xaroumenes gunaikes

10 Μυστικά για να μειώσετε το βάρος σας με τη δύναμη της σκέψης!

by ediva

Θα μου πείτε πώς γίνεται να χάσετε βάρος με το μυαλό σας; Μα είναι απλό: όλα ξεκινούν από το μυαλό μας. Έτσι και η προσπάθεια να χάσουμε βάρος και να αποκτήσουμε γενικά ένα υγιέστερο σώμα ξεκινάει από τον τρόπο σκέψης μας.

Παρακάτω θα δείτε δέκα μυστικά με τα οποία μπορείτε αποδεδειγμένα να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε και να πετύχετε έτσι το στόχο σας.

Τι να σκεφτείτε ώστε να χάσετε βάρος;

 

1. Η αυτογνωσία είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα

Όταν έχετε γνώση όχι μόνο του εαυτού σας αλλά και των στιγμών που ζείτε, μπορείτε και να βελτιωθείτε. Να είστε συγκεντρωμένοι στην τωρινή στιγμή. Έτσι θα μπορείτε να είστε ενήμεροι κάθε στιγμή για το τι σκέφτεστε, τι νιώθετε και πού οδηγείστε και κατά συνέπεια να ξέρετε πού και σε τι ακριβώς πρέπει να βελτιωθείτε. Με άλλα λόγια, είναι ζωτικό να έχετε πάντα συναίσθηση του εαυτού σας.

2. Μην υποτιμάτε τη δύναμη των σκέψεων

Μια κινέζικη παροιμία λέει πως όλα ξεκινούν από τις σκέψεις μας, και θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Οι σκέψεις έχουν τεράστια δύναμη, το καλό όμως είναι ότι μπορούμε με εξάσκηση να τις ελέγξουμε. Σκεφτείτε πώς νιώθετε για την πορεία σας στο να χάσετε βάρος ή/και να γυμναστείτε; Σκέφτεστε πως είστε δυνατοί και θα τα καταφέρετε ή αφήνετε την ανασφάλεια να σας κυριεύσει; Μπορεί το “ό,τι σκέφτεστε, τελικά γίνεται” να ακούγεται απλοϊκό, αλλά στην τελική αυτό συμβαίνει.

zeugari trwei mazi

3. Έχετε ως στόχο να είστε χαρούμενη

Το πώς θα επιλέξετε να αποκαλείτε τους στόχους σας έχει μεγάλη σημασία. Το “απώλεια βάρους” ίσως σας ακούγεται κάπως; Επιλέξτε το “επιθυμητό βάρος” που θα σας ευχαριστήσει περισσότερο. Αν το γυμναστήριο δεν είναι το φόρτε σας, αντ’ αυτού ασκηθείτε κάνοντας κάποιο άθλημα που σας αρέσει. Ελέγξτε εσείς τους στόχους σας και ευχαριστηθείτε τους, αντί να τους αφήσετε να σας καταδυναστεύουν.

4. Μη σκέφτεστε συνέχεια το φαγητό

Εντάξει, αυτό είναι λίγο δύσκολο και ειδικά αν είστε σαν και εμένα που το λατρεύω. Είναι σαν να σου λέει κάποιος να σταματήσεις να σκέφτεσαι λευκές αρκούδες, αλλά για κάποιο λόγο εσείς σκέφτεστε μόνο λευκές αρκούδες! Το μυστικό είναι να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα που δεν είναι περισσότερο αυστηρό απ’ ότι πρέπει και να μην αποκλείσετε κανένα φαγητό από τη διατροφή σας, αλλιώς θα το σκέφτεστε συνεχώς. Οργανώστε τα γεύματά σας από πριν και κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένο με άλλα πράγματα που σας ευχαριστούν.

koritsi askeitai

5. Βρείτε τι ακριβώς σας χαλαρώνει

Όχι μόνο σας αποσπά από τη συνεχή σκέψη του φαγητού, αλλά σας κάνει να νιώθετε καλύτερα γενικά. Αν και εσείς, όπως και εγώ, δεν ανήκετε στους τυχερούς που βλέπουν τη γυμναστική σαν ένα χόμπι για το οποίο ανυπομονείτε, βρείτε χρόνο να κάνετε και άλλα πράγματα. Άσε που αν δε βρίσκετε χρόνο να χαλαρώνετε με ευχάριστες ασχολίες, το στρες συσσωρεύεται στον οργανισμό με δυσάρεστα αποτελέσματα, μεταξύ αυτών και την αύξηση του βάρους. Δείτε πώς ακριβώς στο άρθρο ακριβώς από κάτω!

Δες επίσης: Πώς το στρες επηρεάζει τις ορμόνες και αυξάνει το βάρος!

6. Δεν υπάρχει μόνο μαύρο ή άσπρο

Μια σοκολάτα δεν είναι “κακή” και ένα μήλο δεν είναι “καλό” – ή τουλάχιστον όχι απαραίτητα. Δεν υπάρχουν “καλά” και “κακά” φαγητά, παρά μόνο φαγητά που πρέπει να καταναλώνουμε σε μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα. Μην βιάζεστε να βάλετε ταμπέλες στο οτιδήποτε. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια χαλαρή και απολαυστική σχέση με τη γυμναστική και το φαγητό!

trogontas salata

7. Μην κάνετε κάτι άλλο όσο τρώτε

Συνηθίζουμε όσο τρώμε να βλέπουμε τηλεόραση ή γενικά να κάνουμε κάτι άλλο ταυτόχρονα. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος, διότι όταν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο φαγητό μας δεν καταλαβαίνουμε τι τρώμε. Χάνουμε τον έλεγχο, τρώμε περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται επειδή η διαδικασία είναι μηχανική και εν τέλει δεν το απολαμβάνουμε καν.

8. Μάθετε να διακρίνετε αν πεινάτε πραγματικά

Πολλές φορές δεν πεινάμε στα αλήθεια, απλά έχουμε συνδυάσει την εκάστοτε στιγμή της ημέρας με το φαγητό μας π.χ. βλέπουμε ταινία και θέλουμε αυτόματα ξηρούς καρπούς ή ποπκόρν. Ίσως να νιώθουμε λύπη ή άγχος, και να είμαστε συνηθισμένοι να καταφεύγουμε στο φαγητό, ώστε να νιώσουμε καλύτερα. Τέλος, ίσως να μην έχουμε πιει αρκετό νερό και να είμαστε αφυδατωμένοι, και -κρατηθείτε- μπορεί απλά να διψάμε. Το σώμα πολλές φορές μπερδεύει την πείνα με τη δίψα!

trogontas fagito

9. Μη βλέπετε όσα έχετε να κάνετε σαν αγγαρεία

Ο εγκέφαλός μας δε γουστάρει καθόλου να ασχολείται με κάτι που δεν του αρέσει. Ε, και η δίαιτα με την γυμναστική με σκοπό να αδυνατίσουμε δεν είναι και από τις αγαπημένες του ασχολίες! Το μυστικό είναι να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο σκέψης σας για αυτό το ζήτημα, και κυρίως να το δείτε σαν μια σταδιακή αλλαγή ζωής, και όχι σαν κάτι ξένο που θα κάνετε για λίγο καιρό. Μια χαλαρή υγιεινή διατροφή που δε σας πιέζει και μια γυμναστική που σας ευχαριστεί είναι το εγγυημένο εισιτήριο για ένα υγιές σώμα που θα κρατήσετε διά βίου.

10. Οραματιστείτε το στόχο σας

Γράψτε αυτά που θέλετε να κάνετε σε πολύχρωμα χαρτιά. Βρείτε φωτογραφίες από ρούχα που θέλετε να φορέσετε όταν αποκτήσετε το επιθυμητό σώμα. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε πώς θα είστε όταν πετύχετε τον στόχο σας, αλλά κυρίως πώς θα κάνετε ευχάριστο τον δρόμο που θα ακολουθήσετε για να τον πραγματοποιήσετε. Το να βλέπετε με τα μάτια της φαντασίας σας αυτά που επιθυμείτε, σας βοηθάει όσο δε φαντάζεστε!

Δες επίσης: 5 τρόποι να νιώθεις πάντα χορτάτη και να διατηρείς τη σιλουέτα σου!

Όπως βλέπετε, όλα ξεκινούν από το νου μας. Ακόμα και η πιο εντατική γυμναστική, ακόμα και η πιο αυστηρή δίαιτα δεν έχουν αποτέλεσμα εάν τα εφαρμόζουμε μηχανικά. Το μυστικό είναι να αλλάξουμε ριζικά τη νοοτροπία μας σχετικά με αυτό το θέμα. Έτσι δε θα χάσετε απλά βάρος ακολουθώντας μια δίαιτα για λίγο καιρό, αλλά θα αντικαταστήσετε γενικότερα τον τρόπο ζωής σας με έναν υγιέστερο. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε όχι μόνο ένα πιο υγιές (και όχι απλά αδύνατο) σώμα, αλλά και καλύτερη υγεία στο σύνολό της!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts