λεκές από makeup στα ρούχα

Πως να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το makeup από τα ρούχα!

by ediva

Οι λεκέδες στα ρούχα από makeup δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί πολλές φορές δεν αφαιρούνται ούτε με το τρίψιμο, ούτε με το πλύσιμο στο πλυντήριο. Οι χρωστικές και τα υπόλοιπα συστατικά των καλλυντικών είναι πολύ ισχυρά, έτσι θέλουν ειδική διαχείρηση όταν βρεθούν άθελα σου πάνω στα ρούχα.

Ανάλογα το ρούχο πρέπει να διαλέξεις και διαφορετικό τρόπο για να αντιμετωπίσεις έναν λεκέ από μέικαπ. Είναι κρίμα να καταστρέψουμε ένα ρούχο στη προσπάθεια μας να βγάλουμε έναν λεκέ. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για το πως θα αφαιρέσεις αποτελεσματικά έναν τόσο δύσκολο λεκέ!

Συμβουλές για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από makeup στα ρούχα!

 

Χρησιμοποίησε υγρό ντεμακιγιάζ ή μαντηλάκια!

μαντηλάκια καθαρισμού

Η δουλειά του υγρού ντεμακιγιάζ είναι να ξεβάφει το μέικαπ. Το ίδιο και τα μαντηλάκια. Ακόμα και στο ύφασμα μπορούν να είναι αποτελεσματικά καθώς περιέχουν τα συστατικά που εξουδετερώνουν το μακιγιάζ. Ωστόσο δώσε προσοχή στο εξής: όσον αφορά το υγρό ντεμακιγιάζ μην χρησιμοποιήσεις προϊόν με βάση το λάδι γιατί μπορεί να φύγει το μακιγιάζ αλλά μετα θα αφήσει λαδιά! Αντίθετα ή χρησιμοποίησε ένα ντεμακιγιάζ με βάση το νερό ή γενικότερα φυσικά συστατικά, ή απλά πάρε μερικά μαντηλάκια.

Είναι από τους πιο ήπιους τρόπους να καθαρίσεις τους λεκέδες αυτούς χωρίς να χρειάζεται υπερβολικό τρίψιμο!

Δες επίσης: Πως να βγάλεις τους λεκέδες από κόκκινο κρασί!

Οινόπνευμα για τη καταπολέμηση των λεκέδων από makeup!

οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι η αμέσως επόμενη λύση για τον επιμένων λεκέ. Βούτηξε λίγο βαμβάκι σε οινόπνευμα και τρίψε με αυτό το σημείο που λερώθηκε με το μέικαπ. Είναι αποτελεσματικό ακόμα και για λεκέδες που έχουν ως βάση το λάδι ή το κερί!

Δες επίσης: Πες αντίο στα κίτρινα νύχια και στους λεκέδες από μανό!

Χρησιμοποίησε πιστολάκι μαλλιών αν πέσει πούδρα στα ρούχα!

κοπέλα κρατάει πιστολάκι μαλλιών

Αρκετά makeup βρίσκονται σε μορφή πούδρας. Εάν λοιπόν τύχει να πέσει πούδρα πάνω στα ρούχα σου τότε μη πανικοβληθείς. Είναι πολύ απλό το να την διώξεις χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι. Εναλλακτικά μπορείς να φυσήξεις τη πούδρα και με το στόμα σου, απλώς το πιστολάκι είναι πιο ασφαλής επιλογή γιατί ο αέρας είναι πιο δυνατός και θα διώξει τη πούδρα χωρίς να μεταφερθεί στο υπόλοιπο ρούχο!

Δες επίσης: Πώς να φροντίσεις τα δερμάτινα ρούχα σου!

Έξυπνο tip καθαρισμού λεκέδων με παγάκια!

χέρια που κρατούν πάγο

Δες επίσης: Πώς να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα!

Ένας ακόμα τρόπος να αφαιρέσεις έναν λεκέ από makeup είναι χρησιμοποιώντας παγάκια. Κι όμως, εάν πάρεις ένα παγάκι και το τοποθετήσεις ακριβώς στο σημείο του λεκέ, ο λεκές θα μεταφερθεί από το ρούχο στο παγωμένο νερό. Μετά από αυτή τη διαδικασία θα χρειαστεί να πλύνεις το ρούχο σε μεγάλη θερμοκρασία για να φύγει τελείως ο λεκές!

Όσο πιο γρήγορα εντοπίσεις τον λεκέ, τόσο πιο γρήγορα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις για να αφαιρεθεί αποτελεσματικά από το ρούχο. Δοκίμασε όλους τους τρόπους στα ρούχα σου διότι ανάλογα τη σύσταση του makeup, άλλοι τρόποι θα φέρουν αποτέλεσμα ενώ άλλοι ίσως όχι!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts