influencer selfie

Πως μπορεί να βγάλει χρήματα ένας influencer;

by ediva

Το να είσαι influencer αποτελεί πλέον κανονική δουλειά με καλά χρήματα και ένσιμα. Για πολλά άτομα το influencing δεν αποτελεί χόμπι αλλά τη βασική πηγή εισοδήματος τους. Ακούγεται εύκολο, στη πραγματικότητα όμως απαιτείται πολύς κόπος, δουλειά, μεράκι και υπομονή για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Είναι όμως εφικτό και υπάρχουν τρόποι για να το καταφέρεις και εσύ εάν θες.

Ένα πρώτο βήμα θα ήταν να παρακολουθήσεις σεμινάρια για το influencing marketing που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πως λειτουργεί αυτή η αγορά. Στη συνέχεια, ανακάλυψε τους τρόπους με τους οποίους στη πράξη θα μπορέσεις να έχεις εισόδημα ως influencer. Παρακάτω θα σου παραθέσουμε μερικούς από αυτούς!

Με ποιους τρόπους μπορείς να έχεις εισόδημα ως influencer στα social media

 

1. Affiliate marketing – πως να βγάλεις χρήματα ως influencer!

influencer

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ξεκινήσεις είναι μέσω του affiliate marketing ή αλλιώς μάρκετινγκ θυγατρικών. Τι σημαίνει αυτό; Εσύ προτείνεις στο κοινό σου προϊόντα ή υπηρεσίες. Κάθε φορά που σημειώνεται μια αγορά λόγω της δικής σου διαφήμισης, εσύ λαμβάνεις ένα ποσοστό από τα κέρδη. Το ποσοστό αυτό συνήθως κυμαίνεται στο 5-30%, πολλές φορές μπορεί να είναι και χαμηλότερο ή υψηλότερο.

Αυτό που έχεις να κάνεις δηλαδή είναι να διαφημίσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες με τρόπο δελεαστικό, έτσι ώστε να το αγοράσει ο κόσμος από τη δική σου πρόταση. Έχει σημασία να αγοραστεί αυτό που διαφημίζεις από τη δική σου σύσταση καθώς έτσι μόνο θα φανεί ότι η αγορά έγινε λόγω δική σου διαφήμισης. Για αυτό πρέπει να βάζεις affiliate links στις πλατφόρμες που χρησιμοποιείς καθώς και swipe up links εάν κάνεις τη διαφήμιση στο instagram! Μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα είναι η Linkwise μπορείς να κανείς δωρεάν εγγραφή από εδώ!

Δες επίσης: Πως να γίνεις καλή influencer!

2. Διαφημίσεις προβολής!influencer selfie

Οι διαφημίσεις προβολής είναι επίσης καλός τρόπος να βγάλεις χρήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως και με το affiliate marketing, εσύ διαφημίζεις προϊόντα στο κοινό σου, με τη διαφορά πως στις διαφημίσεις προβολής πληρώνεσαι απλώς και μόνο για τη διαφήμιση ανεξαρτήτως των αγορών που θα επιφέρεις στην εταιρία μετά τη διαφήμιση σου.

Στη περίπτωση αυτή μπορείς να κερδίσεις χρήματα με δύο τρόπους. Είτε για κάθε κλικ θα παίρνεις ένα μικρό ποσό, είτε για έναν συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων της διαφήμισης εσύ θα παίρνεις ένα προκαθορισμένο ποσό που έχεις συμφωνήσει από πριν με τον πελάτη σου. Αν κάνεις πολλές διαφημίσεις ταυτόχρονα και με έξυπνους τρόπους, τα χρήματα που θα μαζέψεις θα φτάσουν σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο!

3. Γίνε brand Ambassador – εκπρόσωπος εταιριών!

γυναίκα κάνει βίντεο με μακιγιάζ

Άλλος ένας συνηθισμένος τρόπος για να έχεις κέρδη ως influencer είναι να γίνεις brand ambassador δηλαδή εκπρόσωπος εταιριών. Και αυτό μοιάζει με τα δύο προηγούμενα που αναφέραμε με μια διαφορά. Ως brand ambassador παίρνεις ένα fixed ποσό για κάθε post, story, tweet, tiktok ή βίντεο που φτιάχνεις. Δηλαδή, ανεξαρτήτως από το εάν η διαφήμιση έχει επιτυχία ή όχι εσύ θα πάρεις συγκεκριμένο ποσό χρημάτων από πριν, ανάλογα με το τι συμφωνία έχεις κάνει με το πελάτη σου!

Πρόκειται για τις λεγόμενες χορηγούμενες αναρτήσεις που πολύ πιθανόν να πετυχαίνεις και εσύ καθημερινά στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ως brand ambassador η συμφωνία με τον πελάτη συνήθως είναι μακροπρόθεσμη και συνήθως αφορά μια σειρά περιεχομένου και όχι μια και μοναδική ανάρτηση στον λογαριασμό σου!

Δες επίσης: Tips από influencers για να έχεις πολλά likes στο instagram σου!

4. Προώθησε τα δικά σου προϊόντα!

διαφήμιση ρούχων

Μια άλλη κερδοφόρα ιδέα είναι να προωθήσεις τα δικά σου προϊόντα. Ότι και να φτιάχνεις είτε είναι ρούχα, κοσμήματα, παπούτσια, διακοσμητικά, κεριά ή τέχνη, μπορείς να τα προωθήσεις στα social media και έτσι να κερδίσεις κοινό που θα αγοράσει τα προΪόντα σου. Κάνε έξυπνες επιλογές όσον αφορά τη διαφήμιση και προσπάθησε να έχεις αυθεντικό και πρωτότυπο περιεχόμενο!

Δες επίσης: 8 Καλύτερες γυναίκες influencers του Instagram!

5. Βγάλε χρήματα ως influencer από podcasts και συνδρομές!

influencer businesswoman

Ανερχόμενοι τρόποι για να έχεις εισόδημα ως influencer είναι μέσω podasts και συνδρομές. Τα podcasts είναι ομιλίες τις οποίες για να ακούσει κάποιος πρέπει αν πληρώσει μια συνδρομή. Μπορούν να είναι και δωρεάν (για να τα βλέπει περισσότερος κόσμος) και να βρεις χορηγούς με αντάλλαγμα να προβάλλεις τις διαφημίσεις τους ενδιάμεσα στο περιεχόμενο σου.

Πέρα από τα podcasts, μπορείς να εκμεταλλευτείς και άλλες δεξιότητες που μπορεί να κατέχεις. Για παράδειγμα, μια influencer με ένα ιστολόγιο μπορεί να προσφέρει ένα πρόγραμμα 30 ημερών για το πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ιστολόγιο δημιουργίας εισοδήματος ή πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μάρκετινγκ συνεργατών!

Δες επίσης: 8 Τρόποι για να αποταμιεύεις περισσότερα χρήματα!

6. Πούλησε τις φωτογραφίες σου για να βγάλεις χρήματα ως influencer!

γυναίκα φωτογράφος

Με χιλιάδες όμορφες φωτογραφίες στο προσωπικό σου απόθεμα, γιατί να μην τις πουλήσεις; Ορισμένοι influencer κερδίζουν τοποθετώντας τις εικόνες τους σε ιστότοπους μετοχών. Μπορεί να μην κερδίζουν πολλά ανά φωτογραφία, αλλά με την πάροδο του χρόνου, με αρκετές φωτογραφίες που ανεβαίνουν, ένας μεγάλος όγκος πωλήσεων μπορεί να σημαίνει εκατοντάδες (ή χιλιάδες) ευρώ κάθε μήνα.

Related Posts