μικρή τραπεζαρία

5 Ιδέες για μια μικρή τραπεζαρία με πολύ στυλ

by tzinav

Η τραπεζαρία είναι κατά βάση ένα σημείο του σπιτιού για ευχάριστες στιγμές και απολαύσεις! Για το λόγο αυτό είναι καλό να διακοσμήσεις κατάλληλα το χώρο. Ωστόσο, αν έχεις μια μικρή τραπεζαρία μην ανησυχείς, υπάρχουν λύσεις και για εσένα ώστε να αναβαθμίσεις το δωμάτιο αυτό.

Ακόμα και σε πολύ μικρό χώρο μπορείς να φτιάξεις ένα τέλειο περιβάλλον για να απολαύσεις φαγητό αλλά και όμορφες στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους. Ανακάλυψε λοιπόν 5 ιδέες για μια μικρή τραπεζαρία με στυλ!

Πως να διακοσμήσεις μια μικρή τραπεζαρία!

 

1. Προτίμησε ένα στρογγυλό τραπέζι

στρογγυλό τραπέζι

Μπορεί όταν μιλάμε για τραπεζαρία να έχεις συνηθίσει τα ορθογώνια τραπέζια ωστόσο αυτό δεν είναι η μόνη επιλογή. Αν έχεις περιορισμένο χώρο είναι καλύτερα να προτιμήσεις ένα στρογγυλό τραπέζι αντί για ένα ορθογώνιο. Κι αυτό γιατί μια ροτόντα μπορεί να πιάσει λιγότερο χώρο χωρίς όμως να σου στερεί καθίσματα!

Δες επίσης: Φθινοπωρινή διακόσμηση στο τραπεζάκι σαλονιού

2. Διακόσμησε τον τοίχο

τραπέζι τοίχος κάδρα

Όταν μιλάμε για τραπεζαρία δεν εννοούμε μόνο το τραπέζι και τις καρέκλες αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Οι τοίχοι για παράδειγμα αποτελούν μέρος του δωματίου, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μην τους αφήσεις κενούς. Διακόσμησε τους με κάδρα ή με ράφια, αφενός για να αποκτήσεις έξτρα χώρο και αφετέρου για να δώσεις στυλ στην τραπεζαρία σου!

Δες επίσης: Κομψές ιδέες για οικονομική φθινοπωρινή διακόσμηση

3. Τοποθέτησε έναν μεγάλο καθρέπτη

τραπεζαρία μεγάλος καθρέπτης μικρή τραπεζαρία

Οι καθρέπτες είναι must αντικείμενο για κάθε μικρό χώρο! Και πώς να μην είναι άλλωστε; Οι καθρέπτες έχουν την μοναδική ικανότητα να κάνουν ένα χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, φωτεινότερος αλλά και συνολικά πιο ευχάριστος. Ειδικά αν επιλέξεις έναν μεγάλο καθρέπτη που να καλύπτει μεγάλο μέρος του τοίχου το εφέ θα είναι πολύ εντονότερο.

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να κάνεις το σαλόνι να φαίνεται ακριβό

4. Πες ναι σε ένα statement φωτιστικό

τραπεζαρία εκκεντρικό φωτιστικό

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου που έχει η τραπεζαρία σου σίγουρα χρειάζεσαι ένα φωτιστικό. Αν λοιπόν θέλεις να δώσεις χαρακτήρα στο μικρό σου χώρο προτίμησε ένα statement φωτιστικό κι όχι ένα απλό που θα περνάει αδιάφορο. Να είσαι σίγουρη ότι έτσι η τραπεζαρία σου θα αναβαθμιστεί.

Δες επίσης: 5 Tips για να διαλέξεις το κατάλληλο coffee table

5. Διάλεξε ένα εντυπωσιακό centerpieceβάζο ευκάλυπτο

Όσο μικρό κι αν είναι το τραπέζι σου σίγουρα υπάρχει έστω και λίγος χώρος για ένα όμορφο centerpiece, δηλαδή για ένα περιποιημένο διακοσμητικό. Αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό όπως ένα βάζο με λουλούδια ή με πρασινάδες. Το σημαντικό είναι να μην αφήσεις το τραπέζι σου άδειο αλλά να του δώσεις διακοσμητικές πινελιές για να το ομορφύνεις.

Related Posts