κρέμα κάτω από τα μάτια

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

by tzinav

Οι μαύροι κύκλοι είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και μάλιστα μπορεί να τους ρίχνει και την αυτοπεποίθηση. Στην ουσία, πρόκειται για ένα σκούρο χρώμα που παρατηρείται κάτω από τα μάτια και κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο. Κι ενώ το concealer είναι ένας καλός τρόπος να τους καμουρφλάρεις, δε θέλεις να μάθεις πού οφείλονται και πώς θα τους αντιμετωπίσεις σε βάθος;

Μπορεί μόλις βλέπεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου να πέφτεις αλλά δε χρειάζεται να το παίρνεις βαριά γιατί υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις την κατάσταση! Θα δεις παρακάτω ποιες είναι οι αιτίες για τους μαύρους κύκλους αλλά και πώς θα τους αντιμετωπίσεις ή ακόμα και θα απαλλαγείς από αυτούς. Έτσι, θα ξανακερδίσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση!

Γιατί έχεις μαύρους κύκλους και πώς θα απαλλαγείς!

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους;

μαύροι κύκλοι μάτια

Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι κάτι σπάνιο και μάλιστα μπορούν να εμφανιστούν περιστασιακά σε όλες μας. Συνήθως παρατηρούνται περισσότερο όταν είσαι άυπνη, ξενυχτισμένη και κουρασμένη. Βέβαια, υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες για την εμφάνισή τους. Το στρες, το κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο, η αλλεργία αλλά και το έντονο τρίψιμο μπορούν να κάνουν τους μαύρους κύκλους πιο έντονους. Μάλιστα, οι μαύροι κύκλοι συνήθως γίνονται πιο έντονοι με την πάροδο του χρόνου, επομένως και η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο. Βέβαια, δε θα πρέπει να παραλείψουμε τους κληρονομικούς παράγοντες που κάνουν τους μαύρους κύκλους εντονότερους σε κάποιες επιδερμίδες σε σχέση με άλλες.

Δες επίσης: Τα 5 Καλύτερα αποσμητικά που μπορείς να βρεις!

Πώς θα απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλους

κρέμα κάτω από τα μάτια

Δες επίσης: 8 Σπιτικές φυσικές συνταγές για ενυδατικές κρέμες

Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορείς να κάνεις για τους μαύρους κύκλους σου. Αρχικά, αν οφείλονται στην κούραση, ο επαρκής ύπνος και η ξεκούραση θα αλλάξουν την όψη σου. Το ίδιο ισχύει και αν περιορίσεις το αλκοόλ και το τρίψιμο στην περιοχή. Σημαντική είναι επίσης η καλή ενυδάτωση και η προστασία από τον ήλιο, τόσο μένοντας λιγότερες ώρες εκτεθειμένη, όσο και χρησιμοποιώντας την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα. Μια καλή κρέμα ματιών για τους μαύρους κύκλους είναι ένα ακόμα δυνατό όπλο στα χέρια σου.

Ένας απόλυτα φυσικός τρόπος να περιορίσεις τους μαύρους κύκλους είναι να φτιάξεις μόνη σου κρύες κομπρέσες για τα μάτια, οι οποίες θα βελτιώσουν την αιμάτωση. Ή ακόμα πιο απλά, μπορείς να τοποθετήσεις φέτες αγγουριού στα μάτια σου για περίπου 15 λεπτά.

Βέβαια, υπάρχουν και ειδικές θεραπείες μαύρων κύκλων με υαλουρονικό οξύ, με λέιζερ ή με μεσοθεραπεία που μπορούν να αναζωογονήσουν τα μάτια. Είναι σημαντικό όμως πριν προβείς σε μια τέτοια απόφαση να το συζητήσεις με το δερματολόγο σου και να ενημερωθείς σε βάθος.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts