poua paidiko domatio dixromo

Παιδικό δωμάτιο για δύο: 7 ιδέες που θα λατρέψεις!

by ediva-author

Το παιδικό δωμάτιο για δύο, ήταν αρχικά μονόδρομος για την οικογένειά μου, αφού το σπίτι που μέναμε αρχικά, είχε μόνο 2 υπνοδωμάτια. Ακόμα και σήμερα, που μετακομίσαμε σε μεγαλύτερο σπίτι, το να μοιράζονται το δωμάτιό τους, είναι συνειδητή επιλογή. Τα παιδιά πλέον, έχουν μάθει να ζουν αρμονικά το ένα με το άλλο. Τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο μαζί.

Τα παιδιά δικαιούνται να έχουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο που περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας.  Χρειάζεται σωστή οργάνωση του διαθέσιμου χώρου, σωστή διαρρύθμιση και προσωπικό γούστο, για να μεταμορφωθεί το δωμάτιο σε μια όαση για τα παιδιά σας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες για να εμπνευστείτε.

 

Πανέμορφες ιδέες για παιδικό δωμάτιο 2 παιδιών

 

Δωμάτιο με κοινό θέμα

domatio koino thema

Μια λύση που βολεύει παιδιά ίδιου αλλά και διαφορετικού φύλου είναι η πολυχρωμία και ένα κοινό θέμα. Οι ρίγες είναι ουδέτερες και μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε ως θέμα του δωματίου, το γυμναστήριο, τα ζώα ή ότι άλλο αρέσει σε εσάς και τα παιδιά.

Διαιρέστε το χώρο στα 2

2 domatia se ena

Κόψτε κυριολεκτικά το δωμάτιο στη μέση. Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος και δεν υπάρχει δυνατότητα διαχωριστικού, διαχωρίστε το δωμάτιο με το μάτι. Βάλτε δύο κουρτίνες στο παράθυρο, μία για κάθε παιδί, δύο χαλιά που να τέμνονται στη μέση του δωματίου, και προσωπικό χρώμα σε κάθε πλευρά. Προσοχή όμως να υπάρχει και κάποια αρμονία στους χρωματικούς συνδυασμούς, έτσι ώστε να μην γίνει κουραστικό ή παράταιρο στο μάτι.

Πουά αποχρώσεις

poua domatio dixromo

Το πουά συνάδει με το παιδικό δωμάτιο. Με την προσθήκη ενός διαχωριστικού, μπορείτε να βάλετε διαφορετικές αποχρώσεις του πουά σε κάθε παιδί, χωρίς όμως να αλλάζει το μοτίβο στο μάτι. Μπορείτε να τοποθετήσετε χρωματιστές μαξιλάρες με το όνομα του κάθε παιδιού, ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό επιλέξετε. Το πουά, επειδή είναι απαλό στο μάτι, σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέτετε διακοσμητικά και να παίξετε με συνδυασμούς.

Δίχρωμη σοφίτα

domatio sofita

Οι εμφανείς σοφίτες έχουν επιστρέψει πολύ δυναμικά στη μόδα τα τελευταία χρόνια.Όχι άδικα, αφού προδίδουν ιδιαίτερη γοητεία και ζεστασιά στο χώρο. Ένας ωραίος συνδυασμός για παιδικό δωμάτιο σοφίτας, είναι η διχρωμία και οι απλωμένες ρίγες στο ταβάνι. Καλό είναι το πάτωμα να είναι κοινή απόχρωση, για να μην βαρύνει ο χώρος.

Αυτόνομα, αλλά μαζί

domatio diaxoristiko kourtina

Μια ακόμα ιδέα, η οποία εξυπηρετεί και μικρούς χώρους, είναι η κάθε πλευρά να είναι εντελώς αυτόνομη χρωματικά και διακοσμητικά από την άλλη.  Παρ’ όλα αυτά να βρίσκονται μαζί, διαχωρισμένες απλά με μία κουρτίνα στη μέση. Με αυτό τον τρόπο, το κάθε παιδί θα επιλέξει ακριβώς αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει. Ακόμη, θα έχει την αίσθηση της ιδιωτικότητας τραβώντας την κουρτίνα και εσείς δε θα μπείτε σε περιττά έξοδα φτιάχνοντας ακριβές κατασκευές.

Μονοχρωμία για δύο

mpez domatio gia dyo

Εάν πάλι, είστε λάτρείς των περισσότερο απαλών και γήινων χρωμάτων, το μπεζ αποτελεί πάντα μια ιδανική επιλογή σε όλες του τις αποχρώσεις. Σε συνδυασμό με έπιπλα στο χρώμα του ξύλου, το μπεζ ταιριάζει με όλα, ηρεμή το μάτι και αφήνει περιθώρια προσθήκης πολλών χρωματιστών αξεσουάρ στο μέλλον.

Το ρετρό είναι αλλιώς

retro domatio kouketa

Προσωπικά, η αγαπημένη μου επιλογή, είναι η ρετρό διακόσμηση. Το ρετρό έχει έρθει πολύ δυναμικά στη μόδα τα τελευταία χρόνια (μπορείς να δεις πανέμορφα ρετρό νυφικά εδώ ). Ένα απλό δωμάτιο μπορεί να απογειωθεί με vintage πινελιές και πεπαλαιωμένα έπιπλα ή ακόμα καλύτερα, έπιπλα πραγματικά από το χρονοντούλαπο της μαμάς μας ή της γιαγιάς μας!

Όποια και να είναι η τελική επιλογή, το σίγουρο είναι πως τα παιδιά θα λατρέψουν το παιδικό τους δωμάτιο, θα γεμίσει ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις και θα γίνει τελικά, ο αγαπημένος τους χώρος για να ζουν.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts