πλεξούδα μαλλιών με ζώνη για μπούκλες

Πώς να κάνεις εντυπωσιακές μπούκλες με ζώνη ρόμπας!

by ediva

Ως γυναίκες, θέλουμε τα μαλλιά μας να φαίνονται συνεχώς περιποιημένα και, κατά προτίμηση χωρίς πολύ κόπο. Από τη συνεχή χρήση διάφορων ισιωτικών, σγουρωτικών κλπ, τα μαλλιά υφίστανται ανεπανόρθωτη βλάβη, λόγω της θερμότητας των συσκευών αυτών. Σήμερα θα σου δείξω πώς να κάνεις τις πιο εντυπωσιακές μπούκλες με ζώνη ρόμπας ή μπουρνουζιού!

Κι όμως, ακούγεται χαζό, αλλά για καλή μας τύχη, κάποια youtuber του εξωτερικού ανακάλυψε μια πρωτότυπη μέθοδο. Δε χρειάζεσαι καμία συσκευή θερμότητας, ούτε ειδικές χτένες, χτενάκια κλπ. Το μόνο που χρειάζεσαι για το χτένισμα με τις μπούκλες είναι μία ζώνη ρόμπας ή οποιοδήποτε μαντήλι ή κορδέλα, 2 λαστιχάκια και 2 κλάμερ.

Βήματα για μπούκλες με ζώνη ρόμπας, χωρίς θερμότητα!

Αρχικά, λούζεις  τα μαλλιά σου, φροντίζοντας να χρησιμοποιήσεις και κάποιο conditioner ή μάσκα μαλλιών ώστε να πάρουν μια λάμψη και να γίνουν πολύ απαλά. Στη συνέχεια, τα στεγνώνεις και τα χτενίζεις καλά, ώστε να μην έχουν κόμπους ή μπλεξίματα. Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα μαλλιά σου πρέπει να είναι λεία πριν το χτένισμα.

λούσιμο μαλλιά

Δες επίσης: Πώς να αποκτήσεις εντυπωσιακές φυσικές μπούκλες χωρίς θερμότητα!

Χωρίζεις τα μαλλιά σου στη μέση έτσι ώστε στον δεξί και αριστερό σου ώμο να έχεις ίση ποσότητα μαλλιών. Έπειτα, παίρνεις τη ζώνη από τη ρόμπα ή το μπουρνούζι σου και την τοποθετείς στην κορυφή του κεφαλιού σου, έτσι ώστε να κρέμεται ίση έκταση από δεξιά και αριστερά.

ζώνη ρόμπας για μπούκλες στο κέντρο κεφαλιού

Πιάνεις τη μία πλευρά με ένα κοκκαλάκι για να μη σε ενοχλεί. Ξεκινάς και παίρνεις τούφα από τα μαλλιά της άλλης πλευράς και την τυλίγεις γύρω από τη ζώνη που κρέμεται. Όταν φτάσεις στο σημείο πίσω από τη ζώνη, πιάνεις λίγα ακόμη μαλλιά και συνεχίζεις το τύλιγμα.

τυλίγω τούφα με ζώνη ρόμπα

τύλιγμα τούφας για μπούκλες με ζώνη ρόμπας

Συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τυλίξεις όλα τα μαλλιά αυτής την πλευράς. Μόλις τελειώσεις, πιάνεις πολύ σφιχτά με το ένα λαστιχάκι την “πλεξούδα” που έκανες με τα μαλλιά σου και τη ζώνη από ρόμπα.

πλεξούδα μαλλιών με ζώνη για μπούκλες

Αφού δέσεις την πλεξούδα, την τυλίγεις σαν κυκλάκι στο κεφάλι σου και το στερεώνεις με ένα κλάμερ ή ένα μεγάλο λάστιχο για να μη σε ενοχλεί. Αφού το κάνεις, περνάς στην άλλη πλευρά των μαλλιών και κάνεις ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Δες επίσης: Τα καλύτερα προϊόντα μαλλιών για μπούκλες και όγκο!

μπούκλες με ζώνη ρόμπας χωρίς θερμότητα

Κοιμάσαι με τα μαλλιά σου έτσι όλο το βράδυ. Το πρωί, τα λύνεις και τα μαλλιά σου έχουν εκπληκτικές μπούκλες! Αν δεν τις θες τόσο σφιχτές και στημένες, μπορείς να τις “ανοίξεις” λίγο με τα δάχτυλά σου ή με μια χτένα.

Δες επίσης: 20 Ανάλαφρα χτενίσματα με μπούκλες!

μπούκλες χωρίς συσκευή

Ψέκασε με μία λακ μαλλιών για μεγαλύτερη διάρκεια! Έτοιμη! Δες παρακάτω και το βίντεο μιας ελληνίδας youtuber για να έχεις και εικόνα της διαδικασίας!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts