινο στον χώρο σου θα προσφέρει φρεσκάδα στη κουζίνα και θα τη κάνει πιο ζωντανή και ιδιαίτερη!

Related Posts