antras xorizei kopela

6 Λόγοι για τους οποίους μπορεί να σε χωρίσει κάποιος!

by ediva

Πολλές φορές οι ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων τελειώνουν, κι έτσι οι άνθρωποι χωρίζουν. Άλλοτε γυρίζει ο ένας στον άλλον κι άλλοτε το τέλος είναι οριστικό και ο καθένας τραβάει τον δρόμο του. Το πιο δύσκολο βέβαια είναι όταν η απόφαση του χωρισμού είναι του ενός προσώπου κι όχι αμοιβαία.

Για να φτάσει στο σημείο να χωρίσει κάποιος, πιστεύει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να του προσφέρει η σχέση. Κάποιες φορές βέβαια μετανιώνει για την απόφαση του, αφού του λείπουν οι ωραίες στιγμές με το ταίρι του κι αναρωτιέται μήπως έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο.

Εάν αυτός ο κάποιος λοιπόν αποφασίσει να γυρίσει πίσω, είτε ο παρτενέρ θα έχει συνεχίσει την ζωή του, είτε θα αποφασίσει να του δώσει μία ευκαιρία. Σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να σκεφτούν τι πήγε λάθος την προηγούμενη φορά, ώστε να αποφευχθεί αυτή την φορά. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις 6 από τους πιο συνηθισμένους λόγους που τα ζευγάρια χωρίζουν.

 

Δες επίσης 5 σημάδια ότι δε σε θέλει πια!

 

6 λόγοι για να σε χωρίσει

1) Φοβάται την δέσμευση

antras prospathei na figei

Ο λόγος της δέσμευσης είναι στην κορυφή των λόγων που κάποιος χωρίζει. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δυσκολία να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ του δεσμεύομαι και παγιδεύομαι. Ακόμη, συχνά νιώθουν πίεση ειδικά όταν πρόκειται να υποσχεθούν κάτι, κι αν το κάνουν δύσκολα κρατάνε την υπόσχεση τους.

Αν μετά από κάποιο διάστημα η σχέση δεν είναι όπως στην αρχή τότε αρχίζουν και τα προβλήματα. Οπότε αρχίζει να σκέφτεται ότι περιορίζεται κι αυτό τον τρελαίνει και στο τέλος χωρίζει. Γι’αυτόν τον λόγο τα άτομα που φοβούνται την δέσμευση, ακόμη κι αν κάνουν σχέση φοβούνται να την κρατήσουν για μεγάλο διάστημα.

2) Δεν είναι έτοιμος για μια μεγάλη σχέση

tromokratimenos antras

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ανέτοιμοι και άπειροι να μείνουν σε μία μακράς διάρκειας σχέση αφού νιώθουν ότι δεν έχουν τα εφόδια που χρειάζεται κάτι τέτοιο. Ακόμη αισθάνονται ότι δεν μπορούν να δώσουν υποσχέσεις για το μέλλον. Για όλα αυτά ευθύνεται το γεγονός ότι δεν ξέρουν τον ίδιο τους τον εαυτό καλά.

Έτσι τον περιορίζουν χωρίς να έχουν την θέληση να τον εξερευνήσουν και να το προσπαθήσουν. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως στα νεαρά άτομα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και άλλες ηλικίες δεν το παθαίνουν. Προτιμούν λοιπόν μια ζωή γεμάτη περιπέτειες και εμπειρίες. Ο καθένας λοιπόν κάνει τις επιλογές του!

3) Θέλει να γυρίσει σε κάποια παλιά σχέση

antras skeftetai palia sxesi

Είναι πολύ πιθανό να αγαπάει κάποιος δύο άτομα ταυτόχρονα. Πολλοί άνθρωποι φεύγουν από κάποια σχέση παρόλο που έχουν πολλά αισθήματα για να είναι με κάποιο άλλο άτομο. Κι όλο αυτό γιατί θέλουν να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες. Οι ίδιοι τύποι ισχυρίζονται πως φεύγουν επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα ή επειδή ο σύντροφός τους δεν τους γεμίζει συναισθηματικά.

Έπειτα και ενώ έχουν βρει καινούριο παρτενέρ, εμφανίζονται και πάλι προβλήματα. Οπότε καταλήγουν να αναπολούν τις όμορφες στιγμές με την προηγούμενη σχέση τους. Βέβαια το να συγκρίνει κανείς την τωρινή του σχέση με κάποια προηγούμενη είναι εντελώς λάθος αφού κάθε σχέση είναι μοναδική.

Δες επίσης 8 σημάδια ότι ο πρώην σου ίσως γυρίσει πίσω σε σένα!

4) Δεν πιστεύει στις μακροχρόνιες επιτυχημένες σχέσεις

antras xorizei kopela

Κι όμως αυτό οφείλεται στην παιδική του ηλικία. Για παράδειγμα πολλά παιδιά έχουν γονείς που δεν κατάφεραν να μείνουν μαζί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να θεωρεί πως δεν υπάρχει υγιής μακροχρόνια σχέση. Καθένας μας αν σκεφτεί τα λόγια που λέμε στον άλλον τις πρώτες μέρες, θα δει πως δεν έχουν καμία σχέση με τα λόγια που λέμε ένα διάστημα μετά.

Οι άνθρωποι είναι οι επιλογές που κάνουν. Εάν ψάχνουν για προβλήματα, τότε σίγουρα θα βρουν. Εάν θέλεις να “ανανεώσεις” μια παλιά σχέση τότε αρχικά προσπάθησε να καταλάβεις τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί. Κουβεντιάστε και σίγουρα θα βρείτε μια λύση.

5) Προτιμάει τα σίγουρα από τις προκλήσεις

malomeno zevgari

Υπάρχουν βέβαια και οι άνθρωποι που μπορούν και κάνουν μακροχρόνιες υγιείς σχέσεις. Γνωρίζουν πως αυτή η ανανέωση έρχεται από το γεγονός ότι ο ένας ενδιαφέρεται για τον άλλον πολύ. Άλλες φορές πάλι οι άνθρωποι επιλέγουν για συντρόφους άτομα με τους οποίους δεν ταιριάζουν.

Έτσι καταλήγουν να βαριούνται, πολύ σημαντικός λόγος επίσης για να σε χωρίσει. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν μεν να είναι ασφαλείς αλλά και να τους “προκαλεί” κάποιος να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό. Γι’αυτό αναζητούν αυτήν την ζωντάνια σε άλλες σχέσεις. Το ζευγάρι αρχίζει να ξοδεύει λιγότερο χρόνο κι ενέργεια για την σχέση τους και η απόσταση μεγαλώνει.

6) Φοβάται να “μεγεθύνει”τα αισθήματα του

gampros me nifes

Όταν η σχέση είναι καινούρια σίγουρα υπάρχει μαγεία και ενθουσιασμός. Ο ένας μαθαίνει τον άλλον, αποδέχονται τα θέλω του άλλου και αφήνουν τα αρνητικά να περνάνε χωρίς να δίνουν σημασία. Εάν η σχέση περάσει το πρώτο αυτό στάδιο, λογικό κι επόμενο είναι το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά και τα αισθήματα τους να ανέβουν σκαλοπάτι.

Ως αποτέλεσμα, όταν ένας από τους δύο νιώσει ότι δένεται συναισθηματικά με τον άλλον αποφασίζει να απομακρυνθεί και τελικά να χωρίσει. Πιθανότατα να έχει πληγωθεί από κάποια προηγούμενη σχέση και γι’ αυτό δεν θέλει να πάθει το ίδιο ή απλά να φοβάται τις δεσμεύσεις.

Δες επίσης 5 tips για να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts